Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Pišam se u golfa.
Da, bolje da je kupio 100 puta udaran i do raspada doveden BMW za 900 eura.
Tako je. Videćeš slike. Dal ste realni da dižete jebenog golfa u nebesa leb ti jebem.
Aha, posebno u slučaju, nedaj bože, sudara, đe bi BMW za toliko para puko po varu.
У здравље да се служиш. Баци слику кад стигнеш, или нам дај оглас на увид, мене бар занима како изгледа. :)
Slikaj ga iz svakoga ugla :)
Milina jedna.
Brate razumem da voliš ali ono. Golf je kotarica svaki, možda ne 4 samo. Možda. Pređeš 30 km otpadaju bubrezi. Osovinsi razmak mali što je inače udobnos na svakomn auto svaku rupu na umnjaku osetiš. Gledam vas šta pišete, uleteo si sa pričom da si mehaničar i limar pa ćutim nisam hteo da ti se pišam u struku al sad sam nervozan nešto i jebi ga. Ako se iole razumeš i ako si vozio još neki auto osim Golfa i Juga 45 trebao bi da pišeš totalno drugačije.
Nagleda' sam se svakakvih kockica za 600 eura. Najgori je problem što su korištena ka' momačka auta i sklepana po principu "samo krpi do 100 eura".
Predlaga' sam mu i suzu, koja je za te pare fantastično auto, ali Golfa je izabrao i mislim da nije pogriješio.
Od auta sam psjedovao:
Samaru, Vektru, Audi 100, Mercedes E klasa (okaš stariji).
A imam Golfa i Eskorta...
Nije iz oglasa. Danas me zove onaj mehaničar što mi je gledao eskorta, njegov neki sestrić pravio svadbu, hitno mu za pare, prodaje golfa za 700e. 1990. godište.
Poveli mi majstora, on ga pogledao, motor odličan, taj dečko ga fino održavao, bezninac 1.6, ima i plin. Troja vrata, boja siva. Unutra mogu reći poprilično dobar, pali iz prve, probao sam ga, odlično ide. Slike idu sutra, pao mrak sad.
Svaka čast, nek je sa srećom. Popravi mi raspoloženje :)
Inače, imam, kožna sjedišta, ne smeta mi do 200km put. Kome smeta, samo siceve iz GTI-a i miran.
Znaš i sam da nisam bio nešto za golfa na početku, al ovaj majstor me ne bi izjebo sigurno. Ja čim sam čuo da je jeftin ovoliko, bio sam ubeđen da je raspad neki. Limarija mu fina, ima par sitnica da se sredi, na par mesta malo grebnut, al nije strašno, ofarbaću to ovih dana.
CL?
Njemac?
Kakva bre kockica znaš li ti koji ja auto uopšte imam? Mada nebitno. Golf je jako korisan auto. Možda i najkorisniji i ništa više od toga. Ništa. Ostalo je go kurac. Čuveni su po dizel motoru onom 1.6 koji prelazi 500 000 al treba za to vreme da promeniš 4 čkoljke. Možda imaš u njemu metar debeo sunđer ne pomaže ti. Samo sedišta nisu udobnost, trebalo bi to da znaš ipak si majstor i kažeš da se razumeš.
Vule tebi nek je sa srećom naravno, i da ti Bog da da skupiš malo para i prodaš to i kupiš nešto bolje ;)
ne seri boksere. golf je najbolji auto ikada proizveden.
Pa neko sere baš. Po tvojoj logici je najbolji Mercedes 123 ako ćemo realno. Jebena lada Samara je limuzina za Golfa 1, 2 pa čak i trojku koji je inače najgori serijski auto veka.
Znam, znam, tvrdi su prilično, ali i sjedišta su loša. 200km ne mogu sastaviti, bez pauze i da se ne preznijim, posebno sad na 15'' BBS felnama.
Spominjem kockice jer su u tome rangu, u kome je Vule kupio kola.
Preko 700 'iljada, dobro održavan, pored njega sam često imao i još jedno auto. 1.6TD, kažu da vrhunski izgleda, a ja ga držim 'nakog kako se meni sviđa.
Vozio je dosta toga, pa i zamrzivače iz Berkovića i razne garniture, ali je uvijek održavan. Jednom sam bio šnjim u Italiju, ali, iskreno, da mi je okaš bio registrovan, išo bih njime.
Tu sereš, imao sam je. Bio sam najsrećniji čovjek kad sam je (pro)dao.
Da je Vulu prioritet udobnost, uzeo bi, recimo, 124-ku. Vjerovatno bi se neka za te pare mogla naći.
Ja sam sa Samarom prešao 174 000 km. Iskopao kad sam položio jednu koja je prešla samo 28 000. Bila treći auto u porodici. Novu čovek kupio u Sloveniji, komšija mi, imao 2 mini morisa da se švrćka sa njom samo išao za Bg 1 mesečno. Za sve te kilometre otišla vodena pumpa, ležaj na istoj i gumice ventila se opekle, zamenio. Ništa više. poslužila me ko da sam joj kum. A ako tako gledamo, i tih 500 000 km golfovih su kurac kad Slonovi prelaze po milion ipo, dva verovao ili ne. Znam lika koji je uvezao 10 Slonova, bili Taxi preko prefarbao vratio kilometražu i danas se voze.
Pa jebiga, ja za te pare bolje ne mogu kupiti, a za 700e čisto sumnjam da bolje ima. Ovaj je, kao što rekoh, prilično lepog izgleda, unutra utegnut fino, da se očisti i opere samo, mehanički dobar. Meni više ne treba za početak.
Znam Golfa dvojku, '86 atmosferac, bio u taksiju, lupan 2 puta (jednom odron slećeo na njega), preša milion ipo, a i 123-ku, vlasnik kaže 2 miliona (mislim da sere) izgleda ka' čaša (mečka, golf se ne održava lolo).
Kad bi znao kako je izgledalo Golfovo sjedište na milion ipo (prije zamjene) :)
Ja bih prije od benzinaca kupio kadet, a od dizela Golf. Mada, da se ne lažemo, ako bi naišao dobar golf 1.6 ili 1.8 ili dobar kadet sa isuzuovim TD-om, ne bih ih propuštio.