Prijava
   

Tražiti zadovoljenje

Uz rukavicu bačenu u lice nevospitanom subjektu od prekoputa, inicijativa kojom se u 18-om i 19-om veku međ' gospodom izazivalo na dvoboj zarad "odbrane časti". Jer, jebiga - slučajno si se očešao o mene u prolazu, iskritikovao mi plašt na balu kod madam Vakur, uputio nedefinisan pogled prema mojoj kočiji, pljuvao po sestrama Bronte i Johanu Sebastijanu Bahu...i učinio još toliko gnusnih neljubaznosti u mom pravcu, da je jedini način da skinem ljagu sa svog grba&imena to da te proburazim mačem, odnosno da ti prosviram lobanju iz udaljenosti sa koje bi i Nik Vujičić ub'o olimpijsko tozla.

Čast. Ponos. Porodično ime. I dva debila kojima je do jaja dosadno a zbog vekovnog jaza nisu u mogućnosti da pikaju "Engri brdz" na rendom fonu korejanske proizvodnje. E nek' se poubijaju!

1822, neimenovana livada negde u Francuskoj, u zoru...

- Ah, Mesje Dešan, dobro jutro, vi ste dakle sekundant gospodinu Zidanu?
- Jamačno, gospodine Pirlo. Vi, pretpostavljam, zastupate interese grofa Materacija?
- Svakako. Znate, čitavo ovo preduzeće je jedna mnogo gadna stvar. S druge strane, ja potpuno razumem zašto je gdin Zidan tražio zadovoljenje ali...
- Onda biste možda mogli da utičete na cenjenog grofa da se izvini mom...
- Ah, ne, ne, nikako! Grof Materaci se toliko radovao ovom dvoboju, čak je i novu košulju naručio da mu sašiju zbog istog...da lepše izgleda ako pogine, znate...
- Je l' žabarijana?
- Razume se, mesje, original iz Milana...
- Divota jedna.

Mart 2016, Beograd...

- Ma, gospodine Nikoliću, kakve su to šale na račun moje supruge Kamile, molim vas?! Pa ovo je nečuveno, JA ZAHTEVAM ZADOVOLJENJE!!!
- Uh, pa ne znam baš, Vaše Visočanstvo...A je l' može možda Dragica malo da vam podućka ispod stola, ja sam nešto indisponiran...?

Komentari

Lepo napisano. + :)

Sve dobro, jedino bih eliminisao Vujčića i ovu poslednju rečenicu iz tela defke.

++ колико смо постали алергични на политику овде бокте, не може се наћи више погодна ситуација да је искористиш као пример а да не боде очи.

Lol, još sam je i komentarisao...Ali pazi kad nisam ni kucao, uveren da nema...Se ljutiš na intervenciju moju, sada?:)

Jel se ljutim? JEL SE LJUTIM!?!?!?

A žao mi primera...jer kidaju :trep,trep:

Mislim da bi najpravednije bilo da ovaj spor rešite viteški. Da pružiš soku zadovoljenje.

hehehehehehe, e Dragice!

Браво Булг, лепа идеја!

Нек се Сок јави и изабере оружје:)

Подсетићу да сам диригент и пијаниста те су ми руке до јаја развијене ехеххе

Подсетићу да сам диригент

Jebote, profe, em si preoteo čoveku damu (dobro, defku, ali to je isto), em oćeš da ga proburaziš. Dirigentskom palicom. ;)