Prijava
   

Vađenje kurca na javnom mestu

Postupak jednak socijalnom samoubistvu, praktikovan od strane teških alkoholičara, narkomana i marginalaca - jedinki koje su dotakle dno života. Čin kojim se nesrećnik uzdiže na pijedestal klošarstva, posle čega za njega više nema svetle budućnosti. Prestavlja svojevrstan raskid sa zdravim razumom, na koji okolina nikada ne reaguje blagonaklono. Doduše, ni kurcovadilac ne gleda s razumevanjem na okolinu zbog godinama akumuliranog bola u kurcu koji oseća prema istom.

Biti boem je jedno, ali pričati sa flašom i vijoriti njihalo strave pred razgrogačenim tetkama i zgroženim majkama koje rukama pokrivaju oči svojim znatiželjnim kćerima je nešto sasvim drugo - degutantno i socijalno neprihvatljivo, najblaže rečeno. Jedini koji je uspeo da uradi tako nešto uz izvesnu dozu šmeka je bio Bukovski.

Sam čin se jedino može uporediti sa nihilističkim gašenjem cigareta o sopsvene podlaktice/jezik ili šetkanjem narkomana sa zagnojenom gangrenoznom venčugom u majici na bratele.

Zeleni venac, Beograd, 2011.

- Nije loša ova pljeska sa ljutenicom...
- Daaa....aaau brate, pogledaj onoga šta radi s kitom, k'o lasom da maše, na sred stanice! Na ti moja pljeska, izgubio sam apetit.
- A, pa to je Ðura, lokalni klošar, ne obraćaj pažnju... Još malo će da se poigra, onda će da popriča sam sa sobom, pa će opet da smara lepojku na kiosku da mu da pivo gratis. Sklonimo se pre nego što pozove plavce.

Komentari

Mogli su nekako da ga zajebu da namaže tu ljutenicu na tuki +

Odlično napisano PLUS EJ!
Mada se ne mogu složiti sa tobom jer sam sve gore navedena bludne radnje obavljao. Mada je vađenje budale društveno neprihvatljivo JA JESAM vadio je.
A ja jesam. I dalje.

Jeste, mora nekada da se vadi na javnom mestu. Nisi bio dovoljno pijan u životu ako nisi vadio budaletinu na javnom mestu

Oćeš da kažeš da sam klošar ako ponekad izigravam kornjaču Mikelanđela u javnosti?:)
+

Zaista dobro napisano.

Doduše, ni kurcovadilac ne gleda s razumevanjem na okolinu zbog godinama akumuliranog bola u kurcu koji oseća prema istom.

Plus, * i namig moderatorima. Ne taj namig, nego dasodabere

Ovo sam pisao iz ugla onih kojima je to prešlo u naviku, valja ponekad proštetati budalu :) samo što se tako rizikuje da te ekipa izbegava i žigoše kao alkosa...

Prejaka, moram turiti i zvezdu.

Pedja d boj likes this
+

Pedja d boj likes this
+

i još 156 njih

Turio i ja zwezdu nek ide život.

Direktno sa naslova desno na plus, nego zaista postoje trenuci i ambijent kad je pomenuto provetravanje tukidida totalni win.

Kul defka, jedino smara ovo "njihalo strave", ne paše u tekst.

Vama + od mene

Jedini koji je uspeo da uradi tako
nešto uz izvesnu dozu šmeka je
bio Bukovski.

Bukovski i Miša Tumbas. Da ne linkujem sad :)
+++

Hvala svima, ljudi :)

Jes' da deluje kao win, al' to su retke situacije, uglavnom tako nešto uradi najpijaniji a ovi ostali proklinju što su ga pozvali na cirku. Plus sve beže kad vide kakvog ludaka imate u svojim redovima :)
Ne znam šta bih stavio umesto nji'ala a da zvuči efektno i ide uz vijoriti...

Сложићу се са неким од претходних коментара, дасодабере! Браво јоцко. *

Сложићу се са неким од претходних коментара, дасодабере!

Ne bih se bunio lolo

Telo super, primer njah

Telo super, primer njah

Primer je iz ličnog iskustva uglavnom, sebi sam ograničio slobodu da preterano eksperimentišem što možda i nije trebalo..

Aham, možda je do toga što nisam srela dotičnu pojavu na Zelenjaku nikad :D

Sigurno se ne zove Đura ali je sve ostalo kao iz primera + svira frulu (jako piskutavo zvuči), baš me nešto smarao za cigaru dok sam čekao bus prošle nedelje :)

Dobra Jocko. Ti i Jacka vadite prosek definicija danas.
Plus.

De si Reme :)

Imam gomilu ideja al trudim se da postavljam samo probrani, sređeni materijal..

Тако треба човјек. :) Само удри.

Desilo mi se na nekoj ekskurziji da naletim na nešto slično. Samo je ovaj lik skupljao flašice po kantama i šorao u njih. +