Dž.R.R. Martin - Pesma leda i vatra + Igra prestola (puno opakih spojlera)

1. da li se nekom osim meni čini da će se sledeća sezona serije završiti rečenicom: "Jaime Lannister sends his regards!"? :D inače, angažovali su bubnjara Koldpleja da svira na Crvenoj svadbi u seriji.

2. Podseti me zašto bi Džejmi nekoga, osvetoljubivo pretpostavljam, pozdravljao?

3. Probaj da se setiš kako se Crvena svadba okončala :)

4. Skapala Ketlin, je l na to misliš? Ne znadem na šta misliš, Džejmi nije imao udela u Crvenoj svadbi, Tivin je to sredio.

5. Не сећам се књиге баш најбоље, али мислим да је то неки Фреј или Болтон лупио док су их клали на свадби, као када би се неки наш дегенерик погубио и рекао "Поздравио те Војвода" или тако неки курац.

6. prijatelju, kakva Ketlin, knez Bolton je izgovorio rečenicu koju sam naveo kad je dokrajčio Roba Starka.

7. Ladno. Sad sam ponovo pročitao to poglavlje. Al što onda kasnije hoće da "održi" svoju reč i osvaja Brzorečje bez da prospe krv ijednog Tulijevca, ako je imao udela u crvenoj svadbi?

8. nisam siguran da razumem šta si sad hteo da kažeš. Džejmi nije imao udela u Crvenoj svadbi, ali je šurovao sa Ruzom Boltonom dok je bio zatvorenik u Harendvoru, a to šurovanje je proizvelo dogovor Tivina Lanistera i Boltona i Freja, kad je Tivin obećao Ruzu da će biti guverner severa kad dokrajče Starkove, Ambere i ostale vazale Starkovih.

9. Jes vala, tacno. A opet, nije mi jasno sto ovaj salje Dzejmijeve pozdrave?

10. Зато што је говедо малоумно и зато што се курчи аман. (на то се најозбиљније сведе)

11. Evo i ja krenula da čitam prvu knjigu juče. Pročitala sam nekih 350 strana, otprilike još pola mi je ostalo. Nije loša knjiga, svi likovi su mi (za sada) ok, jedino me smaraju ona poglavlja sa Deneris, kikama sa zvoncima, šatorima i konjima jebenim. Arja mi je bila zanimljiva, ali posle skontam da je to tačno ona druga tipična verzija žene- kao dečak, što smo viđali milion puta. Ostalo je zanimljivo. Najviše mi se sviđaju Tirion i Džon, ovi ostali su ili suviše mutni ili previše smorno časni za moj ukus. Mada... Kontam, ovo je neka ''epska fantastika'' koja cilja na širu publiku, naročito žensku ili tako nešto? Osim po koje brutalnosti, ne razlikuje se previše od klasične engleske drame na dvoru, pa ni španske serije. Nekako ima premalo čudovišta (samo oni Tuđini na prvom poglavlju), premalo bitaka, premalo mađije, a previše spletki. Seriju nisam gledala, sad ću ovu knjigu pročitati, mada sam skinula Fall of Cybertron, pre mi se to igra. Bilo mi je dirljivo poglavlje gde je Pseto pričao sa Sansom, pa mu je ona pružila utešnu reč, i razgovori Tiriona i Džona.

12. Eh Smorka biće svega toga to je tek prva knjiga a ima ih :D

13. Nadam se. Nisam nikad bila toliki ljubitelj spletki i toga. :) Nadam se da će se pojaviti i neki čarobnjaci, bar u nekom smislu, sada se jedan samo naveo kao pretpostavka. Ne bih da gledam seriju dok ne pročitam knjige.

Nemam ništa protiv velikih knjiga jer dosta brzo čitam, ali trenutno na pola tek je počelo da se zahuhtava.

14. Spletki će vala biti do kraja :D Za ostalo čitaj pa ćeš videti a seriju možeš da odgledaš prvi serijal gotivan je al je drugi govno pa uopšte i ne moraš...

15. Nešto se bojim da ću se razočarati, kad god sam gledala ekranizaciju nečega, uvek mi je bilo gore od knjige. :) Videću da završim knjigu danas sutra, pa kad odem u ZR da uzmem nastavak. :)

16. Smorka biće i mađije, ne brigaj brige. Meni takođe Džon i Arja naj likovi i bili su mi zanimljivi kroz svih 5 delova. Sansa i Ketlin su smor likovi generalno, mada Sansa će se malo opametiti kasnije. Deneris je snobčina, sva u fazonu: "Ja sam tvoja kalisi", ali jebe keve u 5. delu. Tirion jebe keve i tako.
    Nisam govorio zašto imam takva mišljenja o likovima, neću da spojlerišem. :P
    Preporučujem da posle prva 2 dela pogledaš seriju, zbog neizvesnosti.

17. Kako se krecu cijene knjiga? Vidim da se mogu prodavati i na kilo, tj imam ponudu 3 za 10 E pa čisto da znam, da ne mislim da sam do jaja prošao pa ih posle vidim na policama "3 e komad"... Nisam do sad nista čitao a zainteresovan sam, imam hrabrost, volju i želju al ne i vremena jer me jebu ispiti.

18. Uzimaj to, jer je obično jedna knjiga 10e, bar u Srbiji.
    http://www.laguna.rs/se37_serijal_pesma_leda_i_vatre_laguna.html
    Pa ti vidi cene...

19. Pročitao petu knjigu. Ludilo.

20. Šta mislite o onom pismu koje je dobio Džon? Laž, istina, polulaž?

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.