Prijava
   

Jare

Simpatičan mladić, pažljiv, umiljat i nežan. S druge strane naivan je, bezbrižan i operisan od svake ambicije što ga kod udavača iznosi na zao glas jer uglavnom moraju da biraju - ili on ili pare. Još jedna od mana mu je što mladost nije večna pa u starosti relativno lako postaje matori jarac i mladalačka bezbrižnost prerasta mu u nemar koji često uzrokuje da stvarno dobije rogove.

Arhineprijatelj i po svemu sušta sprotnost mu je bumbar. Kapitalan, ozbiljan i naizgled lenj, on zuji zelenim livadama sive ekonomije uvek znajući gde se nalazi i šta hoće. Kao potencijalni đuvegija i on ima izvesnih nedostataka od kojih je najupečatiljivija težnja da u nekoj fazi života stvarno obuče prugasto odelo.

- Milice, ćeri moja, prose te jadna ne bila Marko Jošov i Krcun Punišin i ja nijesam pametan kome da te dam, te ti meni reci koji ti je srcu miliji.
- Ja ću učinjet što mi ti rečeš, tajo, pa sve i u more da skačem.
- A ne no ja baš tebe pitam, kod Krcuna imaćeš i slanine i sladine dosta ali ti neće doć' kući krvavije ruku. Marko će ti iz boja svaki put donijet' tursku glavu ali će ti i ostavit' praznu okućnicu, pa ti razmisli.
- A ja nemam što da se mišljam, prase ište duboko korito a ljudi čast i poštenje.

Komentari

Добра је Грујане, добра...
+++

Baš lepo opisano, ne znam što ovako malo ocena. +

Hahhaah sviđa mi se ovo! ++

A šta da se radi, slabo se nešto čita ovih dana...