Prijava

Rekvijem za snove je umetnički film za ljude koji ne vole umetnički film. Artsy, hipster govno. Nijednu karakterističnu scenu, ništa.
Od tematike od koje može da se napravi vanserijska socijalna drama kao što je Paranoja u Las Vegasu ili Panika u parku droga, Aronofski je uspeo da napravi film an koji se lože lažni umetnici i hipsteri. Daleko od toga da je totalno govno film, ali je debelo precenjen. Trainspotting je jači na temu droga i mračniji, a isto toliko i bolji i kulji film od ovoga. Rekvijem je jedino vizuelno ok, ali je prazan i mlak, jer su likovi napisani kao kurac. U svakom slučaju, sedmica, do neke osmice je Rekvijem.

Wrestler je čista desetka. Tako jednostavna životna priča, milijardu puta viđena i odrađena na tako dobar način. Fantastični Rurk, fantastičan izbor muzike i usamljenost i čista sjebanost u najizvornijem obliku. Rurkov lik je jebeno savršeno napisan, savršeno odglumljen, i tako široko primenljiv da je to neverovatno. Pričanje priče na neverovatnom nivou. Drama u najizvornijem mogućem obliku.
http://thepinksmoke.com/images/wrestler3.png

A što se samog Aronofskog tiče, i Fountain i Black Swan su mi bili bolji od Rekvijema, iako u Rekvijemu glumi smaračica od Natali Portman. Doduše, ne postoji lik za kog mi je draže da najebe u filmu od Džareda Leta. Najlepša scena ikada je bila u Fight Clubu kada mu Norton dislocira lobanju.

E da, da naglasim da Pi i Noah nisam gledao.

goran92
Santjago jesi gledao ovo?

Nisam, planiram već duže vreme da gledam.

interesantno reme, ja sam rvaca video na potpuno drugaciji nacin od tebe

a generalno najbolja rurkova uloga je the pope of greenwich vilage, kolko god to neko negirao

zajebavam te bre, ko te vise ozbiljno shvata sta ti je...

ispisao sve ovo a ti se sprdao lololo

Paranoja u las vegasu je precjenjen film

Сантјаго Коровјов
Rekvijem za snove je umetnički film za ljude koji ne vole umetnički film. Artsy, hipster govno. Nijednu karakterističnu scenu, ništa.

Film je snimljen kada danasnji hipsteri nisu bili ni u mudima. Jedna od najboljih adaptacija romana u film ikada. Nema karakteristicnih scena? Sara Goldfarb i njeno mrsavljenje? Double-ended dildo scena? Prodaja televizora? Eee...

previse drkaju sa scenama drogiranja i preteranom dramatizacijom

Film je snimljen kada danasnji hipsteri nisu bili ni u mudima. Jedna od najboljih adaptacija romana u film ikada. Nema karakteristicnih scena? Sara Goldfarb i njeno mrsavljenje? Double-ended dildo scena? Prodaja televizora? Eee...

Nijedna nije ostala u sećanju. Jebiga, roman nisam čitao, ali u filmu ništa, ništa nije ostalo u sećanju, niti na bilo koji način nije izazvalo ikakvu reakciju. Sve je jebeno zaboravno. Film izgleda kao priča matoraca o narkosima. Nije dovršen, nema tok, ne veže te za likove ni na koji način. U suštini, likovi su užasno razvijeni, ne izazivaju nikakvu empatiju i nije ti stalo do njih. Zato sam i spomenuo Trainspotting, koji je kul deo filma iskoristio da te veže za likove i da ti te ljude zgotiviš, a samim tim njihovo sranje te linearno više i pogodi. Ista stvar i sa Panikom u parku droga. Jebeno ti bude žao što sve ispadne kako je ispalo. I to je to. Ovaj film je samo prikaz dva random narkomana i jebeno smara. Fali mu mnogo toga.

Paranoja je film koji u nebesa dižu pogrešni ljudi, duvadžije i klinčadija koja je jednom povukla dim i tripuje paranoju u las vegasu, i ti ljudi na film gledaju kao na komediju što paranoja nikako nije. Paranoja je drama, crna da crnja ne može biti. Precenjen je kao komedija, potcenjen je kao film.

Drago mi je što rekvijem nisi doživeo na pravi način, vidi se da si mamina maza. xd

Tačno mu se vidi iz posta da nije nikad spurnjao jednu dobru masnu topinu

Rekvijem je u ravni s treinspotingom, više se osvrće na zavisnost, upečatljiviji mi je čak bio od treinspotinga (sereš brate da nije ostala nijedna scena), mene je baš razneo, muziku samo kad čujem negde naježim se jer mi odmah igraju scene pred očima, što kaže torazulu ono škrgutanje zuba na spidu, ona gangrenozna ruka na kraju, kurvanje ono za malo heroina itd., ma daj reme ne jedi govna, možda tebi nije legao, ali je film preko 8/10 lagano.

Ne smatram ga ni ja nekim klasikom ne znam koliko, ali je u top3 filmova s tematikom pakla droge.