Prijava
   

Odlazak u penziju

Gotovo! Sva sranja koja si trpeo decenijama su pri kraju! Još samo malo, nema više ranog ustajanja, maltretiranja u prevozu i držanja dupeta uza zid u strahu od podmetanja kolega ili one izdrkotine u udobnoj kancelariji. Ko ih jebe, sledi više nego zaslužena uživancija. Jedva čekaš. Samo još da je doživiš, kako su počeli da pomeraju granicu za odlazak u penziju, bogami, biće zajebano kad stigne na 100 za starosnu i 60 za staž.
Gledaš kolege koji će uskoro u penziju i nije ti jasno. Koji im je? Neće! Sunce li ti, u pojedinim periodima ih mole, teraju, nude otpremnine i njima ne valja! 'Oće još da rade! Ludaci. Ko voli da radi, dobogda i na onom svetu radio!
Godine prolaze i ako imaš dovoljno sreće, doćićeš i ti u situaciju da budeš taj koji će uskoro u penziju. I sad ti gledaš čudno one mlađe koji ti zavide, a ne znaš što. Možeš još da radiš, nisi za bacanje na otpad! A i sad ti lakše, manje te drndaju na poslu. A ono što si mislio u mladosti? Nije tako, to izmišljaju zli jezici, nisam toliko izlapeo da se toga ne sećam!

- Kolega, još malo pa penzija? Blago Vama...
- Šta blago? To znači da ću brzo na onaj svet.
- Eh, sad i Vi...
- Slušaj, dete. Ja bih radije u rat nego u penziju. Iz rata se poneko i vrati, a iz penzije niko!

Komentari

Apsolutna istina, štobisereklo dok trčiš i vrijediš.

Kako bih se rado malo dosađivao i odmorio od ovih pizdarija koje svakodnevno trpim. A najcrnje što mnogo nas tako odmara, a ne valja ni to...

ne znam, meni se ide, dosadilo mi je da radim. nekada se i radilo polako, državne firme, niko se nije mnogo sjekirao oko posla, bilo je para za sve (manji prohtjevi, čini mi se, a para koliko god da imaš rastežeš se), odmor, bolovanje... sada se mnogo brže živi i samim tim brže i troši. evo i primjer, kada sam se kao mlad pripravnik zaposlio, bijaše to još uvijek vrijeme državnih firmi, za godinu dana je moja grupa odradila posla koliko sada odradi za jedan mjesec. tako ispada da bi, upoređujući sa onim što je bilo ranije svi trebali da dobijemo beneficirani staž umjesto što povećavaju starosnu granicu. generalno, kvalitet života je mnogo lošiji, to sam htio da kažem.

I meni se ide u penziju, a nemam ni 10 godina staža...

u pravu si,tigre brate +++

Јесвала...
+++