Automobilizam

1. Rikverc sam napisao već, dolje i lijevo. Ostale klasično.

2. Ne, bre,

A, sad pošto sam dobio otkaz mogu malo više sa kolima da se zezam.

Ide Vektra pa tačka.

Jel treba nešto da se pritisne kao kod VW ''plivajući'' ili tako nešto?

3. Vektra A ili B?
    Ako neće normalno pritisni ili podigni (ka' kod nekih mazdi) ručicu. Odavno nijesam vozio 124-ku.

4. Vektra B.

Idem malo da je provozam da isprobam sve to... srećom pa nema leda i snega inače... bi bila u garaži (w124).

5. Meni se učinjelo da si napisao "Vektra A", pošto si sljedeću rečenicu započeo sa "A". Ako ima šta da se doćera u tip top stanje - doćeraj :)

6. Возио сам јуче Лагуну, умало нисам пољубио волан пар пута, има осетљиву кочницу. Бар ова што сам је возио. За те паре стварно сјајан ауто.

Ево једна вест за нас што готивимо италијанска кола, ГТД суздржи се џД

http://www.b92.net/automobili/vesti.php?yyyy=2014&mm=01&nav_id=799364

7. Lagunu 1, 2 ili 3?

Volim ja Lančije, istina starije. Krajem 80-tih smo u porodici čak imali jednu, nego prodali neke '95, bila matora:
    http://hankstruckpictures.com/pix/trucks/len_rogers/nov8/lancia.jpg

8. Te sa osetljivom kočnicom su 100% Lagune 2. Dobra su to kola, ali im je turbina slaba i ne podnose na gorivo. Dosta je dobar 1.6 16v, solidno se nosi sa masom auta, a nije skup za održavanje.
    Dal' sam ja toliko puk'o da mi je w124 upravljiviji auto i lakši za manevrisanje od Vektre lololo

9. Možda vektra ima manji ajnšlag. W124 ima veliki ajnšlag i dosta je okretan.

10. http://s1.cdn.autoevolution.com/images/gallery/MERCEDESBENZE-Klasse-W124--1767_1.jpg

Ista boja i felne.
    Menjaju se brzine kao kroz puter, jako lepo prima gas s' obzirom da nema turbinu doduše ima 113 ks i 2500 ccm.
    Biće ovo lepih 3 meseca druženja sa ovim autom.

11. Ne ide bez turbine loše, ali sa njom je prava mjera. Koje je godište?

12. Lagunu 1, 2 ili 3?

Двојка, заборавих да напишем тачно, оне су најчешће на нашим путевима па реко подразумева се. Фин ауто, дизелаш је овај био.

Та мечка је лимузинчина и по, ко има неку фино очувану не мора да брине.

13. Imao sam odlično iskustvo sa jedinicom. Jako izdržljiva kola. Jedino im je trap slabiji, ali je jeftin.
    Koji je motor bio u njoj?

14. Mečka je moj vršnjak, 1993 godište, prešla je oko 300 000 km, ali je deda-stric vlasnik već 12 godina tako da je auto u ekstra stanju. Pitaću ga posle kad se vrati dal' bi mi je prodao.
    http://thumbs4.ebaystatic.com/d/l225/m/mQqts3c0HWiaWX_s7lgDVTw.jpg
    Moram da ga pitam kad ga vidim na skajpu dal' mu je nešto specijalno radio ključ ili je ovakav bio fabrički.

15. Moguće da su ovi noviji imali skakavac.

16. 1.9 чини ми се, само што га је другар пазарио па ми дао да се провозам. Није сад ништа специјално да каже чоек али фино. Платио је око 2600е. Има ту близу мене једна много боља, кожна седишта, мотор 2.2, много боља лепшта и спремнија - ал не продаје. Контам да би тражио 3000 и нешто без размишљања.

17. Jesi li prije imao kola sa zadnjom vučom?

18. Pitaću ga posle kad se vrati dal' bi mi je prodao.

Каква продаја, то мораш да искукаш и измолиш, па рођаци сте. Реци шта ће теби овакав ауто, иди пецај, играј шах на Калишу или тако нешто.

19. Nisam imao, ali sam ih vozio. Što se tiče te priče w124 i zadnje vuče, moj ujak je dok je živeo u Austriji imao w123 300E i kaže da je stavljao šine ili džakove u gepek da mu ne zanosi. Zezao me je malopre da će i meni da stavi šinu u gepek ''da ne pokupim nekoga'' zadnjim delom.

Scouser, beži što dalje od tog 2.2 dci-a. Em što su katastrofa motori, em što im je održavanje skupo, a ne pruža ništa više od 1.9 dci.

20. Каква продаја, то мораш да искукаш и измолиш, па рођаци сте. Реци шта ће теби овакав ауто, иди пецај, играј шах на Калишу или тако нешто.

Pa jeste, on je najmlađi burazer (rođeni) od mog dede. Bilo bi lepo, mada i da mi da za 1000-1500 eura je lapo zato što za takve traže i 3000 eura. Tražiću ćaletu, pa nek on uzme Vektru, nek se zeza njom.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.