Dž.R.R. Martin - Pesma leda i vatra + Igra prestola (puno opakih spojlera)

1. Pazi, nisu nešto mnogo dramatični. Ja jedem spojere večito, ne mogu da se izlečim od radoznalosti. Uglavnom, sad sam još nestrpljivija da proverim jesu li tačni, i ako jesu, šta se tu još dešavalo.

2. Ма, прочитаћу, ионако сам већ видео за Џона. :)

3. Can't... Resist... Temptation... Too... Strong... :D

4. Pa dovoljno je lud da bude, al' nema karakterističnu boju kose i očiju. A i ne priča nijednim jezikom koji se govori u Vesterosu. :)

5. Sta mislite ko je Azor-Ahai obecani princ? Melisandra tvrdi da je to Stanis ali ocigledno je da on to nije, a mislim da to nije ni Deni. Ja sam u tripu da ce to na kraju biti Bran to mi nekako deluje logicno (izvinjavam se na osisanoj latinica sa telefona sam)

6. http://www.daemonsbooks.com/2011/06/29/180-copies-of-george-r-r-martins-a-dance-with-dragons-leaked/
    Излетело им случајно 180 комада раније. ПДФ нам можда долази раније него што сам мислио.

Sta mislite ko je Azor-Ahai obecani princ? Melisandra tvrdi da je to Stanis ali ocigledno je da on to nije, a mislim da to nije ni Deni. Ja sam u tripu da ce to na kraju biti Bran to mi nekako deluje logicno (izvinjavam se na osisanoj latinica sa telefona sam)

Ко зна. Денерис је најочигледнији кандидат, али опет, ко зна шта он намерава.
    Пророчанство немој тумачити дословно, скакавче.

7. Vita, imaš na prethodnoj strani neke spojlere, ako te zanimaju. xD

Inače, i ja mislim da je Deneris Azor Ahai.

8. Стормо, бин дер, дан дет. Видео сам их :)

СПОЈЛЕР:
    Видео сам један врло занимљив: Хауланд Рид се појављује. У телу Артура Дејна.

9. Sta mislite ko je Azor-Ahai obecani princ?

Hodor.

10. Видео сам један врло занимљив: Хауланд Рид се појављује. У телу Артура Дејна.

I ja sam ovo videla, al' stvarno ne mogu da poverujem u to. xD Ono, dok ne pročitam sama u knjizi, to je samo mit. :D

Hodor.

Hodor iz maj seknd ges. xD

11. Hauland Rid jedini zna ko je majka Snežnog.

12. Hauland Rid jedini zna ko je majka Snežnog.

Da li će Džon doživeti da sazna tu informaciju? :(

13. Ili Rid... Ne razumem, kako je Hauland Rid u Dejnovom telu??? O čemu pričate?

14. Хауланд Рид вероватно има исту способност као Џон и Бран, да "уђе" у кожу другим створењима. Како би иначе он и Нед (и неких пет левака) убили најбоље борце у краљевству? Спомињао сам то већ, подозревам то још одавно. Могуће је да је приликом тог "преласка" погинуо Рид, и остао "заробљен" у Дејну.
    Бокте, који сам гик.

15. Bren je ulazio u živog Hodora, a bol ga je isterao iz Letovog tela, zamisli šta bi Letova smrt uradila? Možda bi i ubila Brena... Postoji mogućnost da je i Dejnov duh negde tu u telu, ali jako slab i ne može da pobedi Rida.

16. Valjda će za uskoro da izađe PDF DwD. Negde sam našao germanski PDF ali jebiga ne znam nemački.

17. Mene me zanimaju neke dimenzije Pesme. Prvo, koliko traje ova radnja, koja se do sada odigrala? Mislim da se negde kaže da je Rob poginuo nešto malo više od pola godine pošto je krenuo u rat. Dakle, prve tri knjige opisuju otprilike sedam meseci.

Drugo, koliki je Vesteros, a kolike ostale zemlje? Negde se kaže da je Zid dug oko 300 milja - 100 liga. Ako je tako, celi kontinent Vesterosa je oko 2000 kilometara dug.

Koliko ljudi živi tamo? Ako najjače vojske imaju po 20 do 30.000 ljudi, pretpostavljam da u jednom od osam delova kraljevstva nemož da bude više od 80.000 ljudi u proseku. Dakle, oko 640.000 ljudi ukupno na tako velikom prostoru.

18. 298. godine počinju dešavanja, i ovde do Gozbe, a pretpostavljam i Plesa, prolazi dve godine, znači "sada" su u 300. godini. :)

Ovo za veličinu Vesterosa nije sigurno, mislim. Ali je prilično veliki.

A ovo posle Gozbe kontaj da nema mnogo ljudi, zbog silnih pokolja i čuda. :D

19. A otkud ovima sa tolkina informacije? Jel to nešto legitimno ili klasične internet patke? Nekako mi se i ne čita jer bih prvo hteo knjigu da dohvatim. A da samo da kažem da sam je naručio i da stiže drugom polovinom jula, na engleskom :D, kad je pročitam prepričaću vam je ovde da vam uništim čitanje buahahahahah!

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.