Prijava
   

Nevidljivi prečišćivači iliti pušački uglovi

Stupivši na snagu zakon o zabrani pušenja, on uspeva da utiče u tom smislu što se dešavaju zanimljive i nesvakidašnje promene po pitanju enterijera mnogih kafića, poslastičarnica, restorana...itd. Naime, vlasnici takvih objekata pokazuju odista veliku maštovitost, a mi postajemo svedoci čudnih „dodatnih“ prostorija sa nevidljivim pregradama, vratima, prozorima koje zapravo poseduju sposobnost prečišćivanja vazduha, uništavaju dim i ne dozvoljavaju da ta otrovna, o najkancerogenija materija na našoj miloj planeti o kojoj tako mnogo brinemo, dođe do pluća nepušača i nepušačica.
Dešava se, recimo, da u baštama pojedinih kafića za jednim stolom se ne pali cigareta (kažnjivo zakonom!), dok za onim stolom koji je tu, pored, možete slobodno zapaliti, jer, kažem vam, između postoji taj genijalan, o genijalan izum naše darovite umom nacije, koja uspeva svaku rupu u zakonu da pronađe. Stoga, ako ste kojim slučajem seli za stolom „nepušača“ da biste popušili, morate, ako je susedni zauzet, da se sagnete, pomaknete unazad ili unapred, u stranu, i slobodno krenete da duvate.
Interesantni su i slučajevi pušačkih i nepušačkih stepenica. Na polovini se sme zapaliti, na drugoj ne. A dim kud ide – to ionako nije vaša stvar, vi ste stali u pušačku zonu.
Genijalnosti nikad kraja.
Kako god da je u drugim zemljama, mi smo uvek korak ispred...bar po ovom pitanju.
I među najrazvijenijim ne postoji ovaj prirodni, nevidljivi prečišćivač vazduha, a u tome leži veliko bogatstvo, ako na vreme zaštitimo taj proizvod, ne dozvolivši da nam ga Slovenija preotme...
Zato, Srbijo moja, počnimo sa izvozom!

Komentari

pa zar nisi znala da onaj znak 'dozvoljeno pušenje' ima neku zaštitnu barijeru koja ne dozvoljava da dim utiče na nepušače?lolol
+++

Нијесам знала...хвала што си ме просветио манијаче! :Р :)

Pa gde si Majče? :) Nema te. A ja odavno ti ostavila pvt.
Odlična defka. Znala sam da si ti po stilu pisanja. :)

:) Е кул је ово. И мени је то глуп феномен. Да имају посебну просторију или да су изоловани па и да разумем, ал' овако је неизмерно глупо.

Fenomenalno. U Irish pubu, u NS, jedan stub odvaja pušače i nepušače u zatvorenoj prostoriji. Eeeej?! :) +

Pa gde si Majče? :) Nema te.

Нова вука ме није нешто привлачила...чим се вратила зелена боја - дошла и ја :)))

Mala vidra
Fenomenalno. U Irish pubu, u NS, jedan stub odvaja pušače i nepušače u zatvorenoj prostoriji. Eeeej?!

ПА да...још један случај...а сигурно их има још много...

Хвала свима!

Добро де....највише хвала Енемију! ;)

Баш тако МајоПи :ппп

Хвала тургењев! :Р