Prijava

Jel bolji drajv ili taj big sorti! koji prije da pogledn?

Dzankee

Tuljane, predlazem ti pre gledanja filma da upises ekonomski u BGu. pa kada zavrsis osnovne studije, da tada odgledas film...toliko je kompleksan

Слепи Туљан

ах нисам морао читати ово јер сам ја имам вишегодишње искуство у трговању на берзи криптовалута. Радуловић је

hahaha

ArminVanBuuren

doveka cu biti zahvalan makaroncu na preporuci ovog remek dela

+1

Big šort je filmčina.

Na interesantan način su pokušali da objasne čuvenu sekjuritizaciju u koju su se moji profesori kleli, a koja je jedan od katalizatora poslednje ekonomske krize. Čak su i vama nubarama doveli Selenu Gomez da vam kobjasni neke stvari. Al' što me je prevod nerviraoooo. Lik ladno bonds prevodi ko mjenice umjesto obveznice, pa pokušava da prevede termine koji su odomaćeni u ekonomskom rječniku i kao takvi se nikad ne prevode (poput svopa i hedžinga). To mi je malo pokvarilo ugođaj.

Malo je filmova koji se bave ekonomskom tematikom na ovakav način. Pominjao je neko Vuka sa Vol Strita - pa taj film nema veze s ovim. Poenta Vuka je bila hedonistički život od novca zarađenog na finansijskom tržištu, uvlačenju koksa direkt iz kurvinog dupeta itd a kad u jednom trenutku krene da objasni na koji način su zarađivali novac, kaže, parafraziram, Ma, ne biste vi to razumjeli. U big šortu su se baš potrudili da to prikažu na zanimljiv način, jer je ekonomija u suštini - dosadna, pa zato i nema puno popularnih filmova te vrste.

Dzankee

Tuljane, predlazem ti pre gledanja filma da upises ekonomski u BGu. pa kada zavrsis osnovne studije, da tada odgledas film...toliko je kompleksan

Ne moraju baš osnovne studije xD al preporučujem profesora Dejana Erića i knjigu "Finansijska tržišta i instrumenti" najbolji ekonomski udžbenik koji sam imao u rukama. Jebena slikovnica, klizi kako je dobro napisano.

Ocjena 9.98762/10

highlander, zajebavam se ja oko big short-a malo, ali stoji to da je filmčina. mada ljudima se nije svideo, jer im je previše komplikovan...šta znam, ja ga razumeo bez ikakvih problema...doduše imam kilometražu u ekonomiji

EDIT: i da, ljudi po difoltu imaju tu odbojnost prema ekonomiji, generalno...ima i toga

Lepo sve objasnio hajlander

Туљан изучио књигу основе економије за факултет, баталио годину дана школовања и посветио се трговању криптовалутама. Толико сам успешан био да ме је било срамота. Учестовао сам у такозваном интернет буму из криптовалута и продао своје новчиће Адобију. Размишљао да направим своју политичку странку међутим Радул ме је претекао :(

Углавном утисци после филма - одличан филм.

u i al se ubilo što je atmosfera bez proma i remeta u pičku materinu
atmosfera kao posle sahrane

necu ni da gledam filmove vise serije ih deru samo tako, mozda neki klasik s vremena na vreme

Umri muski, cetvrti deo.
Hteo sam nesto za.opustanje, onako da nema puno neke simbolike, putovanja u.proslost, ekonomskih teorija i logaritama. I to je to. Krkljanac sve vreme, ima rupa u radnji normalno, ali da li nekome to stvarno smeta.
Lep porodican akcion film

Dedpul sranje neviđeno. Čak veće i od Drajva.
Rajan Rejnolds, jebote ni sa vrećom preko glave ne zna da glumi.

Dobar, Barton za promenu malo poradio i na priči.
http://m.imdb.com/title/tt0162661/

Nikad mi neće biti jasna ta potreba Holivuda da svaku katastrofu koja ih zadesi prikažu kao svoju pobedu. Japanci ih omlatili k'o takišu u Perl Harburu, "prc, mi smo vam izbombardovali industrijsku zonu". Osama im jebao bliznakinje tačno, "prc, dva vatrogasca su preživela, u-ta-ta".
Sa Big šortijem ista stvar. Finansijski sistem otiš'o do mojega, milioni sirotinje ostali bez posla i kućà, ali sve kul: četvorica likova su zgrnuli pare. A kako ih mrzeti kad su doveli Bejla, Karela, Goslinga i Pita da ih glume.

Da su dobro ispričali priču - jesu: skapiraš šta se desilo i zabaviš se pritom. Kad tu istu priču pogledaš iz ugla Majkla Mura, dođe ti da dohvatiš motku i odeš u prvu banku.

http://www.imdb.com/title/tt0115964/?ref_=ttfc_fc_tt Crash

Digao mi se pri prvoj sceni filma i drzao se tako do kraja. Nisam se igrao sa sobom jer je do jaja film bio, tako da je erkecija bila samo propratni efekat.

omiljeni glumac, glumica ? znaci ne nuzno najbolji, nego kad vidite da glumi u tom filmu imate dosta vecu zelju da ga pogledate

eo ja npr.

deniro, pacino, dikaprio, bejl, hardi, norton, mads mikelsen, dej luis

kejt vinslet, natali portman