Prijava
   

Jebe me k`o kauboj konja

Velika je prerija. Krševita i bezvodna. Milje i milje plemenita životinja treba da pređe po suncu, prašini, kamenju, među zvečarkama, noseći smrdljivog polupijanog kauboja, njegove bisage i oružje, jureći za odbeglim govedima, bežeći od crvenokožaca ili pokušavajući da stigne poštansku kočiju, trpeći podbadanje zarđalim mamuzama po mršavim sapima. U retkim momentima odmora mora da žvaće žilavu travu i da spava na nogama. Ali i ti retki momenti su vredni, jer da njih nije, davno bi svojim mesom napunio stomake kojotima i lešinarima, a kosti ostavio da blede na surovom suncu. I baš kada je počeo da uživa u slabom hladu i da razmišlja o tome kako život nije baš toliko strašan i kako je dobro dokle god može da bude gore, şhvata da njegov gazda već dva meseca njie video ništa žensko, da mu prilazi s leđa, da prinosi panj na koji će se popeti i da će se ova sijesta pretvoriti u krajnje poniženje. Da bar može da zapali cigaru posle obavljenog posla.
Snagu mu daje svest o tome da u svojim zadnjim nogama krije moć koja jednim preciznim udarcem može okončati ovu agoniju. Jednom će to učiniti. Jednom će se ritnuti i nakon toga će biti slobodan. Pa makar posle toga skapao sam u prvoj klisuri ili mu kožu odrali indijanci za novi vigvam. Jednom, uskoro. Ali ne sada. Možda sledećeg meseca. Sada će se samo pažljivo namestiti da manje boli.

Komentari

Odlična. Možda predlog da to ''milje i milje'' premestiš posle ''pređe'' - logičnije je. Inače, plus k'o rumunski parlament :)

Hvala na komentarima i sugestijama. Mislim da ću ipak da ostavim neizmenjeno, možda si u pravu da je ovo drugo logičnije, ali meni se čini da ovako bolje izražava tegobu :)

Prastari sleng, ali sada vrhunski objašnjen. Bravisimo!