Prijava
   

Mijatovićeva prečka

Muškarci se posebno sećaju meča protiv Holandije 1998. Gubili smo 1:0, Komljenović na početku drugog za 1:1, pa penal nad Jugovićem i... Zalizani zalizanko uzme loptu u ruke pored Mihajlovića, Stojkovića... Edvin Van Der Sar na golu, Mijat šutira po sred srede i tras - prečka, a lopta ode na drugi kraj Francuske, tj. terena.

Mijat nas je unazadio više od Slobe, ili bar 10 godina. Da je tada lopta završila u mreži, sigurno bismo poodavno bili u toj famoznoj EU, privreda bi nam bila bar 26 puta razvijenija, ne bi bilo korupcije, imali bismo bar jednog stalnog predstavnika u Ligi šampiona, porastao bi nam natalitet za 25%, ne bi bilo potrebe za uvođenjem novog zakona o saobraćaju, evro bi bio ispod 70, a prosečna plata bila bi preko 700 evra...
Srbija bi bila lepše mesto.

Ono što si rekla pogodilo me je kao Mijatović prečku protiv Holandije.
(razočarenje sa pogotkom pravo u srce)

Smorio si me kao Mijat protiv Holandije `98.

Mijate, prečka ti materina!

Komentari

Bravo + jedino bi propala farmaceutska industrija... višak bensendina na tržištu...

К'о сад да гледамо аааааа брееееее +

Baš sam skoro nešto pričao da taj penal svi pamte (i psuju) kao da je bio juče

+

Како сам плакао тада!

Дао сам ти плус , али ипак мораш да схватиш да је Мијат и пре тога шутирао пенале , и то успешно. Шутнио је како треба , и да је лопта од онакве силине ишла директно у голмана био би гол , шут је био онолико јак колико треба.

Сваки пут кад видим снимак тог шута понадам се да ће да га да...

Та пречка се још тресе...

Namjerno je promašio! Znao je da će biti raspada :)

Mijat je za sve kriv! :D ++++++++++++++++++

Кажу да је неком клинцу, тог љета у Будви, док се играо са лоптом, иста била побјегла на улицу и да је туда случајно пролазио баш Пеђа Мијатовић.
Када је насмијан хтио да је шутне назад дјечаку, мали је повикао: Јој, немој је ти шутат` мајке ти!
И оста Мијат попишан у сред Будве

због тог скота мијатовића,ја и дан данас имам велики трип када неко од ових "звјездица" треба да шута пенал...а `ебо себе мијат и ја сам плак`о :(...

On je kriv i za glad i bolest u Africi...

Ma, on, Bajone, Lepa Brena, Boris Bizetic, sve su to clanovi iste spijunske bande, antijugoslovenske i anticovecanske. :)

Шутнио је како треба , и да је лопта од онакве силине ишла директно у голмана био би гол , шут је био онолико јак колико треба.

Peki, da baba ima ono sto ima deda, i ona bi bila deda, ovako je samo baba. :)

Ja sam tada imao postere iz Tempa i znam da sam imao neki gde je on kao matador... Iseckao i iscepkao sam ga na milion komadica!

Taj penal mu dodje kao potpuna suprotnost golu Panceva protiv Olimpika ( za one koji navijaju za Zvezdu). :)

Videcete vi, Mijat ce biti predsednik Montenegra, a i sire... :D

Yo!

poslednja fudbalska utakmica koju sam odgledao... posle te, smori me i 15 min, ko god da igra...

secam se i ja k`o da je juce bilo... sram da ga bude !

mijate, precka ti materina...

Ote mi boza reč iz usta.

Ma Pedja je fudbalercina bio,i covek,kakve je muke imao u zivotu sa onim detetom!!!Sudbina i tako to,za taj penal...setite se Boye protiv Artmedie,ili Milivoja protiv Njukasla,i Terija u finalu LS....Pedja car!!!

Sjecam se kao da je juce bilo...

Bozo, nadam se da ti ne smeta sto sam uvrstio tvoj komentar u primer za definiciju. Ako Mijat presavije tabak, bice za`ebato. :)

No... Ako je imao toliko tih i takvih problema, sto jeste stvarno zeznuto, zasto je onda morao kao lek za frustracije da trazi protiv Holandije, u Francuskoj `98., oko 56. minuta? Covece, za sve je Mijat kriv, zbog toga je ovakvo stanje kakvo je. To je bio nacionalni depresivni sok, oni koji su gutali bensedine, povecali su dozu, a oni sto nisu su resili da probaju. `Ej, bre, Miha bombarder! Ako sutira direktno u golmana, bar ce ga uneti u gol/polomiti rebro/onesvestiti/baciti u komu.

Ne znam sta da ti kazem, imenjace. :)

A Boya... Pa, celu utakmucu "uu-uu-uukalo" se crncu njihovome, a Boya je pred ocima (kada je sutirao penal) imao slike borbe svog plemena za slobodu i cele Afrike i africkog naroda i tome kako se beli covek ruga bratu njegovome i- namerno promasio.

Teri je smradina, naucno dokazano. :) E, taj njegov promasaj me je prilicno uveselio. Neeeemaaaaanjaaa Viiidiiiiic!

Ја и ћале код комшије. Пенал. Ови сви стоје на ногама, ја лежим на угаоној гарнитури, опрушио ноге... Тензија расте, сви ћуте... Ја кажем "Пречку погађа"... 5-6 унезверених погледа у мене, и даље нико ништа не проговара... БУМ И ЛОПТА ИДЕ У ПИЧКУ МАТЕРИНУ... Следећа 2-3 минута сви седе, ћуте, понеко ме благо погледа...

E, ja sam tako imao predskazanje protiv Nemaca. Izvode Germani korner, ja kod caleta na poslu. Krece ona da postavlja loptu, ja prekrio oci, da ne vidim Birofa. Sklonim ruke, nadajuci se da su izveli i da smo se odbranili. Kad ono... Gledam loptu kako leti i onog Olivera... Olivera, Oli nevera!

Ma, zna Mijat da nam nije bilo dobro, mada mislim da mu je vise bilo krivo jer mu se frizura uzjebala... Fudbal i zalizana kosa- to ne ide, osim ako nije rec o `Talijanima.

А какве је тек копачке патентирао на том првенству...
Оне бијеле неке, полу дубоке, ма никад грђе обуће не видјех :-)

Иначе, до тада су се носиле искључиво црне, Мијат и још неки су тада напаравили својеврсну револуцију.

Ја сам наредног дана престао да пратим фудбал заувек...

Огроман плус за дефиницију. :)

Veruje se da je Mijat kao mazivo za kopacke koristio isto sredstvo koje je koristio za kosu i da je taj derivat plod rada strucnjaka iz Modrice.
Dzimi, ja pratim i dalje, ali nije to to. :)

Сјајна дефка.
Могу само рећи да је фудбал у овој земљи од тог момента почео да пада и отворено могу да кажем да је он кривац за све. Мијате пречка ти материна! :)

Sve je pocelo da pada... A, gle, Crna Gora samostalna. Bice Mijat Car Balkana jednog dana. :)

kako sam samo plakao tada.

Eeeeee... Bilo, ne ponovilo se.

Jao, necro me rastuži sad. A u pm!
+++

:+D
Omiljenio bih, ali mi nešto ne polazi za rukom, k'o ni Mijatu izvođenje najstrože kazne.

Vi ste tada imali ili 5 godina ili,jos verovatnije,taj snimak ste videli samo na Youtube.Svi vi sto ga prozivate,setite se da je on Madjarima u barazu za SP 98 dao 5 golova u dve utakmice,da je izvodio penale u celim kvalifikacijama (Miha je bio treci izvodjac,posle Savicevica),da je u tom periodu bio i srebrna kopacka Evrope (posle Ronalda)...vrhunski spic je bio Pedja.Lako je okriviti njega,i za 2 gola primljena od Nemaca i za Davidsov gol u 96om minutu...jer to smo uvek i radili,umesto resavanja problema,trazili smo krivca.

P.S.Za autora,lopta se od precke nije odbila na drugi kraj Francuske,vec na metar od linije.

uvek bolje igrao za timove nego za reprezentaciju

@Rossonero
Ja sam imao 26 godina, a koliko ti imaš sada?

Mijatović je zapravo tzv. polušpic, ili ofanzivni vezni igrač, a sad šta je gde igrao druga je stvar. U Realu je često igrao u trouglu sa Raulom i Šukerom(ili Morijentesom), s tim da su stalno menjali mesta, i nije se znalo ko igra levo, ko desno, a ko u sredini. I dao je odlučujući gol u finalu KEŠ za Real, ali kakve sve to ima veze sa definicijom.
A najbolje u karijeri je igrao dok je bio u Valensiji. To je bilo nestvarno, imao sam utisak da mu se lopta lepi za nogu.
Ako ćemo pošteno, sigurno nije bio ni najveća zvezda, ni najbolji, ni najtrofejniji igrač te reprezentacije. Lako je imati petlju da uzmeš loptu i šutneš, treba dati gol(i Tepić uvek ima petlju da uzme loptu, ali Teodosić i "reši"). A Holanđani su nas dobili jer su imali bolju kondiciju.
Sve što sam napisao ne umanjuje genijalnost ove definicije.

ЈА сам тад био на Северу и певао "Звезда, Србија, никад Југославија". Мислим да се ни не сећам ове текме, ако сам је уопште и гледао, од тог скидања санкција једино сам одгледао ЦЕЛУ утакмицу репрезентације ону прву у Мађарској, јер је пртак звао да гледамо, набавио неколико картона Каизера од 0.33 па смо ишли да циркамо. До данас, нисам одгледао ниједну целу текму репрезентације, смарачи обични које воде криминалци. Нема везе што су променили име, у мом срцу за њих нема места, није никад ни било. Исто је и са осталим спортовима.

Ja sam toga dana izgubio svo interesovanje za fudbal. Posle toga ni jednu utakmicu nisam pratio verujte mi.

Sve je to dovelo do ovog danasnjeg stanja,tj Srbija 22ga na FIFA rang listi A CG 26 O.o

Наравно да је он крив, пречка му материна хахахахахаха

joj, kud me podseti... i sad mi se plače.

Mijat je protiv Mađara dao 7 komada a ne 5 kako neko reče.

Šta onda da kažu Ganjani za Gyan-ov promašaj u 121. minutu produžetka, u četvrtfinalu?? Pa ja mislim da je tamo bilo bar 300 srčanih udara u tom trenutku...

@Reservoir dog

22.A prijatelju,Mijat je bio klasican spic,nije bio teski centarfor kao Savo i Darko,bio je dosta kreativniji od njih,po potrebi je igrao i krilo,ali znalo se da je Piksi tu da kreira,Savicevic da asistira,a Mijat da zavrsi akciju,naravno uz izuzetke.Pa kako je pored Piksija i Savicevica mogao neko da bude poluspic?To je bilo Santracevo cuveno 4-4-2 (Kralj-Djorovic,Mihajlovic,Djukic,Mirkovic-Jokanovic,Jugovic,Savicevic,Stojkovic-Mijatovic,Milosevic),ako se secas nikad nismo odustali od te formacije.U Valensiji je bio genije,ali je pravu slavu stekao u Realu,to je moje misljenje,postujem ako imas drugacije.I izvinjavam se,Madjarima je dao 7 golova u dve utakmice,ne 5.

@Rossonero
Kao da išta dokazuje to na kojoj je poziciji ko igrao kod Santrača! Pa i Mihajlović koji je klasični levi spoljni (mogao je da u to vreme igra ili levog beka ili krilo), je igrao kao libero - što je sam izabrao, ili stoper (najsporiji na svetu), a imao je najbolji centaršut u celoj reprezentaciji, zatim Nađ koji je odbio poziv jer je trebalo da igra desnog beka što on nije želeo...
U reprezentaciji koju si naveo si zaboravio da je desnog beka igrao Željko Petrović, a špica Darko Kovačević (protiv Nemaca na primer), kao i Deki Stanković (dao gol Nemcima), a nemaš ni Komljenovića(naš najbolji strelac sa 2 gola), Brnovića...
Na primer Bata Mirković i Dejo Savićević su odigrali samo po 2 utakmice, a Perica Ognjenović 3. Ali da se ne pravim pametan evo ti link http://www.reprezentacija.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=1673
Pretpostavljam da si Partizanovac, pa proveri na kojoj je poziciji igrao Mijat u Partizanu. Skoro sam 100% siguran na poziciji polušpica.
I dalje neću da spemujem čoveku, fenomenalnu definiciju.
Pozdrav.

Добро је Мијат промашио, ал' Видићев промашај против Словенаца је за сва времена. Видић фаца. Правда за Видића!

Ja sam imao onaj njegov golemi poster tada. Mislim da je iz Žurnala bio. Sledećeg dana sam ga uništio pištoljem na kuglice. I da, plakao sam i ja...vidio od ostalih.

Јаој, кад би то могло да се заборави све бих дао...