Prijava
   

Poslednji put ti kažem

Kao i mnogi roditelji i ja sam bio u situaciji da izgovorim ovu rečenicu. Naravno da svaki roditelj želi najbolje svom detetu ali za razliku od nekih roditelja skapirao sam da posle ove rečenice nema kompromisa. Ideš na sve ili ništa jer je tvoj autoritet u pitanju. Kažeš li još jednom, to znači da ipak nisi mislio ozbiljno i daješ detetu prostor da odbije poslušnost.

Ova rečenica se obično izgovara povišenim tonom i njom roditelji svojoj deci pokušavaju da zaprete i nametnu autoritet. U trenutku kada se ova rečenica izgovori roditelj je u nepovoljnom položaju u odnosu na dete jer je roditeljski zahtev već izignorisan nekoliko puta. Zato je taj trenutak ključan, jer najavljuje jedan od dva moguća raspleta situacije:

1. Dete izlazi kao pobednik iz rasprave i odbija poslušnost dok roditelj sleže ramenima i konstatuje da ga dete ne ferma ni dva posto.

2. Dete poštuje autoritet i roditelj je hepi.

Svako dete hoće da se igra još pet minuta, da jede treći sladoled za redom, šara po zidu i da skače po krevetu dok peva “Deset malih majmuna” sa ustima punim smokija... Ali ako stvarno hoćeš da te dete sluša, stavi mu do znanja da to što govoriš stvarno misliš i da ne postoji prostor za raspravu.

Dunja sedi na stepenicama ispred vrata.

Otac: "Dunja, ustaj odatle hladno je. Ne diraj te prljave cipele. Ulazi unutra."

Dunja ne reaguje.

Otac: "Dunja, ulazi unutra. Poslednji put ti kažem!"

Dramska pauza od dve sekunde.

Dunja i dalje kulira na stepenicama.

Otac: "Pa Dunja, zašto se prljaš... Hajde uđi unutra..."

Glas iz Mortal Kombat-a: DUNJA WINS!

Komentari

Prava roditeljska!
+++

Zato je bolje reći: "Dunja, jebaću ti mater ako odmah ne uđeš!"

+

U al si je zajebo, stara nelordštino Bulgakove. Očekivao bi se čvršći stav prema detetu obzirom da se predstavljaš namazanim, al njega izostaje. Kako se nikad do sad nije zalomilo da pročitam nešto kul od tebe, čime to objašnjavaš, to mi objasni, objasni mi to.

Škudetto, kojim jezikom govoriš?

A, čitaš moje komentare i dalje, Škudeto... Sviđaju ti se, ali to ne želiš javno da priznaš da i ti ne bi ispao nelord. Lukavče mali... ;)

Ja, nažalost, tebe ne čitam, osim kad mi se direktno obratiš. Pokušao sam, nije da nisam, ali ništa ni pametno ni duhovito od tebe pa sam odustao. :(

A više ti neću odgovarati ni kad me prozoveš, nemam baš toliko vremena za gubljenje. Dakle, ovo sad ti poslednji put kažem, da završimo malim skečom u duhu definicije, hehehe...

Jememite bulgakove xp

Tri pasusa, šest rečenica, ništa rečeno nije. Osim ako ti ne priznam ovaj bičarski stav ";))))", al' na to stvarno ne mogu da se obazirem, bezukusno je, izvini me. Sa gnjetavom bljutavštinom bez ličnog pečata ne mogu da se raspravljam, zaista.

Nigde se nisi dotakao teme na koju te prozivam, pa mi ne ostaje ništa drugo osim da te skapiram kao fejzbuk ziljavušu koja zna pet napamet naučenih rečenica i samo ih vrti u nedogled kad se pod lupu stavi ispravnost njenih stavova i automatski dovedu u opasnost da budu razjebani kao šupak tvoje keve koja je mogla da rodi takvog debila! Veliki pozdrav

CPU na definiciju 'Poslednji put ti kažem'
Škudetto, kojim jezikom govoriš?

Mora da je različit od tvog, ne razumem pitanje?

@Škudetto Da, definitivno. Tvoj je otrovan :)