Prijava

Kako da prijavim neprikladan sadržaj?

Molimo vas da pošaljite mejl na info@vukajlija.com sa linkom stranice na kojoj se nalazi sadržaj i jasnim razlogom za uklanjanje. Tačka 7 uslova korišćenja navodi koji sadržaj podleže ovim sankcijama.

Zašto mi je obrisana definicija?

Zato što je moderator procenio da definicija svojim kvalitetom ne zaslužuje da se nalazi na sajtu. Takođe na sajtu ne prolaze "provaljene" stvari, traži se originalnost. Pročitaj o uslovima korišćenja ovde.

Zašto mi makar ne kažete razlog brisanja?

Zato što bi to bio uvod u raspravu za koju niko nema vremena.

Ali ima toliko lošijih definicija za brisanje!

To ništa ne znači - sav sadržaj na sajtu se objavljuje bez prethodne moderacije pa se naravno dešava da se nešto zaista neprimereno "provuče". Verovatno će biti obrisano kada moderator bude video. Treba voditi računa da su humor i merilo kvaliteta subjektivne kategorije i to što se tebi čini da nešto (ni)je kvalitetno ne znači da i ostali dele to mišljenje.

Ko su moderatori i zašto oni da odlučuju o brisanju?

Jedan od kriterijuma prilikom biranja moderatora je kvalitet njegovih/njenih definicija. Dakle u pitanju su VEOMA popularni autori na sajtu čiji su kriterijumi kvaliteta potvrđeni od strane redovnih posetilaca sajta.

Zašto postoji ograničenje za pravljenje sadržaja?

Ograničenje postoji kako bi svačiji sadržaj dobio podjenaku šansu da bude primećen. Kada ne bi bilo ograničenja, neko ko se prvi put registruje bi mogao da na svakih minut izbacuje novu "zanimljivu" definiciju i definicije ostalih autora bi ostale neprimećene.

Da li je ograničenje za sve isto?

Nije. Na početku svi imaju isto ograničenje, ali vremenom ukoliko se autor pokaže, za svaki odabran sadržaj će porasti broj mogućih pravljenja na dan.

Kako da promenim šifru za nalog?

Ovde unesi email naloga i dobićeš link preko kojeg možeš postaviti novu šifru.

Kako da promenim nadimak (username) na sajtu?

To je privilegovana opcija za koju morate imati odgovarajuće prizanje priznanje.

Kako da obrišem nalog?

Iz tehničkih razloga to nije moguće. Učestvovao si u stvaranju sadržaja, ocenjivao tuđe sadržaje, učestvovao u diskusijama, ... Kada bismo obrisali tvoj nalog nečiji komentari u diskusijama u kojima si učestvovao bi bili van konteksta, ljudima bi nestali glasovi itd. čitav niz problema bi nastao. Ako želiš da zauvek napustiš sajt, jednostavno se odjavi sa sajta i nemoj se vraćati.

Kakvi mi to poeni trebaju za forum?

50 poena od definicija. Pogledaj primere kvalitetnih definicija. Dakle, jasno je da se traži originalnost - nikako nemoj da kopipejstuješ sa interneta, ili da napišeš vic/fazon, ili slučajno da kopiraš definicije koji već postoje na Vukajliji (ovo je krivično delo). Probaj da napišeš neku svoju definiciju (zapažanje, misao, stav) nečega.

Zašto su ti poeni neophodni?

Zbog sprečavanja spema, vređanja i urušavanja kvaliteta diskusija. Jednostavno želimo diskusiju sa ljudima koji su iole doprineli sajtu kreiranjem kvalitetnog sadržaja.