Kviz opšte kulture i informisanosti

  1. Што би значило да није акроним?

  2. Da nije to ono čudo iz Gulivera?

  3. Naime, Džonatan Svift je u 'Guliverovim putovanjima', u jednom delu knjige opisao putovanje u zemlju (ne sećam se sad kako se zove) u kojem je opisao konje kao bića koja umeju da govore i ponašaju se civilizovano, a ljude je predstavio kao degradirajuća bića i nazvao ih yahooima, pa odatle potiče ta reč... E, sad, da li je sam pisac napravio neki akronim, ne znam, ali ju je prvi put on upotrebio u tom delu...

  4. Pa jel to znači da se priznaje moj odgovor?

  5. Sa' će vidimo šta kaže gugl.

  6. Ako je ovako kako su mene učili, onda da :) Nadam se da se Edi i Majmunoliki slažu, pošto meni ta druga verzija nije poznata...

  7. 'Ladno...

    In April 1994, "Jerry's Guide to the World Wide Web" was renamed "Yahoo!". "Yet Another Hierarchical Officious Oracle" is a backronym for this name, but Filo and Yang insist they selected the name because they liked the word's general definition, as in Gulliver's Travels by Jonathan Swift: "rude, unsophisticated, uncouth."

    Cepaj Dio...

  8. Znači, jeste odatle... Eto, Dio, možeš dalje :)

  9. Kada je prvi put dodeljena Nobelova nagrada?

  10. 1901. valjda.
    Ne znam datum.

  11. teraj dalje, lako je pitanje :D

  12. Inspiration: none

    'Aj' ti.

  13. Inspiration: još više none od Edijevo none :D

  14. Ево могу ја. Стефан Немања је родоначелник лозе Немањића. Сви Немањићи су уз своје име носили и то „Стефан". Касније се присвојило име још једног из династије. Које?

  15. Јок, Душан је претпоследњи у династији. :D

  16. Ако је од помоћи, тражено име има два иста слова као "Душан". :D

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.