Football manageri

1. Шта значи poacher?

Kada podesavas taktiku, idi na opciju player (odmah ispod tactics se nalazi). Otvorice ti stranu gde mozes da podesis kog hoces igraca i koju poziciju da igra. Na sredini strane, manjim slovima, ti je opis te pozicije koju si izabrao. Nadam se da kontas.

2. Снаћи ћу се, надам се. Фала.

3. Stevane, http://www.serbian-fm.net/player-roles-vt1365.htm?highlight=uloge

Skoknite na forum, sajt bukvalno jebe mame.. Nije ni cudo sto je postao deo zvanicne FM community
    EDIT: Konkretno poacher ti je onaj sto ce da ceka gresku protivnickih stopera, ja ga pod obavezno stavljam uz veliki presing , nesto ostrije uklizavanje , al racunaj da ce da crkne igrac samo tako..

4. I one tačlajn isntrakšns su mi skroz gotivne, Retain posession čim počne meč!

5. Taclajn je do jaja.. ja prvo sto uradim kad krene mec je da namestim za svaku sekciju po jednu. Uglavnom koristim Retain posession, play through defence, play wider, exploat flanks ili middle (zavisi koju formaciju igram), i get stuck in (mada ne sme kad je sudija strog ili kad prete kartoni, onda uglavnom na stay on feet)

6. Postavim mentalitet control i retain posession, a ostalo zavisi od razvoja tekme.

7. Konačno sam uspeo da doguram do decembra. Počeo sam s Vulvsima, solidna ekipa i dobri budžeti. Doveo sam Karnija na pozajmicu iz Hala, s mogućnošću otkupa ugovora za 4 mil (centarlni vezni, 21 godina, korektan igrač), Hejtlija iz Madervela za 1.4 mil (desni bek, 23, odlično igra), Amosa iz Mančestera (Henesi mi je povređen 13 meseci, trebao mi je golman) i Kostasa Fortunisa iz Kajzerslauerna za 5 miliona (u početku odličan, onda počeo da jede govna kako ne može da se privikne na Englesku pa sam ga pustio na odsustvo i dugo ga nije bilo, jebem ga usta, evo ga sad došao i odma dao gol). Počeo sam sezonu isto kao i prethodne, samo što sam sad stavio normal bonus za ligu i haj za kupove. Dva poraza i nerešena, pa vezanih sedam pobeda i prvo mesto. Onda je usledio pad, osam kola bez pobede koji me je bacio na šesto mesto, gde sam i sad, sa skorom 10-7-5. Nadam se da ću opet da uletim u neku dobru formu i obezbedim direktan plasman u Premijeršip, pošto ne verujem da mogu kroz plej of.
    Ali sam zato imao sreće u Karling kupu i sve utakmice odigrao kod kuće sa slabijim protivnicima. Sad sam izbacio Svonsi u četvrtfinalu i igram protiv VBA za finale i LE! Još jedna dobra stvar, uprava mi obezbedila 11 miliona za januar. Prvo sam im pevao - Uprava napolje, uprava napolje! ali im sad pevam - Januar, januar, januar, ponoć je ljube se svi.

8. Prvo sam im pevao - Uprava napolje, uprava napolje! ali im sad pevam - Januar, januar, januar, ponoć je ljube se svi.

Hhahahha jebote. :D

9. imam da kazem vise stvari, posto prvi put postujem na temu, al za sad cu samo dve, od cega ce drugo biti pitanje:
    1) taclajn istraksn od kad se pojavio gotovo nikad nisam koristio, i bez obzira na to sam postizao uspehe, tako da ono... moze lagano bez toga
    2) kod treninga, da l je bolje da pojacam i da neki od igraca kukaju, ili da smanjim i da niko ne kuka? ne mislim na zamor, nego efekat treninga, tj. rast ocena? inace uvek stavim na medium (valjda bese medium) ali blizu high, i uglavnom imam nekoliko igraca sto se zale, pa ako ih bude puno, onda samo malo smanjim... uglavnom sam mislio da je to najefektnije. ali na 12-ici, igram sa las palmasom (koji ima neke svoje velike talente) i posle godinu i po, batalim to i krenem novu igru, pocnem sa ceutom iz trece lige, i vec posle godinu dana par tih igraca imaju neke bolje ocene (vecinom za po jedan) nego sto su imali kod mene... i to sam imao u las palmasu bolje trenere. el to slucajnost ili? ima neko iskustva stim?

10. Ja trening u predsezoni nabijem na high ili very high(zavisi da li je naš tim ili evropski), onda smanjim na medium blizu high ko i ti kad krene sezona. Ti što se žale žaliće se neko vreme ali će se navići. Ako upadnem u lošu formu odmah trening na very high i da vidiš kako počnu da igraju. Jedino što postoji veća šansa da se povrede ovi malo slabiji igrači.
    A razvoj igrača se razlikuje od sejva do sejva pa može biti da je to problem u tvom slučaju.

11. Šta je poacher

Poacher ti je igrač tipa Inzagi, Solsker, Čičarito i slični, to jest, vrebač sa ofsajd linije, pa da samo utrči i pripuca odbijenu loptu ili povratnu sa ivice gol-auta.

12. Prije sam jedva dobijao u kupu po 1 0 , dodjem u team report, namjestim svoju formaciju, taktiku sve podesim , igračima režim treninga, njihove uloge, sve živo namjestim. 3 0 , trijespeti minut. Realistična ova 12.

13. Пошто видим да се већ увелико играте реците ми је л иде све нормално? Има ли каквих багова?

14. Ja sam odigrao bio skoro dve sezone bez ikakvih bagova, sve radi u fulu pa sam batalio sejv sad ću iz početka da krenem. Nije se niko žalio koliko ja znam.

15. Одлично. Учинило ми се да је раније неко рекао како му је баговало негде крајем августа, па зато питам. Да знам да ли да почињем јер не бих да се поново нервирам.

16. Ja završio prvu sezonu sa Zvezdom, ojebao, dupla kruna, sad sam počeo drugu, plasirao se u Ligu Šampiona (Kasalica najbolji strelac kvalifikacija), doveo sam samo neke Argentince, a i oni su na kaljenju u Sopotu, i što je još i možda važnije na skupljanju utakmica za dobijanje državljanstva. Grupa u LŠ Milan, Bajern i Standard, biću zadovoljan i sa trećim mestom. Lazović mi je podbacio malo u prvoj sezoni, Milunović mi je mnogo bolji bio po levoj strani iako je imao manju slobodu u igri od Lazovića.

E sad, kad pomenu neko napadače, po meni, jedini pravi napadači su sa rolama Target man i Poacher, bilo šta drugo da im se stavi neće biti toliko efikasni, osim možda Complete forward, ali ne vidim koji špic osim možda Runija to može da igra. Opet, s druge strane Mesi je rođen za Trequartista, međutim, sa tom rolom je totalno neefikasan. Deep lying forward i Defensive forward su po meni čisto sviranje kurcu, dok Advanced forward još i može da se primeni kod nekih igrača.

17. Deep lying forward i Defensive forward su po meni čisto sviranje kurcu,

Meni je u Arsenalu Ziru bio go kurac dok ga nisam stavio na Deep lying forward. Sad daje po 2-3 gola na skoro svakoj utakmici. Pre te pozicije je imao skor 11-1, a sada 21-18

18. Kakav deep lying forward, Žiru klasičan Target Man, jebem li ga, možda ti se potrefilo, ja nemam dobro iskustvo sa tom ulogom.

19. Šta mu dodje taj Trequartista?

A što se tiče treninga, ja sam to stavio na high na početku sezone i ne bune se za sad. Možda zato što su Englezi, jedino im smanjim kada je bila neka teška utakmica, a sledeća utakmica je za par dana pa da mi se brže odmore.

20. Trequartista ti je ukratko napadač - plejmejker.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.