Prijava
   

Književno veče

Skup isfeniranih sredovečnih žena u bundama od nerca, sa crvenim lakom na noktima i bižuterijom oko vrata u pratnji sredovečnih muškaraca u somotskim odelima plus par novinara, jedan pisac i njegova dva drugara, književna kritičara.

Prvo, lagani koktel, bibliotekarske priče (ko je šta čitao), poziranje i smeškanje.
Zatim, duboka ozbiljnost, stav "ja sve znam i upućen sam u sve književne tokove" uz odavanje izgleda veoma prefinjene i visoko-inteligentne mase, povremeno šuškanje i domunđavanje, obavezno klimanje glavom posle svake izjave književnog kritičara.
Na kraju, gromki aplauz, sve pohvale piscu, a njegova će se knjiga narednih pet godina prodavati na tezgama putujućih preprodavaca knjiga širom Srbije.

Komentari

A sva publia dovedena poprincipu duguješ midolazak od prošlog puta, kad sanbiomna tvojoj.Evidencijase vodi preciubošću Griniča.

Ja sam odrastao po ovakvim skupovima.Mozes li da zamislis koliko ovakva kulturna manifestacija moze biti dosadna detetu od sedam godina +

A tiraž je pod obavezno 500-800 komada i zaista će da se prodaje 2 godine, samo što ti putujući neće nikad da prodaju takve knjige...suviše se slabo prodaju, pa što da džabe muče amortizere na svojim Ladama.
Na kraju dadu nekim učiteljicama rabat 40%, pa one to uvale deci u svojim odeljenjima, na silu...
Dobijam ospice od takvih "dešavanja"!

hm.. niko nije definisao tribine, a mene ovo tako podseća na njih. +