Prijava
   

A mogli smo biti dobra djeca...

...rečenica koju u kafani- "Kraljica", za središnjim stolom, sa ovalom pršuta, čajne i sira, a rujnim vinom na dohvat ruke , najboljom domaćom "Viljamovka sins 1933" i ciganskom violinom iznad uvceta što ga u srce žecnu ( prije čega je razgonio budalaste trubače koji previše riču sa istrumentima ), govori lokalni krimos Jova "Šaht" ( nadimak dobio po šahtovima koje je u mladosti skidao po mjestu ), nakon što je komšiju Milorada i ženu mu Milojku zafrcnuo za 10 glava prvoklasnog govečeta ( i pride ga još ga uvjerio da je to u redu, sasvim poštenski dil ) , svome kompanjonu iz predškolskih dana hvatanja curica za dupe i krađe trešanja komšinice Mare- Marku "Mesaru", uz obilat patetični nostalgični kez i pokazivanje svoja dva prednja zlatozuba prvenca u mjestu...

Komentari

зафаљујем на комплименту гамбили :)

Opis jebe kevu,i zbog toga pada +

захваљујем матафака ;)

"циганском виолином изнад увцета што га у срце жецну ( прије чега је разгонио будаласте трубаче који превише ричу са иструментима )"

Za ovaj deo sam ti dala plus kao kuca velik! Delim tvoje misljenje o preglasnim trubacima, ali da si stavio tamburase dala bih ti jos 150 pluseva, ne znam kako ali bih sigurno! :)

хахха хвала сморена ;)....али то је то од мене ;)....

и да мислио сам се ставити тамбурица , али виолина је некакко...хм...некако...дубља ;)!

Pa, mozda si u pravu. Recimo ima nekih Ciganskih kompozicija (rumunski i ruski Cigani) koje su i mene u srce zecnule... Ali kada mi neko zapeva onako starogradski (da, bas da je violina u pozadini) "Moja mala nema mane..." odmah padam. Ili "Fijaker stari ulicama luta...", onako sa mekom tamburom.... Puno srce! :)