Prijava

The Dark Knight (2008)
8/10

Dobar film, Dobri specijalni efekti, skoro sve savrseno. Mada, po meni, ostaje da je film malo "prenavikan". Mnogo se govorilo o "savrsenoj" glumi Heatha Ledgera, koja je bila odlicna... ALi je mene malo razocaralo to sto su govorili da ce Ledgerov Jocker biti mnogo bolji od Nikolsonovog, sto nije bio slucaj, i po meni je i daljeNikolson najbolji Jocker, jer on kao da je rodjen za tu ulogu. Svaka cast Ledgeru, ali Nikolson ostaje negativac broj 1!

Написао: Мој Брат

Свети Георгије убива аждаху
2/10
Ово је један од оних "Српских филмова". Не мислим на филмове правлјене у Србији, него на стил правлјена филмова. Претериванје са суморношћу, ликови који су права говна, недостатак морала. Е, да! Знате ли ви да ово успева да прикаже Србе као зла говна, а фил се дешава током ПРВОГ СВЕТСКОГ РАТА И ПРИКАЗУЈЕ КАКО ДВЕСТОТИНАК СРБА СЕ БОРЕ ПРОТИВ ХИЉАДА ГЕРМАНА. И како ту да Срби буду зли?

NAPOMENA: GOREPOMENUTO NIJE NAPISAO VLAJKO NEGO NJEGOV BRAT

The Men who stare at goats: 3/10.

Aman...prva i jedina glumačka uloga popaljivača Clooney-a, to je jedino što je film izvuklo sa dna bare, sve ostalo je puki post-tarantinizam sa JOŠ više "whatever" tonova iz Babylona. Ne činiti to sebi, film je još i nešto duži nego što red nalaže koliko se sećam (ili mi se učinilo...?)

Cars (Pixar): 5/10

Ako niste veliki ljubitelj animiranih filmova, nemojte ga ni gledati, pre je za decu (koja ne ispiraju u ustima jednu istu dramsku gradaciju po 572. put) zaista...soundtrack je za respect doduše, 8/10, dobra muzika za crtać.

Ratatouille (Pixar): 7/10

Originalno, dirljivo, divna animacija, zanimljivi lokalni zapleti, super za pred spavanje nedelja na ponedeljak.

Up (pixar): 9/10

Prosto pogledati, ne bih drugo šta pametovao, film je urađen sa mnooogo pažnje. To je ono kad kupiš vino u kartonskoj kutiji, može da je banatski rizling unutra, volećeš ga. Sa izuzetkom činjenice da film zaista ima i snažan sadržaj, jedna od sekvenci sa negde početka je jedna od najlepših koje sam ikada imao prilike da doživim

Ovo je napisala moja sestra sa nekom ortakinjom, pa se ograđujem od potencijalnh gramatičkih i pravopisnih grešaka. Što se tiče samog filma Miloš Branković slažem se sa njihovom ocenom - 0/10

Neverovatno povrsan film. Tokom sat i po gledanja filma (koliko traje) nije postojala nijedna scena koja bi mi odrzala paznju. Posle gledanja filma se osecam premoreno i interesuje me da li ste u rodjackim odnosima sa rediteljem filma, jer samo mama moze da mu kaze da je ovaj film iole kvalitetan. Interesuje me samo da mi objasnite gde je ovaj glavni junak ziveo pre svih ovih dogadjaja u filmu i na koji nacin je do tada uspevao da ocuva svoj psihofizicki integritet, jer u toku gledanja sticem utisak da je tek tako pao sa Marsa u celu ovu pricu i da je potpuno socijalno hendrikepiran. Kako je moguce da neko toliko hvali Beograd i kaze da je to njegov grad, a onda u roku od 3 dana ga zamrzi, ubije gomilu ljudi i da se na njega i dalje gleda kao na pozitivca? Milos Brankovic je zapravo jedna labilna licnost, da ne kazem - pi*kica, a film je jedan od top 5 najglupljih koje sam ikad u zivotu gledala (ukljucujuci i stranu produkciju), zali boze ovih sat i po vremena koje sam protracila gledajuci ovu nebulozu. Cak su morali da stave scenu sexa u reklamu kako bi namamili narod da pogleda ovo, sto se moze nazvati jedino amaterskim, niskobudzetnim pokusajem da prikazemo nekakvu realnost koja je zapravo apsolutno nerealna. Ja se u "visu umetnost" ne razumem mnogo, ali i vi trebate da shvatite (reditelj koji je ovo smisljao verovatno na WC solji i skriboman od scenariste, a vredi i za kriticare koji su verovatno dobili vise novca nego sto je potroseno na samo snimanje kako bi napisali ista dobro o ovom filmu)da ovo gledaju siroke narodne mase, jer je njima i plasirano. Ne daj Boze da ovo pogleda neko iz inostranstva ko pojma nema o umetnosti (ako se ovaj film moze tako nazvati) - sta ce da pomisli, da u Beogradu cim izadjes iz svog stana ili te ubijaju ili ti ubijas svakog koga sretnes? Mozda je film za vas dobar, ali je za srpski narod najcrnja moguca propaganda. Molimo Vas da Vase licno nezadovoljstvo prikazete na malo pozitivniji i drustveno prihvatljiviji nacin, pa ako bas mora - i umetnicki. Hvala vam na medvedjoj usluzi, nije ni cudo sto nas svi pljuju

Ne daj Boze da ovo pogleda neko iz inostranstva ko pojma nema o umetnosti (ako se ovaj film moze tako nazvati) - sta ce da pomisli, da u Beogradu cim izadjes iz svog stana ili te ubijaju ili ti ubijas svakog koga sretnes? Mozda je film za vas dobar, ali je za srpski narod najcrnja moguca propaganda. Molimo Vas da Vase licno nezadovoljstvo prikazete na malo pozitivniji i drustveno prihvatljiviji nacin, pa ako bas mora - i umetnicki. Hvala vam na medvedjoj usluzi, nije ni cudo sto nas svi pljuju

Овде ми заиграо желудац. Реци сестри да убија време на други начин... Иначе, филм јесте лош. "Рецензија" је још гора, много гора.

Ово је баш тема која би могла често да гостује на "трансферу блама". И ја сам писао неке рецензије током ФЕСТА изнервиран што је сваки посетилац сјајан критичар осим мене. Па шта сад? Јесам ли ја толико туп да не могу да смислим десетак реченица о неком филму? А то може свака деда и баба што је купила карте за улазе Ц и Д. А ми што гледамо Нирдалу искоса смо филмофили другог реда? Је ли толико тешко негде отићи по мишљење и док излазиш издекламовати пред одушевљеном масом?

Прелепо/Biutiful
Алехандро Гонзалес Ињариту
8/10

Једна особа једе по две кокице на сваке 3 секунде. Ако филм траје 138 минута, то значи да може да поједе 5520 кокица у току филма. Ако свака кокица у кесици заузима простор од 1 cm3 долазимо до закључка да је он појео кокице из кесе запремине 5520 cm3, тј. око 5.5 dm3 или 5.5 литара. Ако та кесица за кокице има видљив отвор површине око 100 cm2, можемо закључити да је дужина те кесице у облику квадра већа од пола метра. Да ли то значи да неко у близини Сава центра продаје кесице кокица дужине пола метра? Сад ми је остало толико времена да могу само да вам кажем шта је било на крају филма, а то није лепо. Па онда препоручујем да одете и поново погледате филм. Хахахаха, чуј мене, поново!

Црни лабуд/Black Swan
Дарен Аронофски
0/10

Црни лабуд је прича о балерини. За овај филм није било карата када сам куповао, па га нисам ни гледао.

http://www.imdb.com/title/tt0822847/
Priest/Svestenik
Nakon sto su devojcice dobile svoju seriju filmova o vampirima, tema nastavlja da se siluje i vampiri ponovo dobijaju novi izgled (sta je falilo starom Drakula fazonu?). Elem nakon sto su izvalili da decaci ne gledaju Twilight sagu pokusavaju da ponove Blade fazon ali sa svestenicima (?!) koji su nakon jednog rata sa vampirima sklonjeni da rade najgore poslove da ne bi skodili drustvu jer se crkva plasi njihove moci (a ima ih 5 a ovih 50 000, kontam ja sve al nisu toliko ludi...). Vec kod blejda su krenuli da menjaju vampire (izbacili svetu vodicu) ali sad preteruju. Sad su neka govna na 4 noge kojima je jedina slabost sunce, niks sveta vodica, srebro, plusevi, luk... Zanimljivo je sto se crkva i svestenici ne slazu tj. sve je kao u filmovima o americkoj vojsci gde je vojnik u pravu a komanda naredjuje drugacije (pogodite sta se desava na kraju). I pored mnogih rupa u prici przim se na scene borbe koje su dobro odradjene. Testosteron i ostale fore. Ne bih predlozio nekom da gleda ovaj film niti bih ga ponovo pogledao. Reziseru jednostavno ne uspeva da snimi post-apokalipticni film. Nista originalno. Ocena 2 za trud. Ipak je neko izgubio oko godinu dana zivota za ovo, da je ovo delo jedne osobe bila bi 0.

Drive angry
6/10
Ima eksplozija u dvestašeždesetinešto-de formatu, ali onaj pederko što glumi mnogo smara, a pokušaji da se današnjim klincima prikažu šezdesete je neuspešan. Uostalom, šta klince boli dupe za šezdesete, ko da će da uzmu 50th anniversary Stratocaster i sviraju Bitlse umseto da se prže na Heroja Gitare na Iksboksu.

The Men who stare at goats: 3/10.

Aman...prva i jedina glumačka uloga popaljivača Clooney-a, to je jedino što je film izvuklo sa dna bare, sve ostalo je puki post-tarantinizam sa JOŠ više "whatever" tonova iz Babylona. Ne činiti to sebi, film je još i nešto duži nego što red nalaže koliko se sećam (ili mi se učinilo...?)

Ne slažem se sa ovom recenzijom. Film nije za svakoga, ali je dobar.
Glumačka ekipa je dojajna(kevin spejsi ljigavi zlotvor,džordž kluni sa kosom do ramena, džef brižes manje-više isti kaoi uvek, i juan mekgregor koji je dovoljno neutralan da ne kvari utisak). Priča je, priznajem, prilično glupa, ali genijalnost ovog filma leži u njegovoj jednostavnosti.
8/10

Being John Malkovih(Spike Jonze)
10/10
Jebeno najbolji film svih vremena. Priča je uvrnuta i bolesna da gora ne može biti. Gluma je, naravno, odlična(Malkoviče je pokupio oskara glumeći samog sebe, Džon Kjuzak u najboljoj ulozi u životu, i Kameron Dijaz koja ne glumi ribetinu). Način na koji je snimljen film je teško opisati, zato pogledajte. Jedan od filmova koje morate odgledati pre nego što odapnete.

50/50
2/10
Film bi trebao da bude neka komedija/drama, ali je na kraju ispala samo neka drama sa hepi endom. Ništa posebno.
Adam, lik koji živi zdravim životom, nema vozačku jer voli da hoda i da se vozi gradskim, oboli od ne tako česte sorte raka i šanse za preživljavanje su mu 50/50.
Joseph Gordon-Levitt je odglumio solidno, ali film nema nikakvu radnju.
Film u kom Seth Rogen glumi istu ulogu kao i u 97% svojih filmova. Znači, glumi retarda. Razlika je u tome što je ovde on i producent filma, pa je to razlog više da ga ne gledate.

James Bond a View to a Kill
4/10
Kao i u prethodnim filmovima, i ovde Bonda glumi Roger Moore, koji je sada toliko ostario da je prešao zdravu granicu uvlačenja stomaka, i ne može ni ogradu da preskoči pa ga zato u većini scena neko u normalnim godinama zamenjuje.
Film naravno ima priču koja je nerealna, ali to nije više problem ako se uzme u obzir prethodni filmovi koji su imitirali Blaxploatation, Disco i Star Wars filmove. Tako da, priča može da prođe kroz ceo film. Inače je glavna lokacija San Francisko, ali to ne znači da ovaj američki grad nije toliko smorno urađen kao Las Vegas u Never Say Never.
Pošto je glavni glumac očajan i izlapeo, pažnja je usmerena na Christophera Walkena, koji daje dobar performans kao glavni negativac, iako je njegov glavni partner Grace Jones, što je gotovo zastrašujuće bizarno.
Najgora stvar kod ovog filma je ubedljivo previše eksplicitno nasilje. U filmu se vide ljudi kako bivaju zadavljeni, isečeni, izmasakrirani i utopljeni dok im leševi plutaju po vodi.
Osim gnusnog nasilja, Roger Moore je i sam priznao da ga je sramota što je morao da glumi intimne veze sa ženama kojima može da bude deda. Čovek je morao da prođe kroz sav ovaj nered od filma da bi mogao da dobije pare kako bi platio svoje kuće na Francuskoj rivijeri.

James Bond Dr. No
9/10
Iako se Đems Bond serijal zamišlja kao pun akcionih egzibicija, ovaj izvorni film pokazuje da to nije.
Prvi Đems Bond film je jedna detektivska priča, lišena epskih scena i sofisticiranih uređaja koji su važni deo filma. To je sasvim normalno za godine u kojim je sniman, ali ovo i dalje predstavlja odličan film.
Likovi su odlični, mnogi hvale Konerija kao najboljeg glumca, a svi znaju i Ursulu Anders kao jednu od najpoznatijih glumica u celom serijalu. Priča predstavlja kalup za sledeće filmove ali je gledana zasebno odlična. Ono što je primetno je nedostatak prepoznatljive muzike osim prepoznatljive originalne teme. Najružniji detalj je loše urađena uvodna špica.

Sherlock Holmes: Game of Shadows
http://www.imdb.com/title/tt1515091/

Život je kratak i ako do sada nije postojao dovoljno kvalitetan dokaz za ovo tvrđenje, evo ga - ovaploćenog u prekodvosatnoj haotičnoj epopeji slavnog detektiva i njegovog potrčka, prijatelja i žrtve zajebavanja, doktora Votsona.
Priznajem, nisam odgledao čitav film, što bi neko mogao protumačiti kao diskvalifikaciju ove recenzije, mada ja, sa druge strane to pripisujem upravo neverovatnoj nezanimljivosti ovog "ostvarenja". A jesam se spremio: sipao pivo, grickalice i zauzeo idealnu polu-horizontalnu poziciju na sećiji (tako da drvena prečka bude između 20. i 21. pršljena).

Elem, prvi deo filma (iz 2009.) je još mogao da prođe uz malo dopinga. Ovaj drugi... Odakle krenuti, kada se ovom restlu kinematografije ne zna početak ni kraj. Scenario je haotičniji od Braunovog kretanja, dok se kamermani nekako bore da uhvate sve te silne vratolomije, koje akteri izvode... zbog nekog motiva. Holms se uglavnom fizički obračunava sa svojim protivnicima, mada katkad koristi i superum kako bi odradio neki trivijalan zadatak, jerbo je rešavanje slučajeva tako pase. Da li da pominjem na silu ubačene "neočekivane pojave" kao što je bacanje žene iz voza u pokretu ili kućni nudizam bata-Majkrofta? Ma neka, neću.

Malokalibarska gluma izvikanog Dauni Džuniora već je dobrano nagla ka fegetovskom stilu koji u poslednje vreme gaji npr. Džoni Dep. Znači: red značajnih pogleda (čitaj: bečenja), red bitnih fizionomskih gestova (čitaj: kučećeg krivljenja lobanje). Verujem da je scene u kojima je preobučen u trandžu, sam ubacio u skript. Fala bogu te je u Ajronmenu zatvoren u onom oklopu, inače zlo.

U ovaj uradak je stornjan budžet omanje države, to se vidi po efektima, scenografiji i ostalom. I na tome se završava. Tome i žalu za mladošću.

Први филм је одличан, други је говно.