Prijava
   

Igrati kako drugi sviraju

Živeti, raditi, ponašati se pa čak i misliti onako kako to drugi žele/zapovedaju. Činiti šta i na način na koji to drugi hoće i to najčešće sopstvenom krivicom malog čoveka koji nije umeo iliti znao da se suprotstavi nametnutom mu rendom autoritetu. Mučna posledica svih oblika opuštenosti, konformizma, neobrazovanja i sveopšte ljudske gluposti (u kurvu Sudbinu smo već upirali prstom u nekim ranijim definicijama; prim.prev.). Sve u svemu, pojava koja u Srbiji nije ništa manje omražena nego li u ostatku sveta ali je zato odavno postala deo tzv. standarda.

A i kako da bude drugačije kada bi svi hteli da šefuju? Kada bi svi digraju u napadu a niko neće da brani? Kada se seks van braka/veze smatra jebenom prevarom(pročitao negde)? Na ova i mnoga druga pitanja bojim se da će odgovori zauvek ostati pokriveni velom tajne, i to ne zato što je taj veo neproziran već zbog toga što mi (koji god to bili) nećemo da ga podignemo.

Meni, personalno, ipak ostaje jedna uteha u životu: barem negde neko svira 'nako kako mu ja dirigujem. Valjda. Dok se ne vratim kući.

- I? Si je otpustio, brate?
- Nisam, tebra, pomirili smo se...
- Šta?!
- Da, brate, opet smo zajedno...
- Ti mene zajebavaš, jebeno?! Alo, Požega, koliko još puta treba ribu du'vatiš kako blajvi nekom ćelavom liku u veceu studentske menze da bi shvatio da je kurva?!?!
- Lepo smo porazgovarali i ona mi je sve objasnila. Nisam joj poklanjao dovoljno pažnje u poslednje vreme i uradila je to da bi...
- ...pušila drugom liku kurac, ti glupi majmune! Ti, bre, potpuno igraš kako ona svira i pritom još sam sebi pucaš u noge! Kada mi sledeći put budeš došao sa pričom buhuhuhu, prevarila me je devojka!, tako ću slatko da te odjebem da ćeš da se pušiš!

-------------------------------------------------------------------------------------------------

2012...

Nikolić: Srbija neće igrati kako joj Evropa svira!

2013...

Igramo, igramo i tek se zagrevamo.

Komentari

Имам ја једну сличну другом примеру..
Дакле.. +++

Strašno koliko ima zemalja sa sličnim primerom, ako me razumeš...

Lepo odrađeno... +++

Vi'š kako se piše defka, Vejve!:)

Ova je nova? Verinajs! :)
+

lepo, opširno, slikovito ++

А ко ће други да осветла образ нас гастарбајтера, него кецави штребер са фузбала! Браво 8)

Mrezlo me čitat sve pročitao drugi primer i dao plusaru. Praštaj. .D

@Ckm

Sva sreća da ga napisah:)

@Lepri

кецави штребер

Uzmi broj riba koje su ti dale, pomnoži ga sa 13, dodaj koren od 143, digni na kvadrat i oduzmi od tog rezultata 2. Dobićeš broj riba koje su tom kecavom štreberu dale:)

Проф оправио свој свет дефиниција. +

Igramo, igramo. I to Kan-Kan. +

Igramo, igramo. I to Kan-Kan.

...i svaki nam je dan radostan!