Prijava
   

Vozačka dozvola B kategorije u očima Srbalja

Komad suvog zlata koji staje u pola šake. Iako se u proseku fakultet, viša škola ili bilo koji pošten zanat završava za 3-6 godina, a auto-škola za 3-6 meseci, u očima prosečnih roditelja (pre svega muških), vozačka dozvola "B" kategorije ima znatno veću vrednost od ne znam kakve diplome. Dakle, kad napuniš 17, a najviše 18, da požuriš da položiš, inače nisi svoj čovek, ščuo!?
Reče meni tako komšija sa dva završena fakulteta: "Moj sin doktor se zaposlio u struci, a nisu ga ni pitali za diplomu, već samo da li ima vozačku dozvolu i znanje engleskog jezika". I na stranu taj engleski i to što mu se sin nije baš zaposlio u struci, kada sam čuo ovu rečenicu, odmah mi je dodatno pojašnjeno zašto razni Draškovići, Maje Gojković, Čovići i slični opstaju u politici sve ove godine, zašto Deretić prodaje muda za bubrege o antičkim Srbima kao alvu, i iznad svega, zašto nas ceo svet jebe već četvrt veka.
Dakle, sinak, moš ti da znaš i da programiraš kvantni kompjuter, ali ako ti milicija ne izda crno na roze da ti znaš da šoferiraš, bez obzira što su male šanse da ćeš i imati šta da voziš, suštinski si razočarao/la.

(Istinit događaj sa odeljenja ortopedije Urgentnog centra, leta gospodnjeg 2011. godine. Svedok: ja)
Ulaze u hodnik rajetin, tj. markantni gospodin srednjih godina, njegova supruga i vidno potrešena kćerka. Prati ih cajkan, a oko njih, šibaju doktori iz hitne službe i voze nekoliko polomljenih ljudi. Ispostavlja se da je kćerka izazvala tešku saobraćajku i polomila sve ove jadnike, dok njoj ne fali dlaka s glave.

Policajac: Evo, samo potpišite ovde, i dobićete poziv od sudije.
Čovek: A izvinite, da Vas pitam, koliko je to?
Policajac: Čega?
Čovek: Pa negativnih poena?
Policajac: Ne znam stvarno... To će sudija...
Čovek: A ne znate. A znate li da li je to više od 15? Mislim, dete već ima 3 poena, pa ako bude 15, ne bi valjalo nikako da izgubi dozvolu...
Policajac: Ne znam stvarno, to će sudija odrediti.
Čovek: Ne plači, sine, učinićemo sve da ne izgubiš dozvolu, mama je već zvala advokata...

Komentari

није црно на бело него црно на розе

Znam, znam. Hajde i to da sredim.

Kola...brrr, prošla me jeza. Noge ili biciklo babsko, prava stvar.

Biciklo rulz (iako sam, igrom slučaja, na gore pomenutom odeljenju ortopedije završio upravo zbog njega), ali nije sada da kažem da ne treba imati vozačku dozvolu, već da ljudi to parče kartona/plastike precenjuju kao da je ne znam šta.

Fina +
Taj sudar u primjeru nije posljedica precjenjivanja vozačke, nego žena za volanom lolo

Nemam pojma, nije primer dat zbog nje koliko zbog njenih roditelja, koji su se odmah zabrinuli šta će biti ako izgubi dozvolu...

E upravo ta jebena stvar me nervira kod ljudi. Jebo te, cim napunis 17 godina, odma da dobijes jebenu dozvolu. Mislim, ok, treba je imati i treba poloziti sta ja znam, ali cemu zurba...

Upravo. Prvo, sa 17 godina su to još uvek adolescenti/pubertetlije, i iako ranije kreću da stiču iskustvo, sve to džabe, jer nemaju dobru moć rasuđivanja, napraviće neko srnj.
Drugo, dafuq to juriš kada nećeš imati šta da voziš na redovnoj bazi?
Ja sam upisao vožnju tek kada sam znao da mi je obezbeđeno nešto da vozim svakodnevno.

Ja sam upisao vožnju tek kada sam znao da mi je obezbeđeno nešto da vozim svakodnevno.

Ja sam odma' sa 18. Mi smo imali Fiću što se nije često koristila, pa je, logično pripala meni (dok nijesam položio i zaradio za Ladu). Nekad sam znao i kamionom kad se Fića pokvari lolo

@GTD: ali i Fićko ti je bio obezbeđen. Mislim da je to najjači auto na svetu, mogao si delove da uzimaš na kiosku. Idealan za gradsku vožnju.
Kada se delovi za neki nju-ejdž takav auto budu prodavali na trafici, neka se proizvođač javi xD

Djelovi k'o danas za Golfa dvojku, ali je bila neizdržljiva. Ova naša bila '84 godište. Starije su imale bolju limariju. Gonio sam je 90-100 po radaru.
Jednom mi se pokvarila u kod Grahova, pa sam šćeo tamo da kupim drugu.

pokvarila kod Grahova*