Prijava
   

Lazna nada

Najokrutniji oblik delovanja Univerzuma, zbog toga sto se neretko manifestuje u trenucima ocaja, kada percepcija radi po smislu Braunijevog kretanja, u (takodje) laznoj nadi da ce se desiti nesto sto ce "izvaditi stvar". Ovo je samo jedan nacin da se opise, mada se cesto pokazuje i kao najbazicniji, najjednostavniji oblik, ugradjen u sve ostale slucajeve. Tesko je definisati sta je sve ukljuceno u laznu nadu, kakva paleta emocija, ali je, nazalost, najbitniji rezultat, kada se ispostavi da je citav sled desavanja bio lazna nada. Nejasno je sta se desava sa laznom nadom, da li umire poslednja, ili je to rezervisano samo za nadu. Nekako mislim da je ipak lazna nada ta koja umire poslednja, ali moguce je da gresim.

- Kada dobijete par pluseva na pocetku, a zavrsite zatrpani minusima ("jedna lasta ne cini prolece, jer sad ionako imamo samo leto i zimu")
- Kada najbolja drugarica koja vam se svidja raskine sa deckom, pa se onda druzite jos intenzivnije a ona se nezeljeno veze za vas (manipulacija koja je fino zamotana u emocionalnu nestabilnost, sluzi za podizanje nivoa konfuzije kod vas, a za podizanje ega kod nje)
- Kada dugujete 100 evra, a ocekujete da evro padne jer imate zamrznuta primanja vec sto godina (pa, pobogu, moze ili da padne, ili da skoci - ovo se kaze strucno "depresira" i "apresira", prim. aut.)
- Kada se nadate da cete konacno saznati istinu, a opet vas slazu (jevtina igra reci data kao primer)
- Kada "polozite" ispit, a onda vidite rezultat (trcanje pred rudu, shvatiti bukvalno ako ste student na Rudarskom)
- Kada ste toliko nervozni, mrzovoljni, natmureni i uzasno raspolozeni i kada vas jedino moze obradovati napad Amerike na Iran, gde bismo svi otisli u BiiiippppP (prizivanje smaka svega)
- Kada ste sadisticki nastrojeni, zamotuljeni u emotivno nepovoljno stanje (primer sa devojkom, samo zamenjene uloge)
- Kada poslednja utakmica odlucuje da li cemo proci grupu (znate na koga mislim)
- Kada se probudite i skuvate kafu koja se moze piti, pa pomislite da ce dan lepo proci (verovatnije je da ste bili previse pospani da biste znali kakvu ste kafu skuvali)
I mnogi, mnogi drugi...

Komentari

Nisi mogao bolje opisao pocetak mog danasnjeg dana. Sjajno.

Nadajmo se da ce biti bolji nesto kasnije!! :))

Tesko da ce. Vidis kako sam napisala onu recenicu gore, sinapse su mi toliko opcinjene tom laznom nadom, da je i gramatika zakazala.

Ala je lose krenuo dan.....

Odlično + omiljeno, sve...

Nada je nada. Pa makar i lažna. Plus od mene.

Dan je tmuran, mnogo, a nasilno sam probudjen.
Hvala. :)