Prijava
   

Konobarski vid

Poznat i kao "konobarsko slepilo". Poremećaj čula vida, koji se javlja kao često profesionalno oboljenje konobara. Manifestuje se selektivnim vidom, odnosno slepom tačkom u onom delu vidnog polja koji pokriva stolove sa gostima. Konobari nesvesno prenebregavaju ovaj poremećaj ne želeći da se suoče sa problemom pa se prilagođavaju tako što jednostavno ne gledaju u pravcu gostiju. Da bi to postigli, spontano razvijaju različite tehnike kao što je veština brzog spuštanja pogleda kada su okrenuti ka stolovima, oštrog trzaja glavom kako bi se pogledalo u drugu stranu i slično, tako da vam, ako ste gost koji želi da privuče njihovu pažnju ne pomaže ni da glumite vaterpolo golmana, već morate da upotrebite glasovne komande.

- Draganeeeee, dodaj u prazno!!! Dodaj, ne driblaj!!! Jooooj, ne radi šta sam mu rek`o! Šta mu je, zar ne vidi samog igrača pred golom?
- Ne vredi šefe, to mu je ostalo od kafane, ne vidi kad mu neko maše. A lepo sam vam rekao da ne može konobar da igra desetku, ali vi me ne slušate.

Komentari

Možda bi još bolje bilo da je naslov baš "konobarsko slepilo", ali je svakako odlično +

фантастично, ал' не може се рећи за све конобаре

+++

ал' не може се рећи за све конобаре

Znam, ali mene izgleda ovakvi baš `oće.

maši rukicama, maši rukicama :)

Snimaju oni perifernim vidom sve, samo se prave :)))

Snimaju oni perifernim vidom sve, samo se prave :)))

Nato, periferni vid služi ipak za nešto drugo :)