Koliko bi otprilike koštala carina na opel astru 1.6 enjoy 2005 god?
Kupljena u Švedskoj za 15 000 kr, uvoz u BiH
ako neko zna
Potreban ti je dokaz o porijeklu vozila, da je vozilo iz EU, a to je izjava na fakturi od prodavca vozila ako ga kupuješ na placu ili obrazac EUR 1 ako ga kupuješ od fizičkog lica. Obrazac EUR 1 izdaje i ovjerava nadležna carinska služba zemlje u kojoj je vozilo kupljeno, u tvom slučaju Švecke. Dođeš na granicu, tj. carinu, kažeš dobar dan-dobar dan. Hoću da prijavim automobil za uvoz. Izvolite carinsku prijavu koja vrijedi 10 dana i u tom roku moraš odraditi homologaciju svog vozila u tehničkom pregledu i oni ti izdaju uvjerenje da vozilo zadovoljava minimalne tehničke uslove. Sa tim uvjerenjem i sa svom ostalom dokumentacijom odeš u carinsku ispostavu gdje završiš carinski postupak uvoza vozila tako što ti oni sve to ovjere i ti onda platiš dažbine. Pošto je automobil iz Švecke a Švecka je od 1995. godine u Evropskoj uniji plaćaš samo PDV od 17%. Dakle, nekih 550 maraka plus minus.
Накнада за покриће трошкова за провођење поступка
хомологације возила се уплаћује на посебни рачун носиоца
Конзорцијума - „Центар за моторна возила“ Бања Лука број
5620998092239074.
Kupljena u Švedskoj za 15 000 kr, uvoz u BiH
ako neko zna
Potreban ti je dokaz o porijeklu vozila, da je vozilo iz EU, a to je izjava na fakturi od prodavca vozila ako ga kupuješ na placu ili obrazac EUR 1 ako ga kupuješ od fizičkog lica. Obrazac EUR 1 izdaje i ovjerava nadležna carinska služba zemlje u kojoj je vozilo kupljeno, u tvom slučaju Švecke. Dođeš na granicu, tj. carinu, kažeš dobar dan-dobar dan. Hoću da prijavim automobil za uvoz. Izvolite carinsku prijavu koja vrijedi 10 dana i u tom roku moraš odraditi homologaciju svog vozila u tehničkom pregledu i oni ti izdaju uvjerenje da vozilo zadovoljava minimalne tehničke uslove. Sa tim uvjerenjem i sa svom ostalom dokumentacijom odeš u carinsku ispostavu gdje završiš carinski postupak uvoza vozila tako što ti oni sve to ovjere i ti onda platiš dažbine. Pošto je automobil iz Švecke a Švecka je od 1995. godine u Evropskoj uniji plaćaš samo PDV od 17%. Dakle, nekih 550 maraka plus minus.
хомологације возила се уплаћује на посебни рачун носиоца
Конзорцијума - „Центар за моторна возила“ Бања Лука број
5620998092239074.
I to je 150 maraka plus-minus.
Nakon svega ideš u MUP i registruješ automobil.
Fin skup, GTD. Ima kojecega tu, i zanimljvih stvari, sa ukusom odradjenih, i onih sa malo manje ukusa. :)
Jel si bio?
Nijesam se puno zadržao, ali baš preljutih auta ima.
Mislim da je najveći skup u CG, već evo nekoliko godina.
Evo jedan slika za tebe (doduše ovaj CRX više odavno nije crn).
http://dvijebregaste.me/wp-content/uploads/2014/05/plavnica_2-Copy.jpg
Znam, sada je crven, ona nova mazda crvena.. Htedoh i da te pitam kako izgleda uzivo? Rece decko da je dao preko soma evra na farbanje.
https://www.youtube.com/watch?v=5gFGX43vubM
Dobra boja, ali i prošle su sve dobre bile. Meni je ona siva top.
VW i BMW su isto vrhunski bili. Nema još puno klipova i slika...
2 komada GLE kupe u NK na prodaju.
Da nije ko uvozio kola iz Emirata?
http://imgur.com/SP4jpte.jpg
Parkirao se viljuškarom lolo
Xaxaxa moj drug odnio viljuškarom Mazdu neku što mu je stala pred kapiju ako ne laže.
Mora da je i ođe zbog toga osveta.
21. skupovi VW i Alfe. Ide li ko?
čuj ide
jebo
ako je u istom mestu, biće šorke neke
A đe će biti zajedno, pa Alfe niko pogledao ne bi.
A mislim vagenovci vs alfisti. Na svakom forumu se preganjaju nešto.
Pa Miki, to su ti "internet mudonje" i "svađe preko interneta" :)
I ti bi bio nervozan da voziš Alfu XXXD
Lik jedan u GTV motor na ćumur lagano ugradio :(
I ono da bude alfista.