Prijava

Ma, nisi me uvredio, samo nisam znao da li si ironičan. :)
Pa, nekih 6-7 godina je slušam... Možda posle dve-tri godine, ne znam tačno kada sam shvatio da to volim. Nisu glupe američke klinke. Da vodim dnevnik, sve bi bilo lakše. :) Sećam se da je prvi treš album koji sam poslušao bio "Ride The Lightning", koji mi je i dan danas (možda zbog toga) omiljeni njihov album. :)

I da, daleko od toga da ja slušam samo treš. Samo sam rekao da sam ljubitelj. Ne slušam ni SAMO metal, iako je to muzika koju najviše slušam.

OK, kontam te, mada mi je 2-3 godine malo podugačak period da tek tad shvatiš da nešto voliš. Ko je na tebe najviše uticao da počneš to slušati?

Pazi, prvo sam slušao samo neke lakše žanrove, neki hard rock i heavy, eventualno power. Tu se provlačila i poneka stvar koja ne pripada ovim žanrovima, medju kojima su i pesme sa albuma "Ride The Lightning", koji mi je greškom dao drug sa albumima Deep Purple-a. Vremenom, počeo sam da shvatam koji zvuk mi najviše odgovara... Izmedju ostalog, tu spada i treš metal. Nisam se ja ograničio na jedan žanr, zato je potrajalo da shvarim šta volim. (a iskreno nisam baš ni imao pojma u početku koja pesma je treš, koja hevi i slično)

Ništa od navedenog o trešu ne menja činjenicu da mi je Iron Maiden omiljeni bend, a Yngwie Malmsteen omiljeni muzičar.

I Metallica i Megadeth, ali je Megadeth naravno bolji. I objektivno, zbog kvaliteta muzike, i subjektivno, zbog stila koji ipak preferiram u odnosu na Metallicu. U početku, doduše, Metallica je bila znatno bolja (naročito drugi i treći album), ali od Rust in Peace je krenuo zlatni period Megadeth-a, a na drugoj strani stagnacija, komercijalizacija i propadanje Metallice. I poslednji album Megadeth-a, Endgame, je remek delo, dok je poslednji album Metallice, Death Magnetic samo solidan, ali prenabudžen pokušaj da se vrate na stare staze.

Na sva usta se hvale prva 4 albuma Metallice, jebu kevu istina je. Meni je ipak omiljena stvar The House Jack Built sa Loada. Nikad nisam intenzivno slusao Megadeth, da izdvojim mozda In My Darkest Hour, kao omiljenu stvar. Godinama pokusavam sebe da nateram da temeljito preslusam Megadeth, ali jbg, uvek iskopam neke nove Svedjane ili Norvezane, pa se sa time zabandam.

Ja hvalim drugi i treći album Metallice. Prvi još nije bio dovoljno zreo, a četvrti je prezreo - prekompleksan je, ako shvatate šta hoću da kažem. To me, recimo, odbija i od Death Magnetic albuma. Ali, Ride the Lightning i Master of Puppets su zakon, plus još par pesama sa black albuma - od Metallice više od toga i ne treba, da bi se okarakterisali kao veliki bend. Što se tiče Megadeth-a, jeste In My Darkest Hour jedna od kultnih stvari, ali da bi se ovaj bend zaista zavoleo, treba intenzivno slušati sveto trojstvo albuma - Rust in Peace, Countdown to Extinction i Youthanasia. U stvari, što više slušaš te albume, to ti se slušaju još više, i upravo je to ono što čini Megadeth posebnim bendom.

Ako neki thrash metal bend u toku svoje karijere nije imao stav "mi sviramo thrash metal, pa kud puklo da puklo", to je Megadeth. Megadeth je od Rust in Peace na ovamo isto heavy, koliko i thrash, a u stvari je najviše MEGADETH, ima prepoznatljiv pečat i kad god je na njemu insistirao, pravio je dobre pesme i albume. Kad je, poput Metallice, eksperimentisao, nije mu išlo. Tako i poslednji album nije nikakvo "plagiranje samog sebe", već remek delo, kakvih se vrlo malo može nabrojati u metalu u poslednjih 4-5 godina, otkako je krenula nova kriza i stagnacija na metal sceni (pod tim mislim na klasičnu heavy/power/thrash metal scenu).

ajd necu da mlatim mnogo,samo ja vise volim Megadeth,ne znam razloge,samo mi vise leze(ima tu albuma koji su govno,ali zar Metallica nije isto to od 91. na ovamo?)U svakom slucaju gledao sam i jedne i druge,i idem jos jednom sad U Budimpestu na Metallicu,al svejedno za nijansu cu ipak uvek vise voleti Megadeth...Ipak je Dave napisao "Four Horsemen" :)))

Megadeth je ipak bolji. Metallica ima 3 prva albuma i to je sve.

a vidis da je neko dete,iskuliraj je,haha..

Slazem se covece. Nisam se najbolje izrazio. Posle 90. su MORALI da promene ime benda ako su znali sta ce dalje da rade..

Зна ли се каква је шанса да се Металика појави у Београду на јесен?

На сајту им стоји распоред до краја јуна, значи тек треба да се одреди јесењи део турнеје, а на сајту Арене је било гласање ''Кога бисте волели ове године да видите у Арени'' и Металика је победила убедљиво са 7-8 хиљада гласова.

Reko mi Kirke da dolaze, nece valjda zajebu... xD

''prvo što mi se smučilo bile su idiotske reklame koje sam viđao svud zbog kojih sam zamrzeo album čak i pre slušanja''

Зашто би ико ко је иоле добар слушалац музике замрзео албум пре него што га чује, само због једне рекламе? Нормално је сасвим да је реклама за албум код нас дебилна, јер су покушали да њоме навуку и публику која је не-металска да купи албум.

И волео бих да чујем због чега је St.Anger пропалитет и ко си ти тачно, па дајеш себи право да једно дело великана метала називаш пропалим? Да ниси можда нешто боље у животу направио?

Ja sam preslušala St.Anger i nisam oduševljena...

Naravno, ne treba ocenjivati album, a ne preslušati ga, to je debilno.

Daklem, to što Džimi kaže.

Наравно, скоро нико није одушевљен, нисам ни ја био, али називати албум пропалитетом... Прејако у сваком случају. :)

Prejako i bespotrebno.I ja kad kazem da je nesto od Megadetha ili Metallice sranje,pre svega tu mislim na licni ukus,tj. sranje je jer nije thrash,a ja sam njih zbog toga i zavoleo,i ostao i jednima i drugima veran i danas.Daleko od toga da slusam samo thrash ili samo metal,ali ako uzmemo St.Anger(mada ne znam zasto samo njega cackamo,kao da Load i Reload nisu podjednako NEMetallica od ranije),i preslusamo i pogledamo sa cisto muzicke strane,taj album nije uopste los.Da ga je odsvirao neki bezvezni bend tipa SOAD,to bi bilo njihovo remek delo.Znaci album je dobar,kao i Load i Reload,ali meni ne prija za uvo,jer kad kao klinac naviknes da ti krljaju i oru 300 na sat,tesko ti je da os iste ekipe prihvatis neki mejnstrim.Zato kad nekad kazem "sranje",u 100% slucajeva mislim da nije po mom vidjenju Metallice,ali i takvi njihovi albumi su medju 20 metal izdanja koja su izasla od 95. pa na ovamo.

Metallica je band a Megadeth - jedan čovek; uvek sam više voleo bendove.
Inače, Anthrax mi je važniji od njih... Trebalo je imati muda pa napraviti totalno drugačiji zvuk (sound of white noise), dovesti novog pevača i preživeti NU metal i svakakva druga sranja.