Prijava
   

Trošarina

Nekadašnji naziv za državne namete prema pučanstvu. Nešto nalik današnjem pdv-u. Usput i jedno naizgled obično naselje na Voždovcu. Prolaze tu neki tramvaji, okretnica nekih autobusa, raskrsnice, zgrade, ljudi, ulične džumare - reklo bi se, skroz normalna situacija. Međutim nije. Nakon što je internet postao najveći generator informacija, sve se promenilo. Od mirnog naselja Trošarina je postala OK koral današnjice. Naravno, Dok Holidej i braća Erp su davno svoje kosti položili u prašnjavu zemlju divljeg zapada, al imaginarni revolveri mudatih sajber frikova i dalje praše. I to više nego ikad. "Naći ćemo se na Trošarini" predstavlja bačenu rukavicu u facu svakom internet gmazu koji se u digitalnom svetu drznuo da izrekne drugačije mišljenje od tvog, koje je, naravno, tačno. I šta ti posle toga preostaje nego da izazoveš to neuko đubre na krvavi obračun kod stanice pedesetice i najebeš mu se virtualne keve tastaturom i mišem. Ako imaš skener ili čitač kartica, ti si onda naoružan ko Džingis Kanovi ratnici i boli te stojko za konsekvence.
I tako, kao što je nekad stara latinska izreka govorila kako svi putevi vode u Rim, danas svi internet sukobi vode na Trošarinu. To što nikad nije zabeležen neki zvaničan fajt, ne umanjuje značaj ovog bogom danog mesta za ukrštanje imaginarnih pesnica.

Neki zaludni forum.

Sajber manijak iz Kuršumlije, a priori uvek u pravu: .... i tako, ove Duraselove baterije mogu samo da popuše kurac Vartinim. Ej, rođaci, prvi čovek Varte je Srbin, a plus imaju i akumulatore. Šta Durasel ima, ajmo Durasel fanovi, nešto vas ne čujem!?

Pro sajber manijak iz Bajine Bašte, a priori uvek u pravu: A gde je Varti zeka koji jebe zečice sedam puta duže od drugih zeka, m? Tebe, šalabajzeru, čekam u tri na Trošarini, da ti objasnim neke stvari. Ščuo?

Onaj prvi: Sine, mojne da te nema u tri, inače...

-------------------------------------

Sreda, oko dvojke. Gužva u Knezu ko za pijačni dan. X šeta sa Y-om desnom stranom džade i primećuje Z na suprotnoj strani.

X: Ej, Z, u pola 4 na Trošarini, nemoj da kasniš kao juče, inače...
Y: U, matori, ćete da se peglate, a? Šorkanje, a? Oćeš da ga rkneš majgerijem u vugla, pa onda da ga izbepaš ko pičku na podu?
X: Koj ti je kurac, to mi ortak iz srednje, on isto iz Pinosave, idemo zajedno četristokecom sa Trošarine.
Y: Aaa, jebiga onda.

Komentari

Mogo si malo da skratiš, gde ode na Erpa i Kana :) +

Trosarina je na banjici tako da nije naselje vec kraj xD

ahahahahahahahaaa..da...+

а клошарина?