Prijava

Јел има неко да се бакће С-ом? Треба ми функција за исписивање битова бинарне представе променљиве типа флоат. Свака помоћ је добродошла. :)

Ja sam se bavio svakakvim programiranjima od c++ preko visual basica do jave ali u glavnom sam posle gotovog projekta tako i prestajao da programiram u tim jezicima tako da bez interneta ili neke literature ne bi znao ni poceti program (kad naučiš suštinu programiranja tj logiku rešavanja problema koji ti je zadat onda ti je svedno koji program koristiš jer jedino što će zavisiti od poznavanja jezika je ustvari vreme koje ćeš potrošiti da napišeš ono što si zamislio u glavi u tom jeziku)

Što se tiče web dizajna uglavnom sve radim u flashu jer mi je on nekako najjaca stvar ikad izmisljena za web... java je tu negde ali mi je ona više aplikativni jezik a flas je ipak u suštini i stvoren za internet....

Trenutno se bavim programiranjem micro controlera i sličnih zajebancija jer mnogo mi je zanimljivije kad isprogramiram micro controler da pali i gasi svetlo u mojoj sobi kad ja stisnem crveno dugme na daljinskom koji sam uperio u senzor postavljen u cosku sobe ili ukucam 30cm na glcd ekranu a step motor napravi odredjen broj koraka da robota pomakne tacno 30 cm od mesta na kom sam mu ja ukucao 30cm :D
Više mi je zanimljiva ta vrsta programiranja i pravljenja opipljivih uredjaja nego programcica za racunare... trenutno planiram nabaviti 3 step motora pa da pravim CNC masinu... ako ima neko da se isto bavi micro controlerima i tim zajebancijama nek se javi da razmjenimo iskustva

Trojica kolega su skoro pravili cnc bušilicu za banjalučki inost. Namučili su se ali su napravili prejaku stvar. Napisao lik sw za prepoznavanje rupa u šemi. Učitaš šemu, dva klika i uključiš bušilicu. Sve sa budžetom od nekih nula maraka. Bili 2. na inostu.

Ja uglavnom koristim php/mysql, ali gotivim i delphi, mada nisam nikad ništa zaradio u njemu, slabo se koristi.
Probavao sam ruby, ne sviđa mi se.
Za desktop aplikacije nema dalje od c# i jave. Sad učim c# pomalo, a javu ću na faksu.

Da nisu možda izlagali nedavno na sajmu u BLu (bio je kao neki mali studentski sajam) posto sam vidio neke studente da su napravili cnc samo su stavili flomaster da sara po papiru cisto demonstracije radi.

Da, da oni su. Nisu studenti još, ove godine upisujemo etf :)
Imali li su neku staru, manju bušilicu, ali pregorjela u toku testiranja. Inače taj štand je bio iz Elektrotehničke škole u BL.

Ajde da ne otvaram novu temu, već ovdje da pitam, ako neko zna odgovor.
Na fakultetu smo iz informacionih sistema dobili neki programčić (1,1MB) za kolokvijum, od 200 pitanja, prilikom svakog pokretanja izbaci 20. Da li je moguće nekako "iščaprkati" svih 200 pitanja iz programa? Na kraju svakog testa izlista šta si tačno, tj. pogrešno odgovorio, al je muka živa ganjati koja su pitanja bila, a koja ne.

Program ima bazu podataka, trebaš doći do baze. Probaj otvoriti program u notepad++.
Notepad++ je predviđen za sve programske jezike i trebao bi moći otvori kod bilo kog programa. Vidi u kom jeziku je pravljen program. Izguglaj kako se koristi sistem za rad sa bazama podataka za taj jezik i probaj doći do baze.
Moguće je da program ne koristi bazu, znači da su definisana pitanja vjerovatno case naredbom unutar koda. Kad otvoriš kod, u tom slučaju lako ćeš doći do pitanja.
Ako ne nađeš način, poslaću ti email pa mi pošalji program, ako nema copyright.

e pa vidis pricao sam sa momcima na tom sajmu nema sta odradili su masinu sad ti mehanicko tehnicki detalji se izglade s vremenom... jesili i ti radio na masini ili se samo znas sa njima?

na tom sajmu sam se malo i nasmijao xD neki su likovi radili onu touch tablu a bili su prepotentni :D ja ga pitao iz zajebancije na kom principu radi (kao da ja ne znam cisto da vidim jesu oni to radili ili precrtali foru sa interneta nagluvo) a on ce ti meni ono tipa znas to je tehnologija to je ovo ono to su tajne xD ko da je on merlin madzionicar xD

C za mikrokontrolere.
C++, brz, što mi je jako važno za real-time rad na PC-ju i embedded uređajima, a još OOP jezik.
MATLAB, vrlo efektivno se radi, moćan, za data processing, numerički data-crunching i rapid-prototyping i slično.
Visual Basic, user friendly, ne traži neko znanje, a može dosta da se uradi, baš dosta.

Nisam radio sa njima, samo ih poznajem. Kažem ti imali su budžet 0 km. Svi dijelovi su vađeni iz starog štampača i plotera i sl.
Nisam vidio tu tablu.

@mlata(ako nije već kasno :) )
n=sizeof(x); \\neka je x neki float
for(i=0;i<n;i++){
if(1&x)
printf("1");
else
printf("0");
x=x>>1;
}
E sad, ovako će samo da ti štampa i izgubiće se vrednost x (jer će se izšiftovati udesno). Ako hoćeš da ti ostane x, onda inicijalizuj neku novu promenljivu i dodaj joj vrednost iz x i gde u kodu piše x ti promeni u tu novu promenljivu...

Ontopic: Koristim C/C++, PHP, HTML/CSS, Javascript, Python, Ruby, sh, Visual Basic 6 (za male 2-minute programčiće), SQL, x86 i x64 Assembly (AT&T i Intel sintaksa), Lua i još neke tako, u principu bi se snašao i u Javi (radio sam malo u njoj) i C#-u, ali ih ne volim nešto.
Mislim da su C i C++ keve kad je u pitanju programiranje. Svi ovi novi programski jezici koji se dosta koriste (see C#, Java i mnogo skript jezika) su izvedeni iz njih. C++ je i objektno-orijentisan, nezamenljiv za gamedev čime se ja bavim.

@banic: Ne radi kako treba. Ne možeš da šiftuješ niti da radiš & nad floatovima. A i kad bi radilo, štampao bi bitove unazad.
Baš mi je pre neki dan trebalo to isto, evo: http://pastebin.com/S0nan9Dd
Pod uslovom da @mlati i dalje posle jebena dva meseca treba kod i da mi ovde ne presipamo iz šupljeg u prazno.

messalina, will you marry me? xD

Zavisi kol'ko računara i koje konfiguracije nosiš u miraz. Moji apetiti su veliki.

Mislio sam da je bitno znanje iz programiranja. :(

On Topic: Pascal( dok nisam shvatio da su C# i C++ duplo bolji),C#, C++, Html(Ukoliko se smatra programskim jezikom, a smatra se).

Ukoliko se smatra programskim jezikom, a smatra se

Kako kod koga :)

Nije to moje subjektivno misljenje, tako kazu knjige decxko ;)

A da je daleko prostiji i gluplji od c#, paskala i slicnih, jeste. Ali opet, u 21. veku je za jednog prosecnog nolajfera korisniji.

Pa sad, HTML mu dođe markup jezik, ali ko će ga znati...

@geomaster
Nisam radio to par meseci, ali znam da je moglo da se šiftuje bilo koji oblik( i float), razlika je samo u dužini bitova. A ja sam na vrhu stavio da se prvo prveri koliko ih ima. Samo što će da ti štampa sa leva na desno, bitove koji inače stoje sdesna na levo. Probaću da "provučem" kroz kompajler, samo kad nađem vremena...

EDIT: Možda ne može u C++, ali u C je moglo, a mislim da je on to i tražio...