Prijava

http://www.imdb.com/title/tt1179933/
10 CLOVERFIELD LANE je tipičan primer neprepoznavanja high concepta i to u punom ubeđenju da je napravio high concept. Film je sastavljen iz praktično tri generic ideje, sklopljene u celinu sa puno vidljivog scenarističkog paddinga (recimo kada kupuje vreme između dva plot pointa, biografskim razgovorom Michelle i Evana, tipičan primer kupovine minutaže da se prerano ne stigne na sledeći plot point) i jednim vrlo bizarnim problemom - naime ovo je redak primer kamernog filma koji ima dramaturgiju Marvelovog bioskopskog cirkusa, gde elementi kada završe svoju ulogu u filmu kreće potpuni clean slate. Ovo je film koji zapravo počne tri puta, svaki put kada zaokruži plot point, film iznova počne. Celi delovi filma mogu da se izbace, da se ništa ne oseti.

Nikolase, samo da čestitam slavu sa malim zakašnjenjem. :)

Film je sranje,prosecan,predvidljiv.Fale mu delovi,prica ostaje nezavrsena,likovi kao da nisu formirani do kraja.Zali boze ocene na imdbu.

(recimo kada kupuje vreme između dva plot pointa, biografskim razgovorom Michelle i Evana, tipičan primer kupovine minutaže da se prerano ne stigne na sledeći plot point)

taj biografski razgovor nije kupovina minutaze nego skroz prirodna stvar u takvoj situaciji sluzi i da gledalac dobije uvid u karakter likova.jok trebalo je da ne pricaju jedno s drugim i prave se ludi, kakva bi to rupa bila
VELIKIBLEK-kako to da prica ostaje nezavrsena.otisla je da se prijavi za borbu protiv vanzemaljaca i to je to, skroz jasna stvar.meni je film bio skroz nepredvidiv.sve deluje kao prica o psihopati koji drzi zatvorenike u svom podrumu a ispostavlja se da nije to i ta stvar je bas lepo odradjena.ne znam kako si mogao bilo sta da predvidis u ovom filmu

Čuj nije psihopata. Pa jeste, kako god okreneš :)

Добар, визуелно леп, музика одлична. Није савршен, али вредан гледања у сваком случају. Својеврсни омаж младости и дивљење истој из очију људи који нису млади. О животу и смрти. Једноставан, али интелигентан.
Сцена са Miss Universe је предркана, а и она са Марадоном.
7.8/10

Филм који дефинитивно треба доживети. О животу, усамљености, пролазности, вечности, љубави. Можда један од најлепших филмова тог типа. Монолози који остављају без речи, предобра камера која и сама за себе говори много, фантастичан саундтрек и још милијарду одличних ситница.
Почиње тако што те заинтересује занимљивом базом, и поставља те у позицију посматрача, а како време одмиче, тако те све више и више увлачи у филм, чак и као актера. Савршен темпо, поетичност, идеја и реализација.
10/10

Поново гледао након ху година. Јебе и даље. Миу Фароу бих мазио и чувао на гајби.
9/10

Још један Вендерс, опет, савршено одрађен филм, опет усамљенички, опет предобар саундтрек и предобра камера и опет прелеп филм. Дефинитивно вреди гледати.
10/10

Боље да сам гледао равну линију четири сата него ово говно. Глума буља.
КВАРИША АЛЕРТ Прича претенциозна са крајње кретенским завршетком, круг живота и те муње, мало ми се присрало када се окотила она на крају. КРАЈ КВАРИШЕ
Концепт ок, али је на жалост идиот од режисера решио да направи "једном пушио траву стартер пак" филм. И да фолира неку претерану дубину, а заправо је сама тематика плитка и једноставна. Визуелно је леп на моменте. Е да, и кења ми се од овог "хоћу да шокирам људе, ал' не превише" фазона снимања. Али добро, треба га потурити некоме.
Равна јебена линија, с обзиром на причу коју прича, морао би да постоји макар неки јебени импулс, овако је само гола курчина. 2 сата чисте досаде.
Ипак, због визуелног аспекта му овде дајем 4/10.
И делом због тога што постоје и далеко гори филмови.
4/10

Одличан филм. Једноставно, фантастично описано "лудило", прелазак из нечег наивног/готово дечијег у нешто озбиљније и мрачније. Утицај неких ствари на психу и тако даље. Динамичан филм и све време интересантан.
8/10 само зато што мене аниме прилично слабије раде. ЈБГ, нисам фан.
8/10

Јако добра глума и јако добра музика, на моменте ме је филм нервирао, сценарио по мом мишљењу није савршен, доживљај је ипак добар. Мало пренаглашене неке ствари у неким моментима. Али ипак, јако, јако добар филм.
7/10.

Разочарање. Велико. У суштини, од филма који се бави темама којима се бави сам очекивао да ме макар чачне, да ме макар мало увуче у причу, ово је остало добро само на нивоу концепта и идеје. Није био досадан, само није испунио своју сврху. Као комедија осредњи, као драма осредње-слаб. Јебига, сама тематика и поента овог филма је нешто што је мени прилично блиско и што прилично волим да видим код филмова, само што је у овом случају јако лоше одрађено. Стерилно и равно. Глума ме није одушевила. Ипак, нека му нека шестица.
6/10

Кауфман опет искаче из било каквог шаблона и то на какав начин! Прелеп, на неки начин бизаран и апсурдан филм, али и даље леп. Људски, хуман. Отуђеност и тражење сродне особе, емотивност и изгубљеност, и још доста тога. Тако лепо и занимљиво одрађен да је то за свако поштовање. Можда и најбољи филм претходне године. Једноставна идеја, а фантастична реализација. Филм одише искреношћу и огромном количином личног које Кауфман уноси у своје филмове.
Начин на који гради причу, глумци су савршено одрадили свој део посла, Џенифер разбила.
10/10

Usraću se tebi u usta XD

Види га пичка што едитује постове

Много си ми духовит у последње време Бох

Dragi reme, aj kad pišeš o filmovima ovako, stavi na početak svakog koji je žanr, nije ti teško kad se već cimaš, za one koji neće ceo post da čitaju.

Muslim, ako cemo realno nisam ni citao post, al cu ga procitati kad budem trazio film da gledam.

to ti vec pise na imdb linku

Ali moras da kliknes na svaki od njih. A ja prvo vidim koji je zanr pa onda razmatram dal da ga gledam.

ovde je dovoljno da se okaci samo imdb link...tu pishu zanrovi koji se zanimljivosti u vezi filma i naocenjenija recenzija kao i mali forum ispod

Oprostite dragi gospodine, nijesam josh dostigao potreban nivo razumevanja kompleksnosti ove teme. Ne zamerite.. :(

Takodje se pisu ovde i jadne sablonske recenzije. Recimo

i sta sad kao ti nisi dostigao taj nivo kompleksnosti ove teme pa idi ubij se onda ako nisi mejmune