Automobilizam

1. @SiM
    Malo troši, može 2 godine bez zamjene ulja (mada nijesam probava' lolo), turbak je prilično startan, sklapali su ga u Sarajevu, djelova ima na svakoj trafici. Mene služi 10 godina, nikad me nije ostavila na putu. Limarija je dobra, mada, zna da istruli na veznom kod auspuha, ali lako se riješi.
    Uglavnom, sve u svemu, napredniji je od konkurencije.

Da se manemo dvojke sad, pošto, nažalost, gledaš nešta mlađe lolo
    Drug kupio pasata TDI ka' iz fabrike '94 za 2500 prošle godine.
    Možda da pogledaš Fiat Stilo? Elektronika mu nije za pohvalu, ali je jedini Fijat koji mi se sviđa.

2. Ili možda Fokusa?

3. Ma uzmi Alfu, mozda te usere pa bude neka vanserijski kvalitetna. Svako auto koje se iole redovno odrzava mora da sluzi. Za Alfu kazu da voli povuci i da su dijelovi skupi...

Stilo je prelijep. Meni je to san od auta, posebno sa siberom velikim model. Samo mi je glupo sto nema 4 vrata,tj. ima, ali ne svidja mi se onaj model sa 4... Tugica!

4. Да та прича за уље ми је добро позната, као СИПАО САМ УЉЕ ПРЕ 10 ГОДИНА И БАЦИО КАНТИЦУ, НИШТА МУ НЕ ФАЛИ ПРЕДЕ КО МАЧКА. То су та претеривања, ал наравно да се је двојчица легендарна, и сам је имам у дворишту, зато ми се и згадила ваљда.

Стила бих заобишао, слажем се да је леп али имам у крају доста другара који их возе и углавном кукају, пре бих Алфу узео него њега, озбиљно.

Е Фокус је већ друга прича, дај неки занимљив линк ако имаш.

5. U tom rangu, 5000 - 5500 KM ima svega za pogledati. Tetak uzeo prije 2 godine za 5000 Peugeot 306 karavan. Lijep, velik i udoban.

Kod nas na piku racunas odma sto je 5500 da je za kes 5000.

6. vako auto koje se iole redovno odrzava mora da sluzi.

Тако некако. Када бих нашао на неку са препоруком, да знам да је чувана ( што је редак случај јер их уништавају и газе ко и нпр сваки други БМВ) и да је редовно одржавана (сервиси, виљушке, електроника да не багује) узео бих је без питања.

7. Kod Alfe mi se ne svidja sto je tablica sa strane, a ne na sredini lolo. Pogledaj Peugeot 406 npr...

8. Ma uzmi Alfu, mozda te usere pa bude neka vanserijski kvalitetna.

Teško. Svakoj, ali svakoj, ode trap. Prije ili kasnije.

http://www.polovniautomobili.com/oglas3738513/ford_focus_18_tdci/

Ovome dolje branik izgleda ka' farban, ali mi se čini da je vozila žena.
    http://www.polovniautomobili.com/oglas3913270/ford_focus_18_tdci/

9. Да и њима су пале цене да је то страшно, а леп и удобан ауто. Кукају мало за делове ал Француз је то, не квари се сваки дан. Чак ми је и Ц5 прелеп,ал кажу хидраулика кад оде можеш да плачеш само. Нисам возио да могу да гарантујем за то што причају ал верујем да је тако некако.

10. Evo meni je ovaj lijep: http://www.pik.ba/artikal/7244677/peugeot-406-ekstra-stanje/
    jest da je presao 200k, a ne znam kako trpe kilometrazu vecu.

11. VW Polo ili Opel Astra do 3000E? Neka bolja ideja?

12. Mislim da je više...

13. Стило је колико сам чуо за одржавање исти курац ко и алфа. То је чак и исти мотор 1.9јтд. Боље да узмеш онда нешто лепо. лололо

Мислим да је то мало пренапумпана прича, па свим спортски настројеним колима, која добро леже на путу прво стадају трапови. А електроника је и у стилу исто курац. Екстра поуздан ауто кошта, јбг... А и није толико леп. лоло

14. Лепотан нема шта. Ипак бих гледао неке новије, 2002 рецимо, знам да и цена пропорционално расте ал вреди.

15. Astra, stop VW tiraniji lolo

Kod astre dobijaš veći auto, znači više prostora i udobnost. Preporuka benzinac, ako već moraš dizel onda 1.7 sa petoro vrata (ima prvi komšija takvu, troši ko upaljač plus uz normalnu vožnju nije skupa za održavanje). Na benzincu oće da rikne računar, ili EGR ventil pravi probleme, ostalo ok. I limariju proveri obavezno.

16. Za novije auto se valja i otresti koja novcanica vise

http://www.pik.ba/artikal/8138422/peugeot-406/

Je l' Peugeot bi ima FAP filter i kad je to pocelo da se stavlja? Citao sam da je to ko kirija, redovno mora da se mijenja i kosta.

EDIT: http://www.klix.ba/forum/fap-filter-u-307-ici-t64603.html

17. Е ово је већ много новчаница више него што могу да даднем. тужан смајли

18. Mislim da je taj FAP sličan EGR ventilu kod Opela. Za EGR znam da može da se očisti par puta pre nego što skroz zariba, ali nisam upoznat sa francuzom. Inače kad sam već spomenuo računar, ćaletu je na astri pobrljavio, majstor mislio da je EGR pošto izbacuje grešku, ali na kraju se ispostavilo da je računar. Auto ide normalno, samo malo cima na nižim obrtajima. Inače kvar može biti softverskog tipa, ne znači da je računar stvarno crko.

19. Ima na ovoj gore temi sto sam stavio price o tom filteru. Neki ga imaju, a neki ne. Primjetio sam da na oglasima ljudi odmah pitaju za to i da su cijene tih modela malo vise.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.