Prijava

http://www.imdb.com/title/tt2543164/

Jebemliga... Nikakav vau efekat nisam doživio. Nahvališe ga previše. Suvi prosjek

Nocturnal Animals je morao biti nominovan. Al' kul za Šenona, ako ništa.

ima li torenta za na mljecnome putu

E, ali koliko je upadljivo preočajan poster za "Arrival", moram primetiti, čak i ona The Asylum produkcija ima duplo bolje.

Kakav je vizuelno arrival? Jel neka preljepota da čekam 1080p ili je svejedno da gledam skriner jebeni?

Agilni, pogledaj postere za Star Wars

Išao sam da gledam "la la land" večeras, solidno izvikan film, kakav kurac 8.6 ocena, preterano.
Solidan film u najboljem slučaju, nekih 7/10.

Gluma - dobra.
Muzika - vrhunska, to stoji, pokupiće verovatno sve oskare za zvuk i muziku (to što je muzika dobra se moglo i očekivati od lika koji je režirao whiplash)
Priča sama - pfff, nije baš ona prava romantična bljuvotina, naprotiv, korektna je.
Elementi mjuzikla prihvatljivi, u drugoj polovini je bolja situacija, prvih 45 minuta do sat me je baš upucalo, i ne samo mene.

Nije da sam razočaran, ima solidnu podelu na etape i sam tok filma je dinamičan, ali su definitivno preterali sa ocenom. A ocena kritike 93, ma hajte molim vas.

Sad imam u planu još tih par favorita da pogledam, nadam se da će mi ostali bolje leći od ovoga.

Lol, slažem se sa Acom.
Ima klišea, ima patetike, ali je korektna ljubavna priča. Prvih 45 minuta i onaj sladunjavi mjuzikl vajb u tih 45 minuta su sranje. Muzika je kako odmiče film sve bolja. Vizuelno je lep, dinamika je sjajna, film je montažerski odličan. Gluma dobra, Gosling je svakim novim filmom sve bolji. Naučio čovek da glumi.
Nisam očekivao puno, i dobio sam ono što sam očekivao.
Vidi se stil whiplasha, i vidi se talenat režisera, još kad bi skupio muda da iskoči iz konvencionalnosti, bilo bi do jaja, za neki naredni njegov film pričam.

Dao bih mu oskara za kostimografiju, montažu, i zvuk.

7.5/10

Ostale za najbolji film nisam gledao, al ni od njih ne očekujem nešto. Mršava je godina nekako. Imam utisak da su tri crnačka filma tu samo zato što su ovi plakali prošle godine kako je akademija rasistički nastrojena.

Sve u svemu, Silence Scorseseov jebe za tri koplja La La Land, a čak ni nominaciju nije dobio sem one za kinematografiju.

Gledao sam ga i ja večeras. Šta znam... drago mi je što se sviđa nekim jaranima koji znaju dosta toga o filmu. Jedino mi je to drago u vezi tog filma. I ova riba isto, ona mi je isto draga. I muzika. Sve ostalo... šta znam.

Reme, molio bih te da u svojim komentarima uvek navedes " po mom misljenju" ili slicno, jer jedino tako upis postaje prihvatljiv.

Vidi se stil whiplasha u la la land, vo imja oca.

Montaža je identična. Isti čovek ju je radio, i to se vidi. Jednostavno, očigledno je da čovek koji je montirao film ima sluha, i zna mnogo o montaži, kroz istu se dobro gradi atmosfera. Režija identična, lajtmotiv džeza isto. Čak i što se scenarija tiče - profesija ispred ljubavi je neki bottom line. Filmovi su jako srodni. Whiplash mi je stilski malo bolji, sviđaju mi se mračniji tonovi i boje tamo, ali je La La Land isto na tom polju jako dobar. To što si nub, ne znači da nije tako, nego da si nub.

Procitaj gore, nedostaje po mom misljenju

Ne, ne nedostaje. Krajnje objektivno viđenje.

Konačno odgledao Blue Velvet.
Definitivno najpitkiji od Linčovih filmova, ali u ovom slučaju to uopšte nije loše. Savršeno odrađen film. Vizuelno fantastičan. Denis Huper razbio ulogu psihopate. Izabela Rozelini neverovatno erotična. Sve na svom mestu. Težak film, al jebe.
Inače ne mogu da se setim mnogo bolje iznetih uloga psihopate od ove ovde.
Sve u svemu, 10/10.

Од ових што су номиновани за Оскара за најбољи филм одгледах Манчестер, Арајвал и Хексоу риџ, последњи је баш фино одрађен, још од Редова Рајана најбољи ратни филм који је изашао.... Добри су и ови (Арајвал има две јебено имбецилна момента, али је добар филм скроз баш да је добар онако баш), али Хексоу баш покидао је и са поентом и са изведбом....
А мјузикле ја не мерем сварити све и да га режира васкрсли Кјубрик по сценарију браће Коен, да глуме Мерил Стрип, Гери Олдман и Денијел Деј Луис, уз фотографију Лубецког и композицију Хауарда Шора/Џона Вилијамса....

Pa pazi, ako izuzmemo prvih pola sata koji su ubedljivo najgori deo filma ostatak je cak i malo vise music nego musical. Ono, kako odmice film sve je manje mjuzikl elemenata. Na startu su katastrofalni, makar po mom misljenju, jer vuku na sladunjavu stranu, al' sve u svemu ok film.

da li da gledam Arrival kakav je