Prijava
   

Cetiri faze ranog celavljenja

Poricanje - Buduci celavac razmislja u smislu "Gomila dlaka na cetki i zbun stvoren na tepihu su potpuno normalna stvar, ionako kosa najvise opada na prolece. Svi dobijaju zaliske u ovim godinama, a mama plus kaze da sam ih oduvek imao. A i ja uopste nemam zaliske."

Medjufaza, shvatanje, najcesce traje nekoliko minuta i desava se kad buduci celavac naidje na svoju sliku iz tinejdz godina.

Bes - Buduci celavac ne moze da shvati da se ovo bas njemu desava. Ako je cale celav, proklinje kevu sto nije odabrala bolje. Ako su ujak/kevin cale celavi, proklinje caleta sto je ozenio tu gusku. Ako su ljudi sa obe strane familije celavi, proklinje Boga zato sto nije usvojen. U slucaju metalaca, goticara i emoa, prilikom faze besa se neretko razmislja i o samoubistvu.

Trazenje resenja - Iako ne postoji 100% efektivni lek protiv celavljenja, buduci celavac ce pokusati sve, ali bas sve, da se izleci od ove posasti. Pocinje se od raznoraznih sampona, razmislja se o Panjkovicevoj akademiji, jer je onaj lik sa reklame ipak opet postao seksi, dok se na kraju sve zavrsi zakljuckom da je za transplantaciju kose potrebno 378 prosecnih srpskih mesecnih plata, sto je posebno zanimljivo ako je buduci celavac zapravo student.

Mars u picku materinu faza - Buduci celavac postaje svestan da se pretvorio u zenu i da svaki dan po sat vremena pred ogledalom proverava da li mu se kosa jos proredila. Odlazak kod frizera i navikavanje na "nularicu".

Nekada je postojala samo cetvrta faza, a prve tri su nastale progresivnim pretvaranjem muskaraca u devojcice u proteklih par decenija.

Komentari

Znam par njih koji su prošli kroz ovih 5 faza, ali ima drugačija verzija poslednje: Budući ćelavac je shvatio da mu kao i Šon Koneriju bolje stoji ćela, malo fazonira bradicu i počne bez kompleksa da fura svoj fazon +

@natnat - Ma ima nas raznih, ja sam ceo zivot furao kratku kosu, nula i kec, poceo iz fazona afro sa 19 i poceo da celavim sa 21om. Znao sam da mi kraca bolje stoji ali sam se svejedno nervirao.

Stavise, bio sam cvrsto resio da odem na transplantaciju, a onda sam naisao na jedan forum o celavljenju, citao kako su svi u fazonu "nosim kapu jer me je sramota", "dan kad sam uradio transplantaciju mi je bio kao drugo rodjenje" blablabla, onda sam se zapitao da li stvarno hocu da budem jedna od tih pickica, otisao kod brice, obrijao glavu i to je to.

jao, ovo kao ono 5 faza umiranja? :) +

dobio si omiljeno, zbog definicije, ali minus zbog metalaca i samoubistva(?!?!)

Lol, ma nisam hteo nikoga da prozivam nego ono... Kome je kosa neophodna ako nije metalcima :)

metalci nisu metalci zbog kose :) a i sigurno ne vrše samoubistvo, to je više za emose... :) u svakom slučaju omiljeno :)

Јебига брате, шта мислиш како би мени било, ја већ 6 година дугу косу, а и пре тога никад скроз кратку. Кад се ошишам мало на краће, имам осећај да ми фали пола главе. :)

Добра дефиниција, плус.

Najviše volim kad ih sretnem po jakom vetru. Mislim da one što puste neke pramenove da prerastu na jednoj, pa ih prebace na suprotnu hemisferu gde to glumi frizuru. Kosa je djavo i ne miruje, pa se dosete da taj pramenčić naulje, pokvase nečim, šta li i onda im se ta kosa spljeska uz lobanju.
Bude to ružno, al' njima pruža neku utehu.

Imam u kraju jednog koji se tako umotavao svojim pramenom i nedavno se unormalio i ošišao taj busen pa se vidi koliko je ćelav.