Prijava
   

EKV

Najozbiljniji i najprofesionalniji rok-sastav ikada koji je postojao na prostoru celog Balkana i jugoistočne Evrope. Milan je uspeo na neverovatno sofisticiran način da popljuje ceo komunisticki režim i ideologiju bez toga da se zameri ikome (Par godina za nas ). Neverovatno progresivan zvuk i tekstovi su postavili ovu grupu u društvo onih bendova koji će se pamtiti i slupati i u narednim decenijama.

Komentari

Slupati?! Vala su se i slupali, ne znam dal' je namjerno, al je crnjak.

Čorba.
Azra.
Pušenje.
(jos jedno 15-20 bendova ka dole).
EKV. Možda.
Ima EKV samo jednu neospornu titulu u celoj Ex-Yu - najprecenjeniji.

Milan je bio veliki Jugosloven i htio je da komunizam (SHVATITE KAO ZAJEDNISTVO,STO U SUSTINI ZNACI IME OVE NAZOVIMO JE IDEOLOGIJE) bude onako kao izvoran,da smo svi zajedno.

Savjeti :

1. Pogledaj kad je koja pjesma izdata i malo se dublje zapitaj o cemu govori
2. Pogledaj "Kao da je bilo nekad"
3. Procitaj al ne vjeruj "Vrati unatrag-Razgovori sa Margitom Stefanovic"
4. "Par godina za nas" - Koliko se sjecam izdata sa albumom "Samo par godina za nas" nekad 1989. Napeto stanje, pretpostavljalo se o ratu i svemu tome,a i AIDS ih je dosta oslabio, plus je prije toga otisao i Srdjo itd. Svasta nesto, samo meni nije jasno gdje ti tu vidis da pljuje komunizam. Vjerovatno u stihovima :

"živimo u pričanju, branimo
se, hodamo i slavimo
neke bezvezne stvari
neke bezvezne priče
što je smislio neko
u samo par godina za nas"

Ne zelim da ti budem interpretator i vidim da je stara definicija, niti zelim da promijenim misljenje, ali Milan je bio ateista i cijenio Jugoslaviju i Jugoslovene :)

Nije ni rezim bio perfektan, al definitivno bolji od onog ranije :)

ЕКВ је можда најбоља група. +

A je l' samo par godina za nas,a? Nisi shvatio pesmu da bi mogo da napišeš ovo, brate dala sam ti neki mrtvi + al' nije nešto moglo je mnogo bolje!
''Naši stihovi ne zahtevaju slepo ponavljanje, već doživljavanje!''