Dž.R.R. Martin - Pesma leda i vatra + Igra prestola (puno opakih spojlera)

1. Samo da kazem da je Stormi stiqla knjiqa. :P Tu je na polici, cuci, ceka... :)

2. Она не смије добити ту књигу!

3. Završio sam čitanje Plesa i ne znam... Ostao mi je neki gorak ukus.

4. Како мислиш горак? Ја сам прочитао и оно, добро ми је легао, рецимо затишје пред буру огромно.

5. Ma dobra je knjiga, nego... Brine me kako će Martin da se izvuče iz svega ovoga što je zapetljao i hoće li uopšte.

6. Она не смије добити ту књигу!

Murš, sotono vunoglava, kako možeš da budeš tako bezosećajan??? -.-

7. Hoće li se Egon i Sansa smuvati?

8. Neće, Sansa će umreti tako što će se bacii s mesečevih vrata povukavsi Maloprstića sa sobom. A i Egon će umreti sto zaključujem na osnovu spojlera, jerbo jos nemam knjigu. :(

9. O kojoj knjizi i spojlerima za nju ti govoriš? Ja sam pročitao Ples...

10. Ples, narafski. Pos'o je Egon onaj fejk zmaj, kako je Deni rečeno, bar, mislim da će ga ona ubi'i nesvesna da je možda pravi. A za Sansu čis' osećaj imam. nemam slovo ' kao u reči 'u'umrak, pa se snalazim, mrsko mi da a 100 slova idem na kopi pejs'.

11. Ajde Storma prosledi neki spojler :)

12. Хахаха, како је ово извикано внуго, жали боже 10 сати које проведох гледајући 1. сезону. Човек уфатио неки историјски догађај, или више њих, метно им фенси имена типа Змај, Малопрсти, Сајбер Курајбер и направио успех код балавих тинејџера. Гледајте Џастифајд, ја сваки пут мало пишнем фирнајз кад видим Тимоти Олфанта у шеширу и каубојкама ♥♥♥

13. Pročitah knjigu i ovom prilikom želim da steram Martinovoj majci. Jedino bi ga izvadilo da se ispostavi da je Džon Azor Ahai. Kventin je kao lik popuno besmislen i ispade da mu je jedina funkcija bila da umre i oslobodi zmajeve. Živo me zanima a će biti s malog Ega, verovano će i on pandrknuti ako se GRRM spetlja. Očekujem i povratak Kala Drogoa, jerbo verujem da se proročanstvo možda ostvarilo. Bladrejven je kul, i pita od Frejevih takođe. Teon je totalno dobro odrađen, Smrdjivko jedan. :) Simpatična su Tirionova poglavlja, Džejmijevo me blago smorilo, kao i Viktarionova. Jedino kul kod Džejmija je što imam osećaj da će se uskoro družiti s Ledi Ketlin, ili utepati Brijenu ako skonta njene namere i cvilei dok on sam ne pandrkne. I moguće je da bar jedno od Tivinove dece nije njegovo po krvi. Regar je bio gej, što i ne čudi, samo me zanima da li je on zaista oteo Lijanu ili je to učinio neko drugi, da se započne rat. Je l' Varis operisao po Vesterosu tad? A i oko Brendona nastade frtutma, ispašće da su se i on i sestra mu igrali Laniserskih blizanaca. Sersei gola i ćelava - buahahahhaha. Dobra knjiga, al' što neko reče, ostavi gorak ukus. Samo nova pitanja, a premalo odgovora i podosa resurektovanja.

14. Book Six will be called The Winds of Winter. For this novel George plans to have all the characters back together in one book, and already has 100 manuscript pages in rough draft written (chapters written for ADWD and moved to Book 6 for space and pacing reasons). Martin has confirmed that Arya Stark, Sansa Stark, Asha Greyjoy, Aeron Greyjoy and Arianne Martell will have POV chapters in this book. Presumably all POV characters that survive ADWD will also have chapters in that book.

Book Seven will be called A Dream of Spring and is currently planned to be the final book in the series.

15. Žnam, žnam, samo da je napiŠe bar ža nekih peT, ŠesT godina, da se obradujem malo. :D

16. biće šesta do kraja godine, sledeće naravno :)

17. Samo da ne pandrkne, nek ih piše kad oće...

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.