Prijava
   

Vimbldon

Najstariji, najcjenjeniji teniski turnir sa najvećom i najdužom tradicijom (tzv. nezvanično prvenstvo svijeta, jedan od 4 Gren Slema), poznat po tome što se igra na travnatim terenima All England Club-a, jagodama sa šlagom kojima se naslađuje publika i pravilima oblačenja koja nalažu da igrači igraju u bijeloj opremi.

Ovako će vam Vimbldon predstaviti novinari koji prenose ovaj turnir.

U stvarnosti to izgleda ovako: Rasistički turnir (bijeli sport) gdje razmaženi Englezi dolaze da liječe komplekse i usput vide pobjedu nekog od britanskih tenisera (što se nije desilo već nekoliko decenija) a čak su i brdo u blizini nazvali po Timu Henmanu, liku koji je na guzove uspio da prismrdi polufinalu par puta, a inače sa sportske tačke gledišta ubjedljivo najdosadniji turnir jer forsira igrače koji igraju servis-volej igru, tako da prosječan gem traje minut i po, a što se trave tiče poslije trećeg dana ovaj turnir se ne igra na travi već na poljoprivrednom dobru PIK Zemun.

Uporediti užitak gledanja Vimbldona i Rolan Garosa je kao porediti neki ruski amaterski home video sa vrhunskim umjetničkim djelima u režiji Breda Armstronga sa Rokom, Ronom, Dženom i Trejsi.
Ovamo (u prvom slučaju) em je teren očerupan i jadno izgleda, em sama igra kratko traje.

Komentari

Nemoj tako, ima dobrih ruskih amaterskih... ;)

Па било је и пар добрих мечева на Вимблдону, слажем се, али говоримо глобално... ;-)

bivsi ucenik...jel si nekad udario lopticu reketom..ili ramom...u zivotu majke ti?

Јесам, што, јеси то ти игр'о на Вимблдону некад? А, пардон, ти си Бог, ти си створио Вимблдон...
Нисам рекао да не цијеним играче на трави, управо супротно, сматрам да то јесу највећи мајстори, већ да гледати Вимблдон мало смара, дуже трају паузе између поена од самих поена. Ко је гледао данас Карловића и Цонгу схватио је о чему причам.
Гледао сам ја и Формулу 1 уживо, па сам се разочарао. Иако ћу увијек рећи да су то најбољи возачи, или да је Ленс Армстронг спортиста за примјер, али искрено, ко гледа Тур д'Франс?

Ne nisam igrao na Vimbldonu, ali sam aktivno igrao i trenirao tenis 12 godina, pa mislim da sam malo kompetentniji da pricam od tebe. A znam da nikad nisi trenirao tenis, jed da jesi nikada ne bi pljuvao po Vimbldonu. Ovako si samo jos jedan od kvazi-poznavalaca tenisa, koji su pocelid a ga prate od kada je Nole u top 10 usao.

Нисам баш тренирао толико година, али сам играо. А не пратим баш откако је Ноле ушао у топ 10, већ рецимо од кад су Лендл и Ченг играли чувено финале.
Ја не пљујем већ износим своје мишљење као гледалац (подвлачим, гледалац), нисам имао прилику да играм на Вимблдону, можда има неку своју драж бити пред тим људима, али чим је тај турнир освојио један балван од Иванишевића, који је имао само сервис и ништа више, увијек ћу ставити Ролан Гарос испред.
Ајде дај тај минус па да палимо.
А можда јеси за то компетентнији, но какве то везе има,ето рецимо ја свирам гитару 25 година, па мислим да сам компетентан довољно да кажем да је твоја изјава да је Цане "алфа и омега" Партибрејкерса тотална глупост, јер изоставити Антона је као да си рекао да би Шумахер освојио све своје титуле и да је возио Минарди.
Колико је Цане битан са својим текстовима, толико је и Антон са својим рифовима. Али очигледно да ти ниси музичар.
Но ето ја не дођем код тебе на дефиницију па ти просипам памет.

Vidis, aj brejkerse uopste ne slusam, vec gotivim Caneta...eventualno par pesama slusam.
A Cane jeste alfa i omega, jer upravo kada kazes partibrejkers, mislis odmah na caneta...a to nema veze sa tim koliko on zapravo doprinosi muzici. O muzici znam mnooogo vise nego sto mislis...ali necu o tome

sto se tenisa tice,ne mozes za coveka koji je bio drugi igrac sveta da kazes da je BALVAN...sto ja nisam takav balvan bio majku mu jebem...
To je notorna glupost za reci, bio ili ne poznavalac tenisa

Цане је музичар, колико се ја сјећам, он је фронтмен рокенрол групе, а то да ли ти пратиш његове изјаве по медијима не оспорава чињеницу да је он пјевач, и да га 98% људи зна преко пјесама и тако што слуша пјесме Партибрејкерса. А можда је теби кад кажеш ПБ прво Цане на уму, мени су заједно Цане и Антон, али то је зато што ја цијеним и гитаристу. А цијеним и Цанета, ок.
А да је Иванишевић балван, јесте, да је био и број један, опет ће да буде сељачина епска, јер се ја сјећам да је на том истом Вимблдону на сав глас сам себи говорио "Пичко једна, што си толика пичка" (изражавајући непоштовање према том истом терену на ком је играо) и то толико гласно да је чак и Мићо Душановић који је свршавао на њега морао да реагује с негодовањем. А да сам се дивио његовој игри, нисам, нити ћу икад, он с једне и Сампрас или сада Федерер с друге стране не смију да иду у исту реченицу.
А што се тог другог мјеста тиче, толико спортиста су били најбољи у свом спорту па нису били нити популарни нити вољени нити су унаприједили игру, а толико њих је било никад у врху али су значајнији од оних који су били број 1. Све је релативно.

Kakve veze ima njegov verbalni nastup sa njegovom igrom? Ti si rekao balvan u kontekstu igre, kada si vukao paralelu sa rolan garosom i raznovrsnoscu igraca na njemu, odnostno jednolicnoscu igre na vimb.
sam sebi skaces u usta.
Drugo, Cane jeste pevac, samo ja u svojoj definiciji opisujem njegovu licnost, odnosno pojavu njega u grupi i na sceni, a ne bend Partibrejkers, niti njihovu muziku.
Da i ja takodje cenim gitariste, cak i vise nego vokale (osim u ekstremnim slicajevima, citaj fredi merkjuri). Ali nema veze sada to.

Мислио сам да је балван у сваком погледу, и и игре и његовог наступа генерално. А што се Вимблдона тиче, не могу да будем на страни терена који дозвољава типу да побиједи након 50 асова, шта ту има да се гледа?

ОК, Цане јесте лик и мимо пјевања, само што си ти рекао да је он алфа и омега Партибрејкерса, а онда си рекао да не слушаш Брејкерсе. Па ако не слушаш Брејкерсе, како можеш да будеш компетентан да кажеш шта је алфа и омега у Брејкерсима. Твоје је мишљење да је небитна музика у перцепцији Партибрејкерса, већ Цане као Цане, мислим да гријешиш, јер су њихова прва три албума изашла прије него што је Цане почео да испаљује изјаве типа "без Христа ништа" или "ВИП - види пичке". Ти албуми су успјели због Цанетових текстова и Антонове музике.
Цанетових испала вриједних помена има колико, десетак, двадесетак, а иза себе имају 50 одличних пјесама, а знам да неки људи иду да слушају Брејкерсе због тога што сматрају да је Антон најбољи гитариста тренутно у Србији (а један он најбољих сигурно јесте).
И ако већ не слушаш Брејкерсе, то значи да вјероватно не идеш на концерте, како онда можеш да знаш контекст у ком су настале неке од тих његових легендарних изјава, и зашто он публику (или она њега) гађа пивом и показује средњак?

zato sto sam isao na njihove koncerte, bas zbog toga sto sam cuo, nisam rekao da ih ne slusam, vec da nisam preterani fan, par pesama volim i to je to. ali zato caneta obozavam kao lika. nevazno uostalom.
...preterani sam fan ekv npr. tu bih mnogo vise mogao da toi pricam. ali nemam vremena, spava mi se.

pa da si igrao tenis znao bi sta ima da se gleda i da tenis nije uvek besomucno prebacivanje i udaranje topspina na osnovnu u nedogled...imas 6,7 vrsti servisa koje vecina igraca zna...ali ti ne znas to npr...svaku od tih vrsti servisa , svaki server "izvrti" po nekoliko puta u gemu..ali ti to ne primecujes...
uostalom..spava mi se, moram stvarnod a spavam.
pozz

Рекох, као гледалац, имам ваљда право на своје мишљење. Имаш и ти на своје. Ти у тенису очигледно уживаш на више нивоа, поготово кад рецимо Родик просвира сервис од 240 на сат, ту се баш сеири, може се уживати колико хоћеш. Али, ја се нешто не одушевљавам тиме.
Опет, неко воли и карамбол, ја волим снукер, али и за људе којима је игра пуна safety удараца досадна, могу да их разумијем. Допуштам различита мишљења.
Зато, допусти и ти моје.
И да, ја сам атеиста, тако да сам сад скапирао да сматрам да ти не постојиш.
Back to heaven, pls.

Ja nisam Bog, ja sam BOG (Behemot Osniva Grupu..)
Imas misljenje naravno. Naravno da ti dopustam.

pozdrav ateisto

sto je vama dvojici dosadno...

Ali ste me lepo zabavili...