U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
to vise ima smisla nego samo auto kad prodajes :)
Eskorta ću za 800 i neku staru kožnu jaknu x)
http://www.automagazin.rs/vesti/1/13975/ferrari-f430-scuderia-ili
Obicaj je da se automobilu spusti cijena pri kupovini/prodaji... Na to racunaju i kupci i prodavci. Ako od prve neko ne spusta cijenu, onda vise ne treba ni pitati jer je to ciganluk.
Ja sam spuštio cijenu za jedne kasući farmerice.
Samaru sam dao, Vektru mi je priša' čovjek i ponudio pare koje bi samo budala odbila, Audi proda' ujaku za 10% manje nego što sam ga kupio, mečku po preporuci.
Ja sam srećan čovjek lolo
mnogo bolje nego klasicno pijacarsko cenkanje :)
ok, stavio si neku cenu, mislis da toliko vredi, i umesto da se cenkate i spustate dizete cene na prazno, bolje mu ponudi jos neki poklon.
ili, klasicna psihologija kod pravljenja ugovora sa drzavnim firmama prenesena na automobile:
1. uzmes auto, izvadis mu sedista, stavis neka starija, zamenis gume nekim starijim i stavis cenu.
2. prva reakcija oko spustanja cene, ti mu ponudis da zadrzi cenu, ali da mu stavis kvalitetnije gume.
3. druga reakcija oko spustanja cene, ti mu ponudis da zadrzi cenu, ali da mu stavis kvalitetnija sedista i gume.
4. ako prihvati ovo, ponudis mu da dodatno kupi i besplatni servis i garanciju naredne 3/4 god.
5. ako ne prihvati, spustis cenu ali uz uslov da se servis dodatno placa (ako si siguran da mora kod tebe da servisira).
Ovako su strani ugovori prejebali apsolutno sve nase javne servise sa glupavim rukovodstvom. Ovo znam zato sto sad vidim kako to funkcionise sa druge strane.
ciganluk je ustvari suprotno od toga, al ajd :)
2. prva reakcija oko spustanja cene, ti mu ponudis da zadrzi cenu, ali da mu stavis kvalitetnije gume.
3. druga reakcija oko spustanja cene, ti mu ponudis da zadrzi cenu, ali da mu stavis kvalitetnija sedista i gume.
4. ako prihvati ovo, ponudis mu da dodatno kupi i besplatni servis i garanciju naredne 3/4 god.
5. ako ne prihvati, spustis cenu ali uz uslov da se servis dodatno placa (ako si siguran da mora kod tebe da servisira).
I vuk sit i ovce na broju.
stavka 5 je najskuplja inace. i do nje se dolazi kod ljudi naviknutih na cenkanje. do 4. se dolazi sa iskusnijima, pri cemu najiskusniji ne uzimaju besplatan servis uz doplatu.
tako se dolazi do toga da su kupcu ispunjene sve emocije "spustili smo im cenu u picku materinu", ali na duze staze ih oderes.
Imam neke stare patike, samo da nađem lika koji kupuje eskort i nosi 46 broj lolo
I isjećiću onaj stari gepek pa mu dati uz kola.
Ja boljeg eskorta kupih za manje para. Pu!
Знам лика који ''сређује'' и продаје аута, и ценка се баш пиајачно. Купи крш југа, ошмиргла рђу таман да може фарба да се ухвати, делове неке замени ако има, а ко не боле га курци, понеки ауто и цео офарба. Лупи цену, и онда очи вади за 10 јура горе доле, па и нек је суво злато а не кеш. Не зову га џабе Џеки...
Ма није циганисање, зашто би било циганисање. Мени дође лик после месец дана стајања аута у огласима и да ми понуду 200 еура мању од онога што ја тражим, и што бих ја губио купца за 200 еура? Откуд ја знам какво је тржиште? Ставим неку цену, па видим колико се људи јавља, каква је потражња. Једно је колико ти цениш ауто, друго је колико је теби вредан ауто, а треће је колико вреди на тржишту или по каталогу.
Мој Галант што су ми га слупали по каталогу је вредео 1600 еура, а нико није хтео да га узме ни за 800.
Зато су половни аутомобили урадили екстра ствар, ставили тамо категорију фиксна цена: да/не. Ако ми излази из планиране суме а фиксна је цена, ни не зовем. Ако ми излази за 100-200 еура а није фиксна цена, враћамо се на оно горе - што би сад он губио купца за тако мали проценат. Позовем, погледам, питам, договорим се ако може, ако не, хвала, свако добро.
Meni je iskreno, ako imaš već djelova za to auto, bolje da mu to dadneš nego od para da ti odbije (ako ga ne možeš prodati na tržištu, ka' ja).
Kakva je procedura za auto 2001, prodaje se ovde kao stranac, slovenačke table, registracija ovog meseca ističe?
Ako je euro 3 možeš ga registrovat', ako nije ne možeš.
Konkretno ovo, kolko bi mene izašlo sve to oko prebacivanja? http://www.polovniautomobili.com/oglas3943800/kia_spectra_16_ls_full/
Nije baš jednostavno uvesti kola iz Slovenije. Niža je carina i plaćeš PDV, ako se ne varam.
To auto nikad ne bih kupio. Mislim da je za američko tržište išao.
Kie su (bar starije) dosta nepouzdana vozila, a za ovu nema djelova.
+ na toj vidim bar 3 nijanse sive (ili su slike baš loše).
Ma pitam bezveze. U sredu mi čovek doterava kola iz vojvodine, eskort 91. Ćalov neki kompanjon, registrovao ga pre dva dana. A onoga čekam za eskorta da se nakani da nadje sebi druga i meni proda ona, sto sam pricao pre. A posto stric oce i on da kupi, ja mozda uzmem ova sad u sredu, da ih vozim dok on ne uzme ovog drugog, mlađeg, pa da se zamenimo.
Samo nemoj da te i ti kompanjoni zajebu lolo