Prijava

Па све је отишло на серије, нпр. главни глумац у Хаусу добија четристо хиљада долара по епизоди. Филмови више не могу да се хватају са оним што серија може да разради по питању друштвених проблема, па им остају само демони, змајеви, штрумфови, роботи па да скрпе некакав сценарио.

Vjerovatno sam manje stručan od tebe, ali mogu da se složim da mnogo više volim starije filmove od novih, jer su stari uglavnom bolji, i djeluju živopisnije.
Jednom ću napraviti komplilaciju starih dobrih filmova pa ću je dodati ovdje.

Ворен Бити, Натали Вуд...

Рачунају ли се и режисери? Ипак су данашњи режисери највише криви за блато безидејности и клишеа у коме је Холивуд данас; и обрнуто, онда су били најзаслужнији за "златно доба".

Lošija gluma od glume u to vrijeme Holivuda se danas jedino može nać' u španske serije.

Мени нешто више лежи период 60-70их година када су се појавили Кјубрик, Леоне и Скорцезе, ал такође много волим добар ноар да погледам. Препоруке за The Third Man, The Killing, Double Indemnity.

Иначе, Хенри Фонда и Џими Стјуарт су најјачи глумци у историји Холивуда.

Od nemačkog ekspresionizma bih svakako izdvojio The Cabinet of Dr. Cagliari, dok Nosferatu mislim da je dobar iako ga još nisam odgledao, a najbolji iz tog doba je neprevaziđeni Fric Lang s remek-delima poput Dr. Mabuzea, Metropolisa i M.