Prijava
   

Mrtav Turčin

Truplo, pokopano ispod korena svakog porodičnog stabla u Srbiji.

-A, je li, Đomla, odakle su se tvoji doselili?
-Iz Hercegovine, brate. Ninkovići.
-Kako sad Ninkovići, zar niste Mladenovići?!
-Pa jesmo sad, ali su morali da promene prezime kad su se preselili, da ih ne nađu Turci, pa uzeli po čukundedi Mladenu.
-Što to?
-Ma nemam pojma, taj neki predak ubio jednog Turčina koji je bio veliko mudo u Bileći, i...
-E, nije nego kurac! Ubio Turčina!
-Što, šta s tim?
-Ma, daj, molim te, s kim god pričaš o poreklu, uvek mu je deda ubio nekog zajebanog Turčina, pa su morali zato da se sele... Pa da je pola tih priča tačno, danas bi u Ankari živeli Kurdi a Carigrad bi bio grčki, Halid Ergenč bi glumio u gej-pornićima, a bife "Promil" u Bariču nikad ne bi promenio ime u kafe-bar "Kad lišće pada"!
-Ne znam, matori, meni deda tako prič'o...
-He, deda! Znajući vas Mladenoviće, cenim da ti je taj predak u pijanom stanju nešto lanuo, pa kad se otreznio i skontao šta ga čeka - spakovao ženu i decu, i štura! Čuj, ubio Turčina...

Komentari

Pravda za mrtve turke.

U stvari mi smo pičke što se ne zbježasmo +

Moji nisu ubili jednog zajebanog Turčina, nego masu zajebanih Turaka lololo
+++

Slažem se, Johnny, ovde se ne radi o pojedinačnim porodičnim pričama - ima nas raznih, tvoji su bili aktivni u to vreme, moji su desetkovani u I sv.ratu, npr, treći su najebali u četnicima i slično - poenta je u tome što zaista gotovo da nisam imao nijedan razgovor na ovu temu koji nije počinjao rečima "pre trista godina roknuo čukundeda nekog Turčina..."
Kad sam čuo da i Toni Montano priča tu priču pre nekoliko godina u nekoj emisiji, pao sam pod sto. To je prosto neko opšte mesto, kao "nekada davno, u kraljevstvu..."
Da je stvarno svaka od tih legendi tačna, ne bi bilo nijedne džamije zapadno od Damaska.
Rispekt za zajebane pretke!

Ma zajebavam se. Nemam pojma da li su moji kokali neke Turke. Znam da su najebali na Solunskom, to znam. Ovako, jesu potekli sa tla Severne Makedonije i pri velikoj seobi stigli na granicu Austrije to jest u Zemun, gde su osnovali jedno selo pored i bili su graničari. Tako da verovatno jesu kokali neke Turke, jer su bili na granici sa njima, ali kako, koliko, koga, nemam pojma.

Zanimljiva priča. Moji stvarno iz Hercegovine došli pre 200 godina (ali nismo Mladenovići).
Ovo ti je kao onaj fazon sa reinkarnacijom - svi su bili Napoleoni i Kleopatre, a niko nije vukao kamenje za mauzoleje i piramide.

Moji su izgleda isli linijom manjeg otpora pa su preziveli. :)