Prijava
   

Uporan ko Dragutin Topić

Jedan od onih ortaka koji bi hteo da uspe u nečem, posvećuje se tome, ali jednostavno ne ide mu. Društvo poštuje njegovu upornost, ali im nije jasno zašto to radi, kad jednostavno nije kalibar za to. Kad pije pivo on se trudi da popije 7-8, nekad mu i uspe, ali je mrtav pijan već posle trećeg. Konstantno učestvuje na terminima za fudbal, uvek se ljuti kad ga ne pozovete, čak ga je trenirao kad je bio treći razred osnovne (to stalno napominje), međutim svi ostali na terminu su svesni da on ne zna da ga igra. U fast fudu uvek naručuje maksi gurmansku pljeskavicu, uz obavezno malo više ljutog, ali uglavnom pojede malo više od pola.

Inače za neupućene, Dragutin Topić je srpski atletičar, i večiti olimpijac. Učestvuje na olimpijskim igrama već 20 i kusur godina, i nikad nije imao neki zapažen rezultat. Najveći uspeh mu je mu je zlato na prvenstvu Evrope u Splitu, i to za vreme bivše nam zajedničke države, i juniorski rekord, postavljen u Bugarskoj, ovog puta prvenstvo sveta. U karijeri se čak bavio i košarkom. Svaka čast Dragutinu Topiću, ali je glupo da država finansira stalno njegove odlaske na igre, i to u poznim sportskim godinama, a nekim drugim perspektivnim olimpijcima ne može bar ni neke minimalne uslove za trening da obezbedi.

Komentari

na stranu sve to, ali koga treba da finansira država? Kažem to onako pošto sam trenirao 7 godina 2-3 puta dnevno atletiku.

Zlato na prvenstvu evrope. Znaci u tom trenutku je bio najbolji u Evropi?

Nemam ja nista protiv atleticara, poenta je da Dragutin stalno ide na igre, a recimo Cavic jedva bazen i termin za trening dobio, sada nasi strelci nece ici na prvenstvo Evrope zbog nekog duga naseg saveza, a ti isti strelci nam doneli medalje na igrama, oni matematicari i fizicari pomocu donacija putuju na te njihove olimpijade, a redovno donose medalje sa njih itd.

Ok tad kad je bio najbolji, ali u Pekingu i Londonu po meni nije trebao da ucestvuje.

joj... preusko gledaš... šta bi onda trebalo podići bokserima i gimnastičarima koji su nastupali za vreme Juge? I kako porediš streljaštvo i atletiku uopšte kao ravnopravne sportove? Inače i Olivera je iz Užica odakle i taj lik, pa ima manju finansijsku podršku od njega, a puno je više sebe uložila...

Ja nemam nista licno protiv Dragutina, ali nismo mi ekonomska super sila pa da mozemo stalno da finansiramo njegove odlaske na igre, boravak naseg bilo kojeg sportiste tamo nije jeftin... nema on vise 20 godina pa da kazes da je perspektivan, a recimo neko maldji zbog nedostatka uslova nije mogao da ode, ili nije bio u prilici da proba da ode. Eto da ne mislis da mrzim atletiku, ima neki decko ne znam u kojoj disciplini tacno je prvak Srbije, a radi na Kosovu kao gradjevinski radnik. Sticajem okolnoti upoznao sam Asmira Kolasinca, decko trenira o svom trosku stalno.

Čovek je ispunio normu. Šta da mu kažu? "Braćori, nećemo da te finansiramo, mnogo si mator"???

Sticajem okolnoti upoznao sam Asmira Kolasinca, decko trenira o svom trosku stalno

Jebiga, Asmir je trVe Srbin, Topić je skočko...

Inače Kolašinac je večito dopingovan, zato obara lične kod nas na mitinzima, a u inostranstvu ispuši. To ako si ti upoznao Hasanovića, to je već druga priča :)

I da, u tom slučaju treba ukinuti fudbal, košarku, rukomet i masu drugih sportova kod nas. Vidiš vrednije Topićevo zlato, od rukometaškog srebra, a na rukometaše se balavilo kao da su ojebali po sveta. Da nismo bili domaćini popušili bi kao na svetskom.

Inače Kolašinac je večito dopingovan

Topić je po tom pitanju nevinašce, lolo.

Jedne godine, sećam se, finalna trka na 100m kod nas, još smo bili Jugoslavija, ali samo sa Crnom Gorom, juniorsi. Ej, JUNIORI. Pouzdano znam da smo samo jedan momak iz Zrenjanina i ja bili nedopingovani u tom finalu.

Oduvasmo ih, doduše :)

Pa Kolasinac je bio 6-7 finalu na igrama, uzeo je i bronzu na prvenstvu Evrope, tako da nebih se slozio da bas nema rezultate. Idemo kod istog frizera :)

Pa to je bila i Olivera i Topić je ulazio u finale. JA SE NISAM DOPINGOVAO :) al sam valjao dnevno 25-30km

Mozda si ti oblakmatori taj momak iz Zrenjanina :)

ne ne ne. Ja from Šabac. Som student srpskej literatury a jaziku. Pred dvomi rokmi bavil som sa atletikom :)

I uze Asmir zlato :)

Počni se ozbiljnije baviti pisanijem defki, idu ti ove sprocke

Uglavnom kad mi naidje inspiracija desi mi se da ne budem uz komp a pritom nisam u mogucnosti da zapisem. Posle kad budem u mogucnosti da pisem ne bude to to...