Prijava
   

Portir

Čovek sa kojim je neophodno da budeš u blisko-prijateljskim osdnosima , ako želiš da pucaš na uspešnu karijeru i dobro plaćen posao.Iako na hijerarhijskoj lestvici , kotira veoma nisko, portir je taj koji drži sve konce uspešnog poslovanja firme u kojoj radi.

Portir je osoba koja ima sve potrebene epitete za zvanje Glavnog Obaveštajce neke strane službe (CIA, KGB, MOSAD ...nije bitno).On vidi kao skrivena kamera , precizan je kao snajperista i pouzdan kao James Bond.

Posebno je fascinantan njegov uvid u sve pikanterije iz života njegovih nadredjenih.Tačno zna kakav burek voli da jede Generalni ( jer mu ga sam donosi svakog dana u 8:00), koliko je Finansijski platio novi mobilni (preporučio mu radnju) i zašto je Sekretarica Gaga obukla tesan minić i navukla tangice (dolazi potencijalni kupac firme).

U njega svi imaju poverenja pa se često desi da mu Generalni ispriča sinoćnu poverljivu avanturu. ("Jao Simo, juče sam obradio onu novu malu iz Personalnog, sve me je oznojila, samo ćut, o ovome nikome ni reči")

A on ćuti.Zato ga i cene. Uslediće kasnije i pozivi za privatnu šljaku od Finansijskog diše ("Simo ajd za vikend dodji do mene, treba da se gletuje podrum.Plaćam u gotovom, na ruke")

Uz takve odnose "na prst u dupe", što se kaže, greota je ne iskoristiiti priliku i udružiti se sa ovim fascinantnim bićem, za kojeg nema nerešive situacije u životu.Najlakše se pridobija litrom rakije , pa ako uz to bude i malo skupih cigara, nema brige za vašu budućnost.

Pa , sa srećom....