Prijava
   

Umrlice

Majice sa natpisima i slikama rock/metal/grunge/alternative bendova na kojima se nalazi natpis tog benda, sa slikom nekog od preminulih članova (uglavnom je to frontmen/pevač ili gitarista).

Naziv umrlica za takve majice je nastao ne zbog slike preminulog člana, već zbog dodavanja godine rođenja i godine smrti (neretko i pun datum) u zagradi ispod imena tog muzičara.

Slika se može nalaziti ili sa prednje ili sa zadnje strane, a može se nalaziti i sa obe strane majice, često u kombinaciji sa omotom nekog od albuma benda.

Najbolji primer (najpoznatiji model takve majice ili dukserice):
bend Nirvana, sa slikom Kurta Kobejna (na prednjoj) gde on drži (kanda svira) akustičnu gitaru (sa njihovog Unplugged albuma), a ispod te slike stoji njegovo ime i puni datumi rođenja i smrti. Na zadnjoj strani se nalazi naziv benda i polu-pisanim slovima napisan tekst nekog njihovog teksta koji, kao, nosi duboku ličnu poruku preminulog (naravno, slova/rači se jedva naziru, što zbog "rukopisa" što zbog toga što idu ka "fejdautu", tojest polako se gube) čime se želi reći da je pisac od tog trenutka polako počeo da umire - patetika na najvišem nivou.