Prijava

Ovo je česta tema razgovora, pa me zanima i vaše mišljenje.

hm... Megallica ili Metadeth :)

Meni su Metalikina prva četiri albuma daleko ispred Megadetovih. Ali, posle "...And Justice For All" bolji mi je Megadeth jer volim sirovi treš zvuk.

Slažem se, tako je isto i s Panterom, rani albumi su im baš do jaja, ali posle...

Металика, наравно. Волим ја и Мегађед, али они никад нису имали ту енергију као Металика. Џабе Мастејну, Фридману и екипи што боље свирају од Кирка и Џејмса, кад су Кирк и Џејмс јачи ликови и праве боље песме. :) Онда Мастејн мора то да компензује и на све стране олајава Металику и 200 пута понавља како је изјебао Киркову рибу. Сировина. :)

Што се тиче Пантере, не бих се сложио с Мирјаном. :) Први албуми су кул, али им фали оригиналности. Тек после, са променом звука, су постали bad-ass, она Пантера какву сви углавном памте.

Џими,што се тиче Мегадета,морам да ти кажем свој став по том питању.
Пре свега,како би се ти понашао да си на Дејвовом месту,да те избаце из бенда,па да после сви упиру прстом у тебе,јер не виде ништа друго него бившег члана Металике?
Друго,Мегадет је тај који има квалитативно боље текстове и музику.То што се за Мастејном вуче лош глас(чиме је добрим делом и сам заслужан),не би требало да утиче на метал фанове да направе избор.
Треће,Дејв је једнако напредовао са својом музиком као и Џејмс и екипа,али је успео и да остане доследан себи и да направи напреднију музику.
Четврто,чланови Металике су слагали много тога у вези Дејва(погледати ДВД-ове Arsenal of Megadeth и Some kind of monster-приметићете како се Ларс спетљава у интервјуима).
Мени су сви фанови Металике говорили:Мегадет ово,Мегадет оно...Па сам решио да преслушам(било је то давне 2004. године).Чим сам послушао,било ми је јасно да су музички много бољи.
Неко на овом сајту је рекао да је Мастејн размажени комплексаш.Можда јесте тако,можда није,али Ларс Урлих је дефинитивно гњида од човека.
А то што је Дејв годинама пиздео на чланове Металике,не би требало да вуче фанове метала на једну или другу страну.То су обичне чаршијске приче.Лично,волим и један и други бенд,али сам наклоњенији Мегадету.

А за Пантеру си дефинитивно у праву,са Анселмом су постали оно право.

Гледао сам само Some Kind of Monster, овај први нисам. :)

Гледај, чланови Мегадета су дефинитивно бољи музичари од чланова Металике, то стоји (са изузетком Бартона, он је био ненадјебив). Можда имају ту и тамо бољу музику (мада је то више ствар укуса, па не бих расправљао о томе), али се за текстове не слажем. Тачно се види да је Џејмс писао текстове из душе, писао је онакве текстове какви му се пишу, а Мастејн је писао текстове под притиском ''сад ћу да напишем текст да надјебем Металику''. Тачно могу да га замислим како блеји над речником и тражи синониме за неке једноставне речи како би употребио фенси изразе и како би то звучало поетичније, а у ствари понекад звучи врло горопадно. Хоћу да кажем да пола Мастејнове енергије он вуче из своје фрустрације што су га ови зајебали и отерали.

Можда Мастејн треба да буде срећан што су га избацили и што није остао у Металики, јер дефинитивно не би далеко догурали с њим и Џејмсом заједно. Тако јака два аутора не могу да се стрпају у исти бенд и нормално да раде. :)

,,Тачно се види да је Џејмс писао текстове из душе, писао је онакве текстове какви му се пишу, а Мастејн је писао текстове под притиском ''сад ћу да напишем текст да надјебем Металику'' ''
Делимично се слажем,делимично не.
Чак и да је Мастејн писао текстове висећи на бандери,са чинчилом у гаћама,опет би(по мом субјективном ставу) надјебао Металику(а волим текстове и једних и других,нисам сасвим искључив).Не верујем да је,онако пијан и дрогиран,имао кинте да се учлани у библиотеку и тражи речнике,пошто је(нарочито у првој фази Мегадета) стално живео на турнеји.
А у Металици дефинитивно није ни требао да остане,то стоји.

Мегадет је доста квалитетнији, Металика има много заразније и "сварљивије" песме.

Парафразираћу твој пост и рећи ћу да Металика има више,што ти кажеш,сварљивијих песама,али Мегадет је квалитетнији.Али,да бисте могли да судите о томе,морате прво преслушати оба бенда.Не можете судити шпо тврђењима других.

Meni su prva četiri albuma Metalike ujedno i najbolja četiri treš metal albuma, dok za ostale njene albume mogu samo da kažem da su do jaja. Zbog toga Metaliku i svrstavam u omiljene bendove. Megadet jeste muzički kvalitetniji, a u tehničkom smislu je prejebao Metaliku poprilično. Megadet nije snimio "Nothing else matters", "rekla keva" i slične pesme. Sirovi, izvorni treš. Nema veće muzičke razlike izmedju prvog i poslednjeg albuma (a opet nisu monotoni), dok se kod Metalike jasno vidi razlika (mada su izvukli malo stvar sa Magnetikom). I da, Megadet ima jebeno mnogo dobre pesme! :))

Tako da sam ja neodlučan. :)

Gambi bi li mogao da mi objasniš zbog čega je dobro da se uvijek ganja jedan te isti fazon, u ovom slučaju - izvorni, sirovi treš, a loše da dođe do određene promjene stila iliti evolucije? I uopšteno, zbog čega većina metal fanova svaku promjenu stila ili umekšavanje komantarišu sa "prodali su se". Zar nije logično da čovjek, pa i čitav bend, pomalo mijenja stil i senzibilitet s godinama, a i stari se pomalo, tako da logično je da će ih malo drugačije stvari privlačiti u 30-ima nego što su ih privlačili sa 18. Evo recimo Bitlsi, da su ostali vjerni izvornom sirovom rokenrolu sa njihovih prvih albuma nikada ne bi postali najuticajniji rokenrol bend. A od Rubber Soula, pa na dalje skoro svi albumi su im bili čisto eksperimentisanje, koje je ispalo i vrlo kvalitetno, a i uspiješno u komercijalnom smislu.
Po meni je gore izdati samog sebe i ganjati jedno te isto samo da bi ostao vjeran originalnoj grupi fanova, nego izdati njih, ali ostati vjeran svom ličnom senzibilitetu. A ako se taj tvoj lični senzibilitet još uz to sviđa i malo široj publici, to ti dođe kao kolateralna korist. Tako bar ja na to gledam. Mislim da su hardcore fanovi preveliki idealisti po pitanju muzike.

Megadet ne ganja jedno te isto. Oni su jednostavno takav bend. Sviraju treš i tome su dosledni, baš kao i momci iz Kreatora, Sodoma i Exodusa. Jebiga, ne ide da to menjaju, kada ih ljudi zbog toga i slušaju. I nikako se ne vrte u krug, svaki album u sebi ima nešto novo, ali je to još uvek TO. Get it? :)

Ne svidja se svima toliko Metalikina evolucija, kao ni Noting els medrz. Ne svidja se ljubiteljima treš metala, za koje ti izgleda ne možeš da shvatiš da postoje (a da to nije pozerisanje). Dobra je nova Metalika, ali stara je jebala kevu.

Poslje koliko slušanja si ti skontao da si pravi fan treš metala? Ja sam slušao ponešto sa prva 4 albuma Metalike (prvi čitav, i ponešto sa ostalih) i mogu reći da mi se muzika u globalu sviđa, ali još nisam postao fan.

Gledao sam sad malo po netu u vezi Tool-a sviđa mi se, moraću ih preslušati.

Обавезно, Јовичићу. А пошто те занима и текст и музика (тако беше, ваљда, видех давно на некој теми), биће ти то прави изазов :-)

Мејнард је највећи песник данашњице.

Jovičiću, ja nigde nisam rekao da sam "pravi fan treš metala". Ja sam rekao da sam ljubitelj, a to je velika razlika. Ono prvo može da napiše samo klinac koji je poslušao dva treš albuma ("Kill 'em All" i "Master Of Puppets"), kupio Slejer majicu i na statusu na Fejzbuku pored godine izdavanje Black Album-a stavio Metallica RIP. :)

A što se tiče mene i treša, posle godina i godina slušanja bendova kao što su Metallica, Megadeth, Slayer, Kreator, Sodom, Exodus, Venom, Tankard, Pantera, Antrax i slični (od nabrojanih bendova skoro sve albume koje su izdali), mislim da mogu da kažem da jesam ljubitelj, jer to stvarno mislim.

OK, fan, ljubitelj, više je razlika u jeziku nego u značenju, ali priznam fanovi su malo napaljeniji :) Nisam htio da te uvrijedim, sve OK. Onda bi bar mogao da te pitam, poslije koliko si skonto da ti se takva muzika stvarno sviđa?