Prijava
   

Srpski i američki akcioni junaci

Kao i u mnogim stvarima koje reflektuju duboke kulturološke razlike između čojeka domaćina Srbina, na jednoj strani, i Amera, kapitaliste i masona, na drugoj, tako se i akcioni heroji razlikuju.

Američki akcioni heroj: I pored toga što se nalazi u šumi Turkmenistana gde šibajući neke nomade štiti interese američke demokratije i bezbednost sestrića od tetke sa Floride, njegova frizura je kao iz kataloga sa stola lokalnog brice, besprekorna bez i jedne dlake da štrči. Opremljen je najsavremenijom lasersko-špijunsko-hajteh tehnologijom, sa satom koji ima kuvalo za espresso kafu i hemijskom, koja je aparatić za autogeno varenje. Većinom u crnom odelu, koje i pored toga što je zadnjih 20 minuta prejahao na ranjenoj kamili 7 kilometara pustinje, zadavio šest aligatora i ubio 387 terorista, čisto kao da je oprano Pervolom Blek-Medžik u Gorenje veš mašini, i to sa dva ispiranja lebtejebo. Namazao neku kremu za cipele po licu. Tu je neki Rus po defaultu morao biti, sa gadnim rašn akcentom, bezosećajan, dok naš Amer nosi sliku bivše žene, koja je poginula u atentatu bombi dok su bili na njihovom medenom mesecu, tako da i pored smrtonosnih veština koje ima (skida praćkama helikoptere, nosi na ramenu 17 vijetnamskih siročića, preskače tarabe, i to po dužini), ostaje u suštini duboko emotivan lik, čije se emocije latentno naziru dok u slow motion snimku primiče ustima čašicu teksaškog viskija, rukom u kojoj drži napola ispušenu kubanku.

Srpski akcioni heroj: Bradat, sa obrvama kao Momčilo Krajišnik. Ogromnu trbušinu, uzgojenu krkanjem vruće jagnjetine na Manjači, je sa dva ukrštena redenika municije. Od standardne opreme mu je AK47, dve zelene bombe, meci kojima je svima dao imena Alija, Meho, Junuz.., i golema nožina, kojom prasićima iz jednog poteza skida glave. Na nogama vojne čizme, iz kojih se naziru hom mejd pletene vunene čarape, i maskirna jakna sa trobojkom i amblemom Vojske Republike Srpske. Uz pojas mu se nalazi flašica od koka-kole sa usutom mrkonjičkom prepečenicom od 25 gradi, i dve glavice belog luka, protiv svih bolesti i prostrelnih rana od bojeve municije. Za razliku od Amera koji nosi sliku žene srpski akcioni heroj nosi u džepu od džempera premotan poster Vesne Zmijanac, gole sise edišn. U nekim varijantama, i Pan Erotiku premotanu u zadnji džep farmerki. U ustima zagrizao Moravu bez filtera. Kako god da poćeraš, uvek jebe Mirjanu Joković.

Komentari

Smejao sam se, znači plus.

Амер је класика, али овај Србин је освежење :) + и омиљена :Д

Лукс, у последње време јебеш више него обично. :Д +++

Лукс, у последње време јебеш више него обично. :Д +++

To mi i Moldavke vele iz zadružne me'ane , more bit' da je istina

meci kojima je svima dao imena Alija, Meho, Junuz

Лепа села, лепо шта? +

ma Srbin ti je legenda,vrhunski opisan... :-)

ovo se mora odabrati :D

Ovo je nesto sto bih ja volela da vidim na naslovnoj. Odoh da predlozim.

Ovo je jako dobro. Ti imaš tu dobru karakteristiku da napreduješ.
Ne znam kakav si sad po pitanju tog elementa ali jedino što bih zamerio ovde je eventualna preforsiranost. Imaš one definicije gde je telo od osam pasusa utemeljeno na poređenjima i izrekama tipa "nije mi dala da ga vadim ni uz kauciju" ili "stavlja fusnote k'o da je prekršio rezoluciju 1244". Poređenja su sama po sebi odličan dodatak poenti ali nikako ne mogu da je zamene potpuno, a ne valja ni kad je zatrpaju. Kod tebe ništa od ovoga nije slučaj, ali možda ponekad staviš jedno ili dva komada previše.
Takođe, mislim da si dosad postao originalniji u hiperboli i uopšte u izrazu. Malo kvari utisak ovo sa pervolom i gorenjem npr, jer je suviše izlizano pa stvara onaj utisak već viđenog. Al' dobro, ova definicija nije baš ni nova, pa možda nema smisla ništa od ovoga što sam rekao.

Nemoj da te zavara što sam ovoliko pisao, ovo su sitne zamerke. Dobro pišeš :)

Singra, brate koji referat! ;-) Hvala na zamerkama i povratnoj informaciji, volim ja kad me ljudi kritikuju ako je argumentovano i zasnovano na činjenicama. Ma, meni je dugi period na Vukajliji bio beg od stvarnosti, neka vrsta virtuelnog bensendina. Dođem i izlupetam se onako da da mi bude lakše. U to vreme sam slabo i čitao definicije drugih autora, tako da nisam baš imao dobre referentne tačke sa kojim bih uporedio svoj rad. U zadnje vreme su mi se neke stvari u životu iskristalisale, tako da mogu i više da se koncentrišem, i da se posvetim definicijama. A i naučio sam, moram priznati.

Dobro pišeš :)

Za nekoga ko uopšte nema dodira sa društvenim naukama i književnošću, i bavi se sasvim dijametralnim stvarima - ja bih, neskromno, rekao - makar solidno :D

Bravo, i opet bravo.

Па 'де се крију све те добре дефиниције... Ретко кад налетим на нешто што касније ставим у омиљене. Најјаче кад је задавио шест алигатора. лолол Значи, врх! Свака част! Ако не уђе у одабране, онда не знам ни ја...

+ и *

svaka cast, ovu ti nisam primjetio odma
+++

Au Luks koliko sam se izvrištao sada dok sam čitao ovu fantastičnu paralelu *

srpski akcioni heroj nosi u džepu od džempera premotan poster Vesne Zmijanac, gole sise edišn

Ja more +++

Luks kralju i legeno, kreno sam da te iscitam redovno i odusevljavam se svakom definicijom

Kako god da poćeraš, uvek jebe Mirjanu Joković.

Ovde sam se prekino od smijeha, svaka cast