Prijava
   

projekat

Upotreba reči projekat u show biznis svrhe počela je kod nas sa digitalizacijom nosača zvuka a onda se i izraz nosač zvuka lagano zatro jer nije bilo potrebe imati taj opštiji izraz kada je jedan jedini, CD.

Projekat je divama TF estrade omogućio da nesmetano seru o svom novom "materijalu" a da ne moraju niti da znaju da li je CD i kaseta ili samo CD, video spot, pa da li je filmska ili DV kamera, da li su platile pesme ili je na dodjem ti,...za to je bio i ostao nadležan menadžer. Sama reč nekako uključuje grandioznost, mnogo detalja, mnogo celina, ma mnogo zajebanog napora da se on osmisli, sprovede u delo i usput izreklamira. Raditi na novom projektu označavalo je kupovinu pesama, seks sa nakim kao što je danas Saša Popović, snimanje u studiju, kupovinu odeće, podmićivanje RTSa da štampa CD (prvo su to radili u inostranstvu a posle jedno vreme samo PGP RTS), blejanje ispred ambasada Nemačke, Austrije i Švajcarske najviše, kasnije i estetsku intervenciju,..., trista čuda muda.

Reč se zadržala do dan danas, malo ili nimalo promenila na značenju ali su projekti postali veći. Ono što je npr individualnom pevaču projekat, Grand Produkciji je izbor Zvezda Granda.

Je.BAČIĆ: Šta radiš ovih dana?

Mina Kostić (npr): Radim na novom projektu. Odabrala sam pesme, za par dana ulazim u studio, sprema se i spot. Kasnije ću odraditi za novaka jednu mini tuneju kod gazda Milutina u Nachtwerku, Grodoniji,....

Je.BAČIĆ: Kako emotivni život pored toliko obaveza?

Mina Kostić: Pa vi znate da je moj dečko i moj producent pa smo spojili lepo i korisno!

Komentari

Što bi rekao Segej Trifunović a.k.a Braca : *Kenja mi se od projekata!* :)
+

Namuči se , aman čoveče +