Prijava
   

Free to play princip postojanja

Free to play, izraz poznat među gejmerima, koji podrazumeva da je određena igra besplatna za igranje, to jest njena osnova je besplatna. Da bi neki igrač osetio pun berićet i čar igre, mora da plaća u mesečnim ratama. Naime igrači koji igraju na nalogu koji je ''besplatan'' u nekim igrama imaju toliko ograničenja da im to dođe glave pre ili kasnije, što dalje implicira da im ostaju tri izbora, da plate igru ili jednostavno da prestanu da je igraju i na kraju uvek ostanu ljudi, koji vide običnu igru, igru u kojoj će uživati bez plaćanja jerbo bitna im je relaksacija i zabavljanje.

Taj princip lako je primenljiv i u ''pravom'' životu.

Na svakom ćošku tu su ljudi koji nose brendiranu robu, drugu majicu i drugi par farmerki svaki drugi dan, jer ne smeju da budu viđeni kako nose jednu te istu stvar dva puta u jednoj nedelji. Robovi mejnstrim toka, pretplaćeni na materijalizam sa manjkom sposobnosti rezonovanja i razlikovanja materije od duhovnog.

Odmah iza njih su oni koji su jednostavno digli ruke od svega. Utuvili su u glavu da su gori od drugih i da za njih život nema svrhu, neretko viđeni ispred dragstora ili kako nose kevinu lampu od kristala iz Bohemije ne bi li kupili džidžu ili koks.

I naposletku, oni koji žive život najracionalnije. Savesni, svesni, normalni, uživaju u blagodetima gorepomenutog. Retko kad komplikuju stvar jer su zadovoljni takvi kakvi jesu. Obično čvrsto obgrljeni krugom porodice i dobrim društvom, prožive jedan sasvim pristojan život.

Komentari

Evo plusa, Dvorfe. Dobro je ovo, ali mogao si ubaciti neku pošalicu, ili makar primerčić sa Šonetom i Copeom gde kažu za Mareta da je ljaljan, jer fura free2play princip i neće na Blajvvoč sa njima. Taj neki rad :)

I miči bre tačku iz naslova :)

Нисам ни извалио да имам тачку.

Јеби га Агиларес ево полумртав блејим гајби па ме ухватише пундравци да напишем једну дугачку.

Сад ће да падне пример.

Пример готов, па коме је по вољи.

Nisi morao primer, sad si je usro lolo

Ма апсолутно ми је свеједно. Може народ и да не чита пример.

ja sam go procitala do kraja i meni je dobar+

Baš mi se nešto F2P vrzmao po glavi ovih dana, ali nikako da se sroči.
+

Mislim da znam oklen inspiracija, makar za naslov :)

Primer i nije nešto, al' je zato sama defka veoma dobro napisana.

Нек' буде ориђинале и то је то.