Prijava
   

Školovani muzičar u GRAND orkestru

Maska. Sredstvo sakrivanja dekadencije, malograđanštine, ništavila. Kamufliranje negativnog u očima mase i onih koje želiš impresionirati svojom hiperurbanom aplikacijom.

Prstohvat fensi začina koji ima za cilj mirisanje negativne društvene pojave, ili čak - osobe. Uvozni lovorov list na seljačkoj sarmi sa svinjskim potkolenicama. Kolateralna šteta opšte degradacije društva, čiji život gubi smisao u moru malograđanštine.

Bio je mlad i entuzijasta. Verovao je svojim idealima i kulturi koja je usađena u gene njegove istinski gradske porodice. Potomak oslobodioca Beograda i članova Bečke filharmonije. Vođen idealima lepog i estetski prihvatljivog, išao je kroz život ne obazirući se na materijalne parametre modernog života. Još kao dete odrastao je poznavajući dela Baha, Betovena i Vagnera; a Dostojevskog i Mana je čitao po svojoj volji, a ne po kazni s ciljem da se nasilno i protiv svoje volje kultiviše. Ima manire, svira tako lepo da mizantropu emocije budi, "Gorski vijenac" zna skoro napamet, a "Uliksa" je pročitao dok se Basara valjao pijan prestoničkim kanalima. Život je delovao tako perspektivno za njega.

Danas, on svira u GRAND orkestru i Tina Ivanović mu sise unosi u facu, dok on, svirajuću dedinu violinu, zamišlja kako je ne koncertu Bečke filharmonije, dok arijevskoj eliti u prvim redovima dlanovi trnu od ukazanog poštovanja gromoglasnim aplauzom.

Komentari

Гранд ми је познат. Веома :)
+ Добра дефка.

objasnio si za odabranu +++

+ за Уликс.

Planirao ja već neko vreme da to pročitam, ali nikako da ugrabim vremena. Biće posle ispitnog roka, jbm ga.

Моја маленкост је одавно дефинисала нешто слично овом само ни упола добро као ово +++

A Džej ga za Novu godinu poliva brljom iz pljoske i kači mu somiće na čembalo +

Taifajzen, ali vidi sisa na GRAND paradi više nego što bi video u Beču, lolo!

To ono jeste tačno, u beču nema sisa, tako kažu lololo

Dekoltei bečkih baba nisu toliko atraktivni, lolo!

Ili grand plaća bolje od filharmonije...

Znam samo par školovanih muzičara koji sviraju tamo. "Školovan", doduše, ne znači i "dovoljno dobar" za bavljenje klasičnom muzikom na nivou gde se to plaća. Jebiga...:)

+