Prijava
   

Gastarbajterski klišei

Najtipičnije odlike gastarbajterske turbo-folk-treš kulture:
*Kuće:gizdave, obično na 5 spratova, u težim slučajevima ugrađen i lift. Sobe-prčvarnici-veoma male i nefunkcionalne.Obično postoji jedna golema u koju se nakure svi gastarbajterski fetiši kao što su:nameštaj sa presvlakom od leoparda, zlatnim nogarama i jambolijama, šarene tapete sa poljskim cvećem, zebrasti jastuci, tepisi koji vrište:''Spalite nas, a pepeo raspite u Dunav!'', i još gomila kojekakvih trica i kučina kao oversajz vaze i lavlje glave, narandžaste zavese, totemi, trofeji, glava dodo ptice i brontosaurusa, jaje zmaja, i od popa uši, Merlinova brada. Sve kupljeno na pijacama polovnog nameštaja. ''Udruženje daltonista'' i didžej Krmak bi bolje dekorisali enterijer, složićete se.
*Fasada:U svim bojama za slepe, da Sunce stavi naočare kad gleda u Zemlju.Vidno golim okom iz smemirske stanice ''Vojadžer 3''.Neretko oslikani murali sa likom krsne slave u natprirodnoj veličini. Dvorište i balkoni ukrašeni puzavicama, gipsanim lavovima, sfingama, konjima-tačnije kompleks urađen po modelu Zoovrta i Akva Parka+kojekakvi gremlini, goblini i keltska mitska bića.
*Grobnice:Bogato opremljene.Tutankamon bi se raspao u pepeo od muke.U sklop ulaze obavezno: velika soba predviđena za žurke i proslave sa plazma televizorom, frižideri puni hrane i pića i isti tip nameštaja kao i u kućama dotičnog soja ljudi. Ako pokojnik ogladni ili ako se smori, da se nađe za ne-daj-Bože.
*Spomenici na istim:Uredno priložen istorijat bolesti i stečenog inventara za života uz ilustracije istog kao i konstatacije tipa: ''Dragomir, jedini milioner u Žagubicu.''
*Muzički ukus:Ne postoji. Neartikulisani sklop zvukova uz pratnju zurli, šargija, čopora vukova i mačaka u doba parenja. Turbo-folk bi se postideo.
*Odeća: Životinjsko carstvo, boje za navođenje aviona, količina zlata veća od šteka trezora NBS.Lucidne kombinacije:crne mokasine+bele sportske čarape, mrežasti unihop+ otvorene šljašteće sandale, trenerka+cipele, leopard+zebra konačno u ljubavi i slozi.
*Jezik:Padeži:Što je to? Akcenti:Šta je s tebe?
*Vozni park:Mečke i Benvei.
*Imena potomaka:Silver, Roberta, Izabela, Pepika.

Komentari

Otkovala si ga, kod natprirodne veličine sam zveknuo plus, jedino ti je promaklo da pribležiš bazen u koji se sipa voda iz vodovoda

+

jebote, bila sam ubeđena da je burzumova defka:)))
svaka čast devojko, ovo mora da se zatefteri u omiljene :))

Istina, ali jebiga, za to su cistili klonjare u Nemackoj 10-15 godina..:) +

+ aj i ja da go omiljenujem :)

Welcome to Eastern Serbia :)

like! :)
omiljena!
+

Krenuše mi suze ;)
+

A ja planiram da napravim lepi mali bazen, gde će voda biti sa reke, prečišćena dobrim filterima, a grejaće se solarnim panelima, jer je reka hladna. Finansije nisu iz EU.

ahahahahahah odlicno....

Можда би се и Наполеон постидео, а? :)
Него, ово са муралима је најјаче. +++

Veoma smaracka i izlizana tema, ali predobro napisano. Moram da podignem palac. Nenadjebive stilske figure. Prvo sam pomislio da su odbanovali JTU-a, kada sam procitao.

Imena su najubjedljivija :)

Kako ce da te iznapusavaju povratnici iz Beca, nastanjeni u Stepojevcu, kad ovo vide! Samo da uvedu satelitski net! Koga put nanese tamo videce sve gore napisano i jos mnogo vise! Bravo! 100+

ubaci i da je u zadnje vreme popularno ubacivanje u freske u doticnoj populaciji

dao sam + ali koji kurac sa jezikom? sta, svako ko govori juznjacki i ima novca mora da pripada ovoj grupi? sranje je sto svi hejtuju taj dijalekat al ajd...

nije u tome poenta-ljudi su ziveli predugo u inostranstvu, te im se i jezik pokvario-a kad dodju izigravaju neki nobles i face-ja sam sa juga ako te interesuje i ovo ne gadja dijalekat vec govor doticne subkulture

kad ga srocis tako i moze da se razume... :)

sve je tacno, osim za akcente i padeze; juzno od polovine Srbije, akcenti su jednostavni i treskavi, na potpuno drugacijem mestu nego severno od pola Srbije; padeza mislim da ima 3 (nominativ, akuzativ i vokativ), ostalih nikad nije ni bilo.

Pa južno od polovine Srbije ( verovatno misliš na sve južno od 44 stepeni severne geografske širine, pošto se Srbija proteže od 42 stepena, pa do 47 stepeni )
se nalazi i Kraljevo i Čačak, gde itekako ima padeža.
Ali zato, Čarapani npr. nikad čuli za padeže :)

"Тутанкамон би се распао у пепео од муке." HAAHHAAHHAHAHH BRAVO ! +

Pominje se i moje ime u ženskom kontekstu. Ali ipak -, baš mi je, pff.

Gastrabajteri xD ++++++++++ :))

a joj.... upišah se +++
o'ma u omiljene!!!

Lepo lepo! Napokon definicija bez prostakluka, psovki, vulgarnosti i da je stvarno definicija necega a ne posalica ili sta kaze Pera kad ga nesto pita Djole... +

Pepika, sta je s tebe!!! Hahahaha

Хвала људи, све ми топло око срца:).
Брусе Вилиџ:)-ја сам Чарапанка, и колико знам, Чарапани имају комплетан падежни систем(изузимам села)-али са акцентима воде вечиту борбу:)
додатна информација-једино су гори ромски гастарбајтерски клишеи-причала ми другарица која је из Пожаревца да тамо има неко гастарбајтерско село-људи имају шуме Амазоније по двориштима, Еденскее вртове-да не поверујеш.Један има цео грчки партенон-то му је прва поставка+друга поставка-дивље животиње и фудбалске лопте...и још много, много тога...

.Неретко осликани мурали са ликом крсне славе у натприродној величини.

HAHAHAHAHAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAH

a benvei zatamljeni... ;)

Сто оваквих дефиниција... -

jeste tako,al dokle vise s tim hejtom?dao sam plus,ne znam ni ja zasto.......

U jednom selu izmedju Krusevca i Cicevca ima jedno dvoriste u kome postoji gipsana azdaja kako bljuje vatru(vatra crveno, a ona zeleno ofarbana) i u drugom delu dvorista bazen i pored bazena pecaros od gipsa takodje.
Ne znam tacno odakle si, ali nemoj da se ljutis nije nista licno.

Sve definicije o gastarbajterima strpane u jednu. Moram dam minus.

bruse vilidz mojne da diras Carapane,medju ostalima i mene LOL

Моја дефиниција је квалитетна и опширна, а и ви господо, колико видим, не дефинишене неке бизарне ствари којих нема већ на овом сајту.

Динамик, не љутим се наравно:))))...љутим се кад причају неистине.У том региону има и вулканизер чија је реклама уграђени југић у зид-буквално забоден.И то све на 3 метра од земље.

@LotosovCvet
E to mi je komsija, nisam se njega setio a stalo prolazim pored.

Ne ulazim u to da li je kvalitetna. Jednostavno, kad sam video naslov, pretpostavio sam sta ce sve da pise. I 90% stvari je pisalo, tj. vec sam ih video ovde. Dovoljan razlog da dam minus.

Огроман плус. Зато што је Тулумбац дао минус.

Супер.Благо теби.Наравно да ће то да пише а шта би писало?-сви знамо шта су српски гастарбајтери и какав начин живота имају-то је предзнање-битно је како је срочено.
сигурно неће да пише-они су учествовали у изградњи моста на Мајни.

Хаха, цвете необрани :) И ти Маре, нечу да се качим сас вас ;)
И знам бре да имате све наведено, само вас мало боцкам, да видим ко ће да се јави :) Јавили сте се, можемо да почнемо, са деружењем.

Sroceno kao i svaka druga definicija na ovu temu. :) "Oni su retardirani, mi nismo i mnogo smo kul".

Uostalom, k'o da je bitno. Nema smisla raspravlati o necemu ovako nebitnom. Aj uzdravlje...

mislim sta reci...da sam znao sta citam obukao bih pelene na vreme,ovako sam se bzvze umokrio od smeha....svaka ti njegoseva!!!!

plusčina k'o gastajbarterska kuća ... :-)))

ma sereti vi malo vise, svako bi voleo da bude gastarbajter povratnik, sa masnom deviznom pemzijom.

јебеноооо добро !!!!!!!!!

lol, moj ker se zove Pepika :D (to bese Nusic?)

ahah, kupljen sam bio jos kod "presvlake od leoparda"!

Jeste, Pepika je Nušić, ali ima jedan naš film sa Gidrom i Mikijem Manojlovićem:)
Ostali-dajte, zezajte se malo.
Da, iskrena da budem, ne bih imala ništa protiv da imam njihovu masnu peMziju ali ne i poglede na svet-nije sve u parama-treba imati nešto i u glavi.

У глави? Јесте, траба да знаш где си сакрио паре, да не буде после "Породично благо" него само твоје :)
+ анѕњаѕ... тј. анувау :)

''Удружење далтониста'' и диџеј Крмак би боље декорисали ентеријер, сложићете се. :))) hahahhaaha! svaka čast za ovo. Naravno da svi znamo ove stvari o gastarbajterima, ali je definicija vrh! A što se tiče regiona, zaboravili ste da spomenete Vlahe, istočnu Srbiju, i tako to... ;) tamo ih ima i previše.

Sunce da stavi naochareeeeeeeeee!!!! :) ++

ovo je nagrdjivanje sa stilom ;)

i hronicno otekli prsti od lopate i mistrije ....

Ал' сте ви људи љубоморни. И немате везе са животом . -

Najvise mi se svidja ovo s grobnicama i Tutankamonom! +

Registrovala sam se ovde da kazem samo jedno. Devojko, ti si genije!

Haha, odlicna definicija!

*Имена потомака:Силвер, Роберта, Изабела, Пепика.