Prijava
   

U šrek

Kad je neko ukoso postavljen. Nervozan, nadrkan. Ustao na levu nogu pa pizdi na sve i svakog bez razloga.

-E matori dis, kako si.
-Ma ajde goni se u kurac, šta oćeš bre
-U jebote al smo u šrek danas a, šta je nisi jebo sinoć a, ne da mala.
-Ma ne staj mi na muku.

Komentari

moja baba kaže u šrek sad jebem ga zavisi iz kog si dela ruralnog banata valjda lololo

zorane,ne moraš toliko hejtovati narod,čitam tvoje komentare,svugde negativni,oladi malo

@ (....KrajsleR...) Jbg, nervira me prepisivanje i slicne gluposti. Ja volim da visim na Vukajliji i ocekujem da vidim nesto duhovito i originalno, a ne Resavsku skolu, patetiku, nepismenost i navijacke postere. Uostalom, u pravu si, uzalud se trudim... Mada, vecina postera koje sam, kako ti kazes, hejtovao, su na kraju obrisani... Whatever...

e da ga jbm, i kod mene se kaže 'šrek', a nisam iz banata. mislim da je u pitanju germanizam, pa ga zato ima svuda po srbiji, u raznim varijacijama.
+

e, da, koristi se kad nešto ispada iz pravca, ležišta. kosi se sa osnovom. pa se kaže da nije pod šrek :)

Ja znam kao "u šrege" od nemačkog "schräg", što mu dođe "ukoso" kako u srpskom tako i u nemačkom. Mada, nikad nisam čuo da se kod nas koristi za osobu, pre među majstorima, npr. "Tabla je u šrege". Međutim, ima logike. Nemci koriste to "schräg" takođe za osobe, samo što onda znači "čudan/lud".
Plusić, jer je pravi sleng.
+++

nervira me prepisivanje i slicne gluposti

kao prvo, uzimanje izraza iz vojvodine koji se koristi kad nešto stoji ukoso, nije nikakvo prepisivanje, za to upravo ovaj sajt služi, za definisanje slenga i izraza...sam izraz je uzet, ali je definicija poptpuno moja, bar koliko znam, da budem iskren nisam pretražio, ako ima neka ovako definicija, pošalji, ako je bolja, brišem ovo odmah.

visim na Vukajliji i ocekujem da vidim nesto duhovito i originalno, a ne Resavsku skolu, patetiku, nepismenost i navijacke postere

kao drugo matori moj doprinos ovom sajtu je višestruko veći od tvog pa ne vredjaj, jer poredjenje sa tom grupom ljudi je vredjanje.....ako nešto ne volim to je kad mi se autori kao ti seru na trud.

nisam iz banata

nisam ni ja, iz NS-a sam....i da moja bakuta je mislila da je nešto bilo ukoso, al ja sam onda imao tu slobodu da preformulišem ovaj izraz, i ubacim ga u sleng kao, taj neki fazon....

@ KanameTosen Izvini, nesporazum. Jbg, odgovorio sam Krajsleru, koji me prozvao za hejtovanje, ispod tvoje defke, a nista od napisanog se ne odnosi na tebe i na tvoju defku (osim primedbe da se u mom kraju kaze "u sreh", kad nesto stoji ukoso, kao sto se za dzepni nozic kaze "vedimister", od nemackog "feder messer"). Ako procitas ponovo, videces da nema veze sa tobom. Izvini zbog uzurpacije prostora, nije bilo OK sa moje strane. Pozdrav, Zoran.

Nesam školovao da l' je h ili k, ali valja defka +

osim primedbe da se u mom kraju kaze "u sreh"

kk, kažem, kod mene je šrek....

Ako procitas ponovo, videces da nema veze sa tobom

pročito, shvatio, i izvinjava se

Nesam školovao da l' je h ili k, ali valja defka +

NARAVNO DA VALJA KAD JE MOJE