Prijava

Док ме није било, с времена на време, сам посећивао сајт и нешто сам приметио што ми је упало у око. Тиче се функционалности гласања и смисла истог.

Гледајући сајт током ових месеци приметио сам екстремно фаворизовање гласања за или против нових дефиниција. Поготову хиперпродукције популаних дефки. Дефиниција дана јесте лепа идеја, али мора се некако регулисати јер дефиниција дана или нека пратиља врло лако може достићи популарност од 50+ или чак 100+. Самим тим старије дефиниције које су некада биле на врху или ту негде губе своје место, не због квалитета нових, већ због неравноправности у представљању истих пред широким аудиторијумом (ала се изразих :Д). Овим сматрам да су стари аутори који су били на врху квалитетом мало спутани.
Ево примера.
Раније топ10 дефки била мета напада гласања. То је укунуто и дефке су све стављене на један линк по популарности по дифолту (или времену дефинисања, ако корисник то жели). Тада је више од 10 дефки било у првом плану и направио се колики толико баланс између најгледанијих дефиниција (обично при врху) и осталих. И тада су популарније дефиниције биле главне мете гласања што је и логично.
Сада су главна мета гласања нове дефиниције дана, које некада нису толико квалитетне колико се чини, већ доста људи који нису прочитали ни промил старих дефиниција или условно старих одма гласају за нове дефке дана или пратиље.

Шта се види када дођемо на њњњ.вукајлија.цом? Дефиниције дана. Корисник немора ни да се труди да кликће неколико пута да би дао неколико гласова и евентуално се сморио на листи дефиниција гласа и самим тим прекинуо гласање. Знам да је ово индивидуално, али временом (по мом мишљењу, можда грешим) корисници више читају него што гласају. Желим рећи да што је корисник старији радије даје + на "до јаја" дефиницију, односно - на "азиз" дефиницију, а остале прочита и остави. Новији корисници су у почетку хиперактивни што се гласања тиче, али опет се највише задржавају на дефиницијама дана, што број гласова на поменутим и потврђује.

Ево идејице како би бар мало могло да се помогне старијим дефиницијама.

Испод сваке дефиниције дана да се стави, црвеним словима или неком другом упадљивом бојом (која не ремети естетику сајта), листа од 3-4 случајно изабране дефиниције. Када кажем листа не мислим на листу типа:
1.
2.
3.
4.
већ све у једном реду. Просто линковање. Опет можете рећи да ће и ово постати мрско, али боље и то за почетак него тренутно стање хиперпротукције хиперпопуларних дефиниција.

Ако неко има план б или неки други нека се надовеже.

A vidis ti to... Nisam primetio al kad sam procitao vidim da valja ideja... Svaka ti je na mestu.

ne vidim zast bi sad komplikovali situaciju ovim,ako neko hoce da glasa on ce da glasa za koje god definicije hoce.Postoji i pretraga i hronoloski pregled,i pregled po autorima,i nasumicno izabrane definicije i lista sa strane.........

То што кажеш стоји, али не можеш увек да се сетиш нечега у тренутку што би тражио, такође сортирање по датуму опет ради слично - даје нове дефиниције. Насумично изабране дефиниције се не приказују на првој страни већ када директно гледаш све дефиниције за дати појам а и тада се често не примете јер су на дну стране. Преглед по ауторима је опет тежи јер људи најчешће глдају дефиницјие тренутно активних аутора или на препоруку, а доста старих аутора више није ту.
Ова измена не би болела ни најмање а могла би нешто да учини.