Prijava
 1.    

  EKV

  Najozbiljniji i najprofesionalniji rok-sastav ikada koji je postojao na prostoru celog Balkana i jugoistočne Evrope. Milan je uspeo na neverovatno sofisticiran način da popljuje ceo komunisticki režim i ideologiju bez toga da se zameri ikome (Par godina za nas ). Neverovatno progresivan zvuk i tekstovi su postavili ovu grupu u društvo onih bendova koji će se pamtiti i slupati i u narednim decenijama.

 2.    

  EKV

  Crtež koji nam prikazuje kako radi naše srce.
  Često ga zamijene sa popularnom rok grupom EKG.

 3.    

  EKV

  Ekatarina Velika. Muzička grupa iz Beograda, koja ja nakon ("misteriozne") smrti svih članova, postala svojevrstan kult među mlađim naraštajima.
  Danas, mnogo godina nakon toga, ona predstavlja ono što slušaju svi koje je sramota da kažu šta zaista slušaju. EKV je danas "basic" grupa i odlična je za one čije je muzičko znanje jednako nuli.
  Veoma su česti gosti na "zidovima" razmažene balave dečurlije, koja po svaku cenu pokušava sakriti ruralni deo svoje ličnosti.

  Razgovor dve "mačke"

  Jao, maco, ne moš' verovati kako sam jebeno dobru stvar čula!
  - Jao, stvarno, kako ide i ko to peva, jebote!?
  Ma neka grupa, EKT ili EKN, ne mogu da se setim, a ide nešto kao "na tvoje usne boje mesaaaaa, pustiću kap svoje vodeeeeeee..."
  -Ložiš me da to kaže!?
  Ma, da, klasično pušenje. Okačiću ti na wall, znači od sada samo njih slušam!

 4.    

  EKV

  EKV i Milan Mladenović su obeležili i usmerili čitav moj život! Imao sam tu nesreću,kao i mnogi uostalom,da sam na pragu punoletstva bio deo cele te priče oko raspada YU...i u jednom trenutku kada sam čuo Milanovu pesmu Sarajevo bilo mi je jasno da je čovek,mada toga verovatno nikada nije ni bio svestan,"prorok".....a kasnije sam shvatio i veliki čovek koji je odbio biti deo te krvave stvarnosti i glasno progovoriti o svojim/našim osećanjima.

 5.    

  EKV

  Sinonim za gubljenje u vremenu i prostoru.

  Gubiš se ko' EKV.

 6.    

  EKV

  Može da bude i elektron-kilovolt, ali Ekatarina je daleko zanimljivija :)

 7.    

  EKV

  Bio i ostao najbolji bend svih vremena, sa ovih prostora,ciji su tekstovi su obuhvatili sve zivotne teme i osjecanja.Niko nije uspio tako orginalno, snazno i iskreno da prenese kroz muziku i tekstove, ono sto je neponovljivi EKV ..Miris tog vremena... ostaje u nama zauvjek!

  Šteta samo što sam kasno rođena kako bi prisustvovala makar jednom njihovom koncertu..

 8.    

  EKV

  EKV je najbolja grupa svih vremena,sastav kakav su oni bili niti je postojao niti ce ikada postojati vise.Milan Mladenovic je mnogo doprineo u stasavanju mnogih generacija,bio je genije tako da je zasluzio da se nesto u ovoj drzavi zove po njemu!

 9.    

  EKV

  Zajedničko ime za sve rok , metal , pank bendove i vrstu muzike od strane onih koji ne slušaju i ne žele da slušaju ili znaju bilo šta o tim pravcima muzike.

  -....bježi kišo s prozora , da te nije sad bih ja.....
  -E Stefi , aj majke ti promeni taj EKV što slušaš smara opako ......

 10.    

  EKV

  Najbolji bend sa ovih prostora... na zalost, nisam imala tu privilegiju da ih cujem uzivo jer se nisam na vreme rodila... retki cija ce muzika trajati jos dugoooo